Open Menu

De raamzonweringen ARCO SZ en CANTO SZ – voor een uitstekende windstabiliteit

De raamzonweringen ARCO SZ en CANTO SZ – voor uitstekende windstabiliteit

De raamzonweringsystemen ARCO – met een halfronde cassettevorm– en CANTO – met een hoekige cassettevorm – werden ontwikkeld als flexibel bouwdoossysteem dat verkrijgbaar is in uiteenlopende afmetingen. Daarmee is de ARCO de ideale zonwering voor nagenoeg elk raam. Vooral bij grote glasoppervlakken of op kwetsbare punten stoten normale verticale zonweringen bij wind al snel aan hun grenzen. De windstabiele verticale zonwering SZ onderscheidt zich door een vaste geleiding van het doek in de geleider. Daardoor is de zonwering zelfs bestand tegen grote windkrachten.

 

De SZ-installaties zijn geschikt voor montage in de PERGOLA SUNRAIN-terrasvouwdaksystemen en in de Q.bus®. Zo ontstaan flexibele, textiele ruimteconcepten die ook gebruikt kunnen worden bij veel wind.

 zonnescherm met zijgeleidingverticale zonwering buitenzonwering inpandig balkonzonnescherm met zijgeleiding, opengewerkte tekening

details

De ARCO SZ en de CANTO SZ zijn tot de volgende maximale breedten verkrijgbaar als enkele installatie:

SZ 100 – max. 400 cm

SZ 120 – max. 500 cm

SZ 150 – max. 600 cm

 

LEINER LOUNGE kleurenDe uitvoerbare breedten zijn afhankelijk van het gewenste zonweringdoek: Door de verschillende materiaaleigenschappen ontstaan uiteenlopende maximale afmetingen.

 

In de standaarduitvoering is de zonwering uitgerust met een elektromotor.

 

Als speciale uitvoering is ook een radiografisch bestuurbare motor verkrijgbaar. In deze variant is het in- en uitsturen comfortabel mogelijk via een afstandsbediening. Desgewenst is de zonwering ook verkrijgbaar met draaistang.

 

De ARCO SZ en de CANTO SZ zijn verkrijgbaar in de standaardkleuren verkeerswit (RAL 9016) of blank aluminium (RAL 9006); alternatief tegen een meerprijs ook in een van de achttien LEINER-LOUNGE-structuurkleuren. Tegen een meerprijs kunnen wij bovendien elke gewenste RAL-kleur realiseren – laat u daarover informeren door uw vakpartner!

uitvoeringen

Ontdek de speciale uitvoeringsmogelijkheden voor de raamzonweringen ARCO SZ en CANTO SZ.

 

zonwering inpandig balkon sensorBesturing

Volautomatische besturingen completeren de elektroaandrijving en bieden extra comfort en veiligheid als zon- en windwachters.

 

verticale zonwering buiten met raamZonweringdoek met een kijkraam van transparant pvc

Tegen een meerprijs is het zonweringdoek ook verkrijgbaar met een doorzichtig kijkraam van pvc – waarbij u kunt kiezen uit meerdere raamvarianten.

 

Wij willen u wel wijzen op de gebruiksaanwijzingen voor pvc-ramen: bij doeken met pvc-ramen zijn vanwege de verschillende materiaaleigenschappen plooien helaas niet te vermijden. Als het pvc-raammateriaal bij temperaturen rond het vriespunt wordt gebruikt, wordt het harder en vertoont daardoor een ander oprolgedrag. Daarom adviseren wij, bij temperaturen van 0 °C of lager de installaties niet te gebruiken dan wel uit- of in te sturen.

 

Uw vakpartner informeert u graag over alle speciale uitvoeringsmogelijkheden van de raamzonweringen ARCO SZ en CANTO SZ!

zonweringdoeken
LEINER zonweringdoekenExclusieve zonweringdoeken voor iedere voorkeur

Een zonwering wordt pas een echt persoonlijk product door de combinatie van hoogwaardige zonweringtechniek en een weerbestendig, maar toch edel zonweringdoek.

 

LEINER-stoffen zijn niet alleen bekend vanwege hun kwaliteit, maar ook vanwege de enorme keuze uit dessins.

 

Zonweringdoek met een kijkraam van transparant pvc: tegen een meerprijs is het zonweringdoek ook verkrijgbaar met een doorzichtig kijkraam van pvc – waarbij u kunt kiezen uit meerdere raamvarianten.

 

Wij willen u wel wijzen op de gebruiksaanwijzingen voor pvc-ramen: bij doeken met pvc-ramen zijn vanwege de verschillende materiaaleigenschappen plooien helaas niet te vermijden. Als het pvc-raammateriaal bij temperaturen rond het vriespunt wordt gebruikt, wordt het harder en vertoont daardoor een ander oprolgedrag. Daarom adviseren wij, bij temperaturen van 0 °C of lager de installaties niet te gebruiken dan wel uit- of in te sturen.

 

Bekijk de LEINER-stofcollectie of vraag advies bij uw vakpartner!

techniek

ARCO SZ en CANTO SZ kunnen direct op het raam, in een nis of met afstandhouders op de gevel gemonteerd worden.

download

catalogus raamzonweringenVoor meer informatie over onze modellen ARCO SZ en CANTO SZ verwijzen wij u naar onze brochure of direct naar uw vakpartner.

 

Wat is...?

 • LEINER LOUNGE KLEUREN
  xDe LEINER LOUNGE KLEUREN worden gebruikt op de zonweringelementen en onderscheiden zich door een zeer fijn gestructureerd oppervlak en een speciaal metallic-effect. De hoogwaardige poedercoating is in totaal 18 kleuren verkrijgbaar en bovendien extreem robuust.
 • Precontraint 302
  x

  Het speciale, ultrasterke pvc-materiaal werd speciaal ontwikkeld voor het gebruik als zonweringdoek. Het wordt gebruikt voor LEINER-SUNRAIN-zonweringen, is 100 % waterdicht, geurneutraal en moeilijk ontvlambaar (B1); bovendien is het lengtestabiel, robuust en eenvoudig te reinigen. Precontraint 302-doek heeft in elke kleur – ook in wit – de hoogste zonbeschermingsfactor 80.

 • SZ
  x

  De SZ is een windstabiel zonweringsysteem met een ritsgeleiding in de zijdelingse geleiders, het zogenaamde ZIP-systeem. De maximale windbelastbaarheid is afhankelijk van de grootte en de montagesituatie.

 • SMART HOME READY
  x

  Als SMART HOME READY (SHR) duiden wij alle producten aan die met hun io-radiotechnologie de basis vormen voor een smart home. Alle producten met SHR-kenmerking kunnen direct of achteraf in een SOMFY SMART HOME worden geïntegreerd. De voorwaarde voor de integratie in een SMART HOME is dus gegeven.

 • Poedercoating
  x

  De aluminiumelementen hebben doorgaans een poedercoating. Bij de poedercoating wordt een kleurpoeder op het te coaten oppervlak gesproeid en dan door een thermische behandeling »ingebakken«. Gepoedercoate oppervlakken zijn extreem robuust en kleurvast.

LEINER-ABC

Vakpartners zoeken

LEINER-vakpartner bij u

in de buurt

 

meer informatie

Welke zonwering is
voor mij het
meest geschikt?

naar de zonweringplanner

 • Maximale windkracht 8-10 bft