Open Menu

ARCO M en CANTO M – de Markisoletten

ARCO M en CANTO M – de markisoletten

De raamzonweringsystemen ARCO – met een halfronde cassettevorm– en CANTO – met een hoekige cassettevorm – werden ontwikkeld als flexibel bouwdoossysteem dat verkrijgbaar is in uiteenlopende afmetingen. De ideale zonwering voor vrijwel elk raam. Het doek van de markisoletten ARCO M en CANTO M loopt eerst verticaal langs het raam en wordt dan door de valarmen met een geïntegreerde veer in een schuine hoek van max. 140° gebracht. Hierdoor blijft het zicht naar buiten vrij. De zijwaartse geleiders zijn verkrijgbaar in hoekige of halfronde uitvoeringen. Voor een mooi afgewerkt totaalbeeld verbergt een clipprofiel aan de geleider de montageschroeven bij de M-varianten. Daarmee komen de storende kunststofkapjes voor het sluiten van de montageboringen te vervallen.

 

details NL

De ARCO M en de CANTO M zijn als enkele installatie tot de volgende maximale breedten verkrijgbaar:

 

M 100 – max. 300 cm

M 120 – max. 400 cm

M 150 – max. 400 cm

 

De breedten zijn afhankelijk van het gewenste zonweringdoek: Door verschillende materiaaleigenschappen ontstaan uiteenlopende maximale afmetingen.

 

De ARCO M en de CANTO M kunnen ook als gekoppelde installaties tot een breedte van max. 600 cm in een zonweringcassette worden geleverd. Hier kunnen meerdere vakken heel variabel in uiteenlopende breedten en hoogten geïntegreerd worden.

 

In de standaarduitvoering is de zonwering uitgerust met een elektromotor.

 

Als speciale uitvoering is ook een radiografisch bestuurbare motor verkrijgbaar. In deze variant is het in- en uitsturen comfortabel mogelijk via een afstandsbediening. Desgewenst is de zonwering ook verkrijgbaar met een draaistang.

 

De ARCO M en de CANTO M zijn verkrijgbaar in de standaardkleuren verkeerswit (RAL 9016) of  blank aluminium (RAL 9006). Tegen een meerprijs zijn ze ook in een van de achttien LEINER-LOUNGE-structuurkleuren leverbaar en we kunnen ze tegen een meerprijs bovendien in elke gewenste RAL-kleur realiseren. Laat u daarover informeren door uw vakpartner!

uitvoeringen NL

Ontdek de speciale uitvoeringsmogelijkheden voor de raamzonweringen ARCO M en CANTO M:

 

Besturing

Volautomatische besturingen completeren de elektroaandrijving en bieden extra comfort en veiligheid als zon- en windwachters.

 

Uw vakpartner informeert u graag over alle speciale uitvoeringsmogelijkheden van de markisoletten ARCO M en CANTO M!

zonweringdoeken NL
Exclusieve zonweringdoeken voor iedere voorkeur

Een zonwering wordt pas een echt persoonlijk product door de combinatie van hoogwaardige zonweringtechniek en een weerbestendig, maar toch edel zonweringdoek.

 

LEINER-stoffen zijn niet alleen bekend vanwege hun kwaliteit, maar ook vanwege de enorme keuze uit dessins. Ons assortiment omvat meer dan 200 dessins uit allerlei kleurwerelden en speciale doekmaterialen met een heel scala aan patronen, van klassieke blokstrepen en tijdloos elegante eenkleurige stoffen t/m moderne strepen. Bovendien beschermen de LEINER-zonweringdoeken tegen uv-stralen tot maar liefst beschermingsfactor 80.

 

Bekijk de LEINER-stofcollectie of vraag advies bij uw vakpartner!

techniek NL

De ARCO M en CANTO M kunnen direct op het raam, in een nis of met afstandhouders op de gevel worden gemonteerd.

download NL

Voor meer informatie over onze modellen ARCO M en CANTO M verwijzen wij u naar onze brochure of direct naar uw vakpartner.

Wat is...?

 • LEINER LOUNGE KLEUREN
  xDe LEINER LOUNGE KLEUREN worden gebruikt op de zonweringelementen en onderscheiden zich door een zeer fijn gestructureerd oppervlak en een speciaal metallic-effect. De hoogwaardige poedercoating is in totaal 18 kleuren verkrijgbaar en bovendien extreem robuust.
 • Zonwachter
  xAls de zonwering een ruimte moet beschermen tegen te sterke verwarming door de zon, is dit mogelijk met een zogenaamde zonwachter. Hij stuurt een elektrisch aangedreven zonwering uit bij te sterke zonnestraling en weer in zodra de zonnestraling afneemt. Zonwachters zijn in de regel bovendien uitgerust met een windwachter.
 • Doekrol
  xHet zonweringdoek wordt op de draaibaar gelagerde doekrol gerold. De aandrijving van de zonwering (windwerk of motor) is eveneens in de (meestal stalen) doekrol ondergebracht.
 • Regenbestendigheid
  xDe regenbestendigheid van een zonweringdoek is afhankelijk van het gebruikte materiaal. Acryldoeken hebben een waterafstotende impregnering en kunnen bij lichte regen en dienovereenkomstige helling van het zonweringdoek uitgestuurd blijven. Geschikter zijn echter de 100 % waterdichte doeken van pvc (Precontraint 302) die ook bij langdurige regenval kunnen worden gebruikt.
 • Sunvision
  xHet geperforeerde, licht doorschijnende weefsel is uitermate geschikt voor het gebruik in VARIO-VOLANTS of zijdelingse zonweringen – dus overal waar de doorkijk slechts vanaf »»n zijde mogelijk mag zijn. Het beschermt tegen inkijk en creëert toch een aangename lichtatmosfeer.

LEINER-ABC

Vakpartners zoeken

LEINER-vakpartner bij u

in de buurt

 

meer informatie

Welke zonwering is
voor mij het
meest geschikt?

naar de zonweringplanner