Open Menu

AREA classic
HARMONIEUS. TIJDLOOS. MOOI.

AREA classic - HARMONIEUS. TIJDLOOS. MOOI.

Kenmerkend voor AREA classic is de dakoverstek. Het klassieke dak met zijn tijdloze vormgeving past bij elk gebouw. Desgewenst kan deze met een dakgoot en afvoerpijp worden gecompleteerd. Esthetiek speelt hier de eerste viool. Dakgoot en afvoerpijp zijn perfect voor het kubische ontwerp ontwikkeld.

 

U kunt AREA classic uitbreiden en combineren.

Maak ook gebruik van de AREA slide of de vaststaande glaselementen van AREA fix.

Dankzij de lichtlopende schuifelementen van AREA slide opent u uw serre met slechts een handgreep. De frameloze elementen bieden u een maximum aan transparantie en maken een onbelemmerd uitzicht over de omgeving mogelijk.

Het vaste glaselement AREA fix biedt u een solide vaste beglazing en beschermt zo uw lievelingsplekje tegen schuin invallende regen en zijwind. Zo schermt u zich op een betrouwbare manier tegen tocht af en maakt u uw lievelingsplekje nog een beetje — behaaglijker. De solide vaste beglazing AREA slim biedt u bij een dakdiepte tot 3 m als praktisch profielloos glassysteem een maximum aan tranparantie en een haast oneindig uitzicht naar buiten.

Met AREA led - de dimbare led-verlichting - zorgt u voor een aangename sfeer en geniet u volop van de avonden op uw terras.

Noodafwatering in het AREA-terrasbeglazingsysteem zorgt voor bescherming tegen vorstschade.area classic sliderarea led slider

Details NL

lounge-kleurenAREA classic kan tot een dakbreedte van 700 cm als enkelvoudig element gerealiseerd worden. Bij grotere breedten worden de profielen gekoppeld. Maximale diepte van het dak bij AREA 100 bedraagt 350 cm en bij AREA 150 500 cm. De daadwerkelijk te realiseren bouwmaten zijn afhankelijk van de regionale sneeuwbelastingsklasse.

 

U verkrijgt de AREA classic in de standaardkleuren LEINER LOUNGE donkergrijs, LEINER LOUNGE grijs, LEINER LOUNGE antracietgrijs of verkeerswit (RAL 9016; of als alternatief in een van de 15 overige LEINER LOUNGE-fijnstructuurkleuren. Tegen meerprijs realiseren wij bovendien elke gewenste RAL-kleur– vraag uw leverancier om advies!.

uitvoering
area dakgootDakgoot

Consequent rechtlijnig voegen zich de dakgoot en de afvoerpijp precies in het architectonische totaalconcept in. Desgewenst ook met regenketting leverbaar.

 

AREA classic met verlichtingAREA led

Dimbare AREA led-elementen zorgen desgewenst voor een sfeervolle verlichting. Achteraf inbouwen is altijd mogelijk.

 

area slideAREA slide

Met de AREA slide - frameloze, lichtlopende schuifelementen maakt u uw serre gemakkelijk open en dicht.

 

area dakgootAREA fix

AREA fix - de vastgemonteerde elementen zorgen voor een betrouwbare bescherming tegen weer en wind. Regen en wind houdt u gewoon buiten.

 

area slim ausschnittAREA slim

Het bijna profielloos glassysteem biedt u bij een dakdiepte tot 3 m een maximum aan tranparantie en een haast oneindig uitzicht naar buiten.

 

Heizstrahler bild infobox 3farbenWarmtestraler

Met een terras-heater verlengt u mooie zomeravonden op uw terras en kunt u genieten van een aangename warmte onder uw terrasdak. De terras-heaters zijn ook passend bij uw terrasdak verkrijgbaar in een van onze 18 LEINER LOUNGE kleuren. Desgewenst kunt u de heater ook draadloos bedienen en de bediening in uw smartphone integreren.

