Open Menu

AREA classic
HARMONIEUS. TIJDLOOS. MOOI.

 

 

AREA classic - HARMONIEUS. TIJDLOOS. MOOI.

Kenmerkend voor AREA classic is de dakoverstek. Het klassieke dak met zijn tijdloze vormgeving past bij elk gebouw. Desgewenst kan deze met een dakgoot en afvoerpijp worden gecompleteerd. Esthetiek speelt hier de eerste viool. Dakgoot en afvoerpijp zijn perfect voor het kubische ontwerp ontwikkeld.

 

U kunt AREA classic uitbreiden en combineren.

Maak ook gebruik van de AREA slide of de vaststaande glaselementen van AREA fix.

Dankzij de lichtlopende schuifelementen van AREA slide opent u uw serre met slechts een handgreep. De frameloze elementen bieden u een maximum aan transparantie en maken een onbelemmerd uitzicht over de omgeving mogelijk.

Het vaste glaselement AREA fix biedt u een solide vaste beglazing en beschermt zo uw lievelingsplekje tegen schuin invallende regen en zijwind. Zo schermt u zich op een betrouwbare manier tegen tocht af en maakt u uw lievelingsplekje nog een beetje — behaaglijker. De solide vaste beglazing AREA slim biedt u bij een dakdiepte tot 3 m als praktisch profielloos glassysteem een maximum aan tranparantie en een haast oneindig uitzicht naar buiten.

Met AREA led - de dimbare led-verlichting - zorgt u voor een aangename sfeer en geniet u volop van de avonden op uw terras.

Noodafwatering in het AREA-terrasbeglazingsysteem zorgt voor bescherming tegen vorstschade.overkapping aan huis area classicoverkapping aan huis area met ledsKaltwintergarten2Details

LEINER LOUNGE kleurenAREA classic kan tot een dakbreedte van 700 cm als enkelvoudig element gerealiseerd worden. Bij grotere breedten worden de profielen gekoppeld. Maximale diepte van het dak bij AREA 100 bedraagt 350 cm en bij AREA 150 500 cm. De daadwerkelijk te realiseren bouwmaten zijn afhankelijk van de regionale sneeuwbelastingsklasse.

 

U verkrijgt de AREA classic in de standaardkleuren LEINER LOUNGE donkergrijs, LEINER LOUNGE grijs, LEINER LOUNGE antracietgrijs of verkeerswit (RAL 9016; of als alternatief in een van de 15 overige LEINER LOUNGE-fijnstructuurkleuren. Tegen meerprijs realiseren wij bovendien elke gewenste RAL-kleur– vraag uw leverancier om advies!.

Bioklimatiek
AREA free

Bioklima Terrassendach Glas Alu

Bij het openen genereert AREA free een bioklimatische luchtcirculatie. Dat wil zeggen, dat de warme lucht op natuurlijke wijze kan ontwijken. AREA free sluit absoluut regendicht.

 

Het glazen schuifdak kan zowel met AREA exclusiv 150 als met AREA classic 150 worden gecombineerd. Bovendien kan elk terrasdak hiermee ook achteraf nog worden uitgerust

uitvoering
tuinoverkappingen, met dakgootDakgoot

Consequent rechtlijnig voegen zich de dakgoot en de afvoerpijp precies in het architectonische totaalconcept in. Desgewenst ook met regenketting leverbaar.

 

AREA classic met verlichtingAREA led

Dimbare AREA led-elementen zorgen desgewenst voor een sfeervolle verlichting. Achteraf inbouwen is altijd mogelijk.

 

overkapping tuin, met schuifwanden area slideAREA slide

Met de AREA slide - frameloze, lichtlopende schuifelementen maakt u uw overkapping gemakkelijk open en dicht.

 

overkapping aan huis met glazen wand area fixAREA fix

AREA fix - de vastgemonteerde elementen zorgen voor een betrouwbare bescherming tegen weer en wind. Regen en wind houdt u gewoon buiten.

 

overkapping aan huis met glazen wand area slimAREA slim

Het bijna profielloos glassysteem biedt u bij een dakdiepte tot 3 m een maximum aan tranparantie en een haast oneindig uitzicht naar buiten.

