Open Menu

De cassette-zonwering FINO – elegant en een tijdloos design

De cassette-zonwering FINO – elegant en tijdloos design

De cassette-zonwering FINO is momenteel ons populairste model en de LEINER-topseller. De FINO overtuigt met zijn compacte bouwwijze en past probleemloos bij elke balkon- en terrasstijl. Het design van de FINO is elegant en tijdloos – ook de zijlagers zijn niet alleen fraai gevormd, maar tevens uitermate stabiel en belastbaar. Het extreem belastbare armsysteem met zijn speciale geometrie zorgt voor een strak zonweringdoek.

 

Bijzonder sterk belaste delen van de zonwering, bijvoorbeeld de zijlagers, worden bij ons vervaardigd van gehard aluminium. Deze speciale productiemethode maakt de zonweringelementen niet alleen sterker, maar verhoogt ook de veiligheid en de duurzaamheid van onze zonweringen. 

 

Het FINO LED-Light Profil kan voor uw zonwering meebesteld, maar kan te allen tijde ook achteraf geïnstalleerd worden. Daarmee kunt u nog sfeervoller genieten van de uurtjes onder de zonwering.

 

zonneschermzonnescherm cassettezonnescherm met ledzonnescherm grijs met ledverlichtingzonnescherm grijs

 details NL

LEINER LOUNGE kleurenDe FINO is verkrijgbaar in breedten van max. 600 cm en met een uitval van max. 300 cm of een breedte van max. 650 cm en met een uitval van max. 250 cm. Tot een breedte van 500 cm kan de FINO worden geleverd met een uitval van 350 cm. In de standaarduitvoering is de zonwering uitgerust met een elektromotor. Koppelinstallaties zijn helaas niet verkrijgbaar.

 

 

De FINO is verkrijgbaar in de standaardkleur wit (RAL 9010) of in een van de achttien LEINER-LOUNGE-structuurkleuren. Tegen een meerprijs kunnen wij bovendien elke gewenste RAL-kleur realiseren – laat u daarover informeren door uw vakpartner!

uitvoeringen

Ontdek de speciale uitvoeringsmogelijkheden voor de cassette-zonwering FINO:

 

zonnescherm 6m windvastWind-Protect-Systeem

Het Wind-Protect-Systeem WPS is een innovatie van LEINER en werd oorspronkelijk ontwikkeld voor de aangescherpte eisen voor horecazonweringen. Nu is het Wind-Protect-Systeem WPS ook verkrijgbaar voor de FINO: door vastzetbare staanders aan het uitvalprofiel voorlijst wordt de windstabiliteit van uw zonwering aanzienlijk verbeterd. Al naargelang de afmetingen van de zonwering biedt het WPS bescherming tot windkracht 8 – ook bij plotselinge windvlagen. Een windkanaaltest van het Wind-Protect-Systeem WPS ziet u in deze video.

 

zonnescherm 6m met motorAandrijving

In plaats van een elektromotor in de standaarduitvoering kunt u ook kiezen voor een op afstand bedienbare motor. Dankzij de Somfy io radiotechnologie functioneert het in- en uitsturen niet alleen via een afstandsbediening. U kunt desgewenst ook uw smartphone voor de bediening gebruiken. Door het io radiosysteem kunt u de bediening van uw zonwering ook in uw smartphone integreren. Desgewenst kunt u de FINO ook handmatig via de draaistang bedienen (minderprijs).

 

FINO LED-Light profiel

Met het FINO LED-Light Profil kunt u nog sfeervoller genieten van de uurtjes onder de zonwering. Het LED-Light Profil kunt u bij uw zonwering meebestellen of te allen tijde achteraf installeren.zonnescherm 6m met ledverlichting

zonnescherm 6m, met safety motionSAFETY MOTION

De noodhandbediening SAFETY MOTION is het concept voor noodgevallen – als de radiografisch bestuurbare motor van uw zonwering eens niet mocht functioneren, kan de FINO met behulp van de draaistang handmatig worden gesloten.

 

zonnescherm, met warmtestralerWarmtestraler

Met een warmtestraler verlengt u mooie zomeravonden op uw terras en kunt u genieten van een aangename warmte onder uw zonwering. De warmtestralers zijn ook passend bij uw terrasdak verkrijgbaar in een van onze 18 LEINER LOUNGE kleuren. Desgewenst kunt u de heater ook draadloos bedienen en de bediening in uw smartphone integreren.

 

 

 

zonnescherm 6m, met zijdelingse zonweringZijdelingse zonwering CALYPSO ROLL

De zijdelingse zonwering CALYPSO ROLL beschermt u van opzij tegen zonnestraling en nieuwsgierige blikken – de perfecte aanvulling voor de FINO op uw terras of balkon. Bovendien biedt de zijdelingse zonwering bescherming tegen een lichte bries.