Beschaduwing NL
ug 200 beschaduwingOnderdakzonwering

Beschermd onder een classic of exclusiv gemonteerd kunnen deze u ook als het waait doeltreffend tegen teveel zon beschermen.

 

wintergartenbeschattung Infobox150pxVerandazonwering

Gemonteerd op de AREA beschermen ze tegen oververhitting Dit is de ideale oplossing, vooral bij grote dakoppervlakken.

 

Senkrechtmarkise Infobo150pxWindstabiele verticale zonwering

De CANTO QSZ past waar het ontwerp, afmetingen en functie betreft optimaal bij de AREA. Zo kunt u de zij- en voorkanten tegen de zon beschermen en nieuwsgierige blikken van de buren buiten houden.

Techniek

area classic 100 muuraansluitingAREA classic 100

 

 

Afbeelding: AREA classic 100 muuraansluiting

area classic 150 muuraansluitingAREA classic 150

 

 

Afbeelding: AREA classic 150 muuraansluiting

Download NL

Catalogus AREA terrasbeglazingsysteemMeer informatie over het AREA terrasbeglazingsysteem vindt u in onze AREA-catalogus. U kunt deze downloaden (PDF) of haal 'm direct bij uw leverancier.

 

Wat is...?

 • AREA led
  xArea led is ons individuele verlichtingssysteem met dimbare led-elementen voor het AREA terrasbeglazingssysteem. Een latere montage in de spanten van het AREA terrasbeglazingssysteem is te allen tijde mogelijk.
 • Sneeuwlast
  xDe sneeuwlast is de last waarmee de sneeuw op grond van zijn gewicht op het gebouw inwerkt – en wel als zogenaamde oppervlaktelast verticaal ten opzichte van het grondoppervlak. Deze is afhankelijk van de geografische ligging en de hoogte boven NAP. Voor een juiste en vooral veilige configuratie van uw terrasbeglazingssysteem moet de voor uw omgeving aangegeven sneeuwlast absoluut in acht worden genomen. De te realiseren bouwgrootte is namelijk afhankelijk van de regionale sneeuwlastklasse. Let daarom op de juiste keuze tot 85 kg/m² of 125 kg/m². Een veilige montage is niet mogelijk als geen rekening wordt gehouden met de regionale sneeuwlast. Zie in het lexicon onder Sneeuwlastzones
 • EN1090
  xIs een strikt noodzakelijke certificering van de fabrikanten en leveranciers voor dragende onderdelen van aluminium en staal. Terrasbeglazingssystemen/koude daken moeten strikt worden gecertificeerd volgens EN1090. Wie dergelijke systemen in omloop brengt als deze niet gecertificeerd zijn, is strafbaar in geval van schade. Niet-gecertificeerde systemen houden een hoog veiligheidsrisico in. LEINER voldoet aan alle voorwaarden en is gecertificeerd volgens EN1090.
 • Thermische scheiding
  xBij thermisch gescheiden aluminiumprofielen zijn de beide helften van het hollekamerprofiel van elkaar gescheiden door het inwendige isolatiemateriaal, zodat het warmteverlies van het metaal naar buiten of de 'koudestraling' naar binnen onderbroken wordt. Bij een thermische scheiding wordt de vorming van condenswater vermeden. Zie in het lexicon onder Koud dak
 • Koud dak
  xOns terrasbeglazingssysteem AREA is een zogenaamd koud dak. Een thermische scheiding van de profielen, zoals bijvoorbeeld bij een serre, is hier niet gegeven. Koude daken bieden voldoende zon- en weerbescherming voor kantoren, de horeca en de particuliere sector. Zie in het lexicon onder Thermische scheiding

LEINER-ABC

Vakpartners zoeken

LEINER-vakpartner bij u

in de buurt

 

meer informatie

 • dakbreedte t/m 7 m niet gekoppeld mogelijk
 • dakdiepte t/m 6 m mogelijk
 • dakdiepte t/m 3,25 m mogelijk
 • neiging van 3-28 graden mogelijk
 • gekoppeld mogelijk
 • met LED verlichting mogelijk