 

warmtestraler voor tuinoverkappingenWarmtestraler

Met een terras-heater verlengt u mooie zomeravonden op uw terras en kunt u genieten van een aangename warmte onder uw terrasdak. De warmtestralers zijn ook passend bij uw terrasdak verkrijgbaar in een van onze 18 LEINER LOUNGE kleuren. Desgewenst kunt u de heater ook draadloos bedienen en de bediening in uw smartphone integreren.

Beschaduwing
overkapping tuin met zonwering UGOnderdakzonwering

Beschermd onder een classic of exclusiv gemonteerd kunnen deze u ook als het waait doeltreffend tegen teveel zon beschermen.

 

overkapping tuin met zonwering WGBVerandazonwering

Gemonteerd op de AREA beschermen ze tegen oververhitting Dit is de ideale oplossing, vooral bij grote dakoppervlakken.

 

tuinoverkappingen en zonwering verticaalWindstabiele verticale zonwering

De CANTO QSZ past waar het ontwerp, afmetingen en functie betreft optimaal bij de AREA. Zo kunt u de zij- en voorkanten tegen de zon beschermen en nieuwsgierige blikken van de buren buiten houden.

Techniek

tuinoverkappingen area classic 100 muuraansluitingAREA classic 100

 

 

Afbeelding: AREA classic 100 muuraansluiting

overkapping aan huis area classic 150 muuraansluitingAREA classic 150

 

 

Afbeelding: AREA classic 150 muuraansluiting

Download

Catalogus AREA overkappingMeer informatie over het AREA terrasbeglazingsysteem vindt u in onze AREA-catalogus. U kunt deze downloaden (PDF) of haal 'm direct bij uw leverancier.

 

Wat is...?

 • Koud dak
  x

  Ons terrasbeglazingssysteem AREA is een zogenaamd koud dak. Een thermische scheiding van de profielen, zoals bijvoorbeeld bij een serre, is hier niet gegeven. Koude daken bieden voldoende zon- en weerbescherming voor de professionele en de particuliere sector. Zie in het lexicon onder Thermische scheiding

 • EN 1090
  x

  Is een strikt noodzakelijke certificering van de fabrikanten en leveranciers voor dragende onderdelen van aluminium en staal. Terrasbeglazingssystemen/koude daken moeten strikt worden gecertificeerd volgens EN 1090. Wie dergelijke systemen in omloop brengt als deze niet gecertificeerd zijn, is strafbaar in geval van schade. Niet-gecertificeerde systemen houden een hoog veiligheidsrisico in. LEI NER voldoet aan alle voorwaarden en is gecertificeerd volgens EN1090.

 • Sneeuwlast
  x

  De sneeuwlast is de last waarmee de sneeuw op grond van zijn gewicht op het gebouw inwerkt – en wel als zogenaamde oppervlaktelast verticaal ten opzichte van het grondoppervlak. Deze is afhankelijk van de geografische ligging en de hoogte boven NAP. Voor een juiste en vooral veilige configuratie van uw terrasbeglazingssysteem moet de voor uw omgeving aangegeven sneeuwlast absoluut in acht worden genomen. De te realiseren bouwgrootte is namelijk afhankelijk van de regionale sneeuwlastklasse. Een veilige montage is niet mogelijk als geen rekening wordt gehouden met de regionale sneeuwlast. Zie in het lexicon onder Sneeuwlastzones

 • AREA slim
  x

  AREA slim is een solide vaste beglazing die u en uw favoriete plekje beschermt tegen schuin invallende regen en wind en die dankzij het bijna frameloze glassysteem maximale transparantie en nagenoeg onbeperkt zicht naar buiten biedt.

 • AREA led
  xArea led is ons individuele verlichtingssysteem met dimbare led-elementen voor het AREA terrasbeglazingssysteem. Een latere montage in de spanten van het AREA terrasbeglazingssysteem is te allen tijde mogelijk.

LEINER-ABC

Vakpartners zoeken

LEINER-vakpartner bij u

in de buurt

 

meer informatie

 • dakbreedte t/m 7 m niet gekoppeld mogelijk
 • dakdiepte t/m 6 m mogelijk
 • dakdiepte t/m 3,25 m mogelijk
 • neiging van 3-28 graden mogelijk
 • gekoppeld mogelijk
 • met LED verlichting mogelijk