 

zonnescherm 6m, met wind sensor3D-sensor

De aandrijvingsvariant met radiografisch bestuurbare motor kan bovendien worden uitgebreid met een 3D-sensor. De sensor, die op het uitvalprofiel wordt aangebracht, reageert op de bewegingsintensiteit van de zonwering en stuurt deze automatisch in bij te hoge windkracht. Wij willen u er wel op wijzen dat een elektronische besturing uw zonwering niet beschermt tegen plotselinge, heftige windvlagen. 

 

zonnescherm 6m, volautomatischBesturing

Volautomatische besturingen completeren de elektrische aandrijving en bieden extra comfort en veiligheid als zon- en windwachters: al naargelang de zonnestraling of de windsterkte wordt uw zonwering automatisch in- en uitgestuurd, ook als u niet thuis bent. Wij willen u er wel op wijzen dat een elektronische besturing uw zonwering niet beschermt tegen plotselinge, heftige windvlagen. Als alternatief bieden wij het handmatig bediende Wind-Protect-Systeem WPS – deze speciale uitvoeringsvariant stabiliseert uw zonwering en vangt ook plotselinge belastingen door bijvoorbeeld windvlagen op. 

 

Uw vakpartner informeert u graag over alle speciale uitvoeringsmogelijkheden van de cassette-zonwering FINO!

zonweringdoeken NL
LEINER zonweringdoekenExclusieve zonweringdoeken voor iedere voorkeur

Een zonwering wordt pas een echt persoonlijk product door de combinatie van hoogwaardige zonweringtechniek en een weerbestendig, maar toch edel zonweringdoek.

 

LEINER-stoffen zijn niet alleen bekend vanwege hun kwaliteit, maar ook vanwege de enorme keuze uit dessins. Ons assortiment omvat meer dan 200 dessins uit allerlei kleurwerelden en speciale doekmaterialen met een heel scala aan patronen, van klassieke blokstrepen en tijdloos elegante eenkleurige stoffen t/m moderne strepen. Bovendien beschermen de LEINER-zonweringdoeken tegen uv-stralen tot maar liefst beschermingsfactor 80.

 

Blader door de doekcollectie van LEINER en vindt uw doek in de LEINER doekplanner comfortabel van thuis.

techniek

zonnescherm 6m FINO met ledlightDe FINO kan aan de wandhet plafond of aan dakspanten gemonteerd worden.

 

Afbeelding rechts: wandmontage met FINO LED-light

zonnescherm 6m fino wandDe FINO kan aan de wandhet plafond of aan dakspanten gemonteerd worden.

 

Afbeelding rechts: wandmontage

zonnescherm 6m, plafondDe FINO kan aan de wandhet plafond of aan dakspanten gemonteerd worden.

 

Afbeelding rechts: plafondmontage

zonnescherm 6m aan de dakspantenDe FINO kan aan de wandhet plafond of aan dakspanten gemonteerd worden.

 

Afbeelding rechts: montage aan de dakspanten

download NL

catalogus cassette-zonweringenVoor meer informatie over het model FINO verwijzen wij u naar onze brochure of direct naar uw vakpartner.

 

FINO UITGELEGD IN 120 SECONDEN

NAAR DE VIDEO

Wat is...?

 • Gehard aluminium
  xEen speciale legering die door middel van een later plaatsvindend thermisch proces extra gehard wordt. Dit materiaal heeft een lange levensduur, is robuust en voldoet aan de strengste veiligheidseisen. Door de speciale LEINER-productiemethode wordt de krachtweerstand verdubbeld en een trekvastheid van maar liefst 350 N/mm² bereikt. Ook zonweringen met een uitval van 4 meter of extra VARIO-VOLANTS met zware profielen kunnen daarmee probleemloos worden gerealiseerd.
 • Noodhandbediening motoren (SAFETY MOTION)
  xDe noodhandbediening SAFETY MOTION is het concept voor noodgevallen – als de radiografisch bestuurbare motor van uw zonwering eens niet mocht functioneren, kan de zonwering met de noodhandbediening worden gesloten met behulp van de draaistang.
 • Energiebesparing
  xZonweringen helpen ook om energie te besparen. Door het vroegtijdige uitsturen van zonweringen worden vertrekken beschermd tegen oververhitting. Vooral in vertrekken met een airco kan het vereiste koelvermogen van de airco hierdoor aanzienlijk worden verminderd.
 • Gording
  xDit is het belangrijkste onderdeel van de gepatenteerde LEINER SUNRAIN-zonwering. Twee gordingen die beweeglijk op de stabiele knikarmen gelagerd zijn, steunen het zonweringdoek van de SUNRAIN-zonwering en voorkomen dat het doek doorhangt. Het op deze wijze gespannen doek laat het regenwater aflopen.
 • Windwachter
  xDe windwachter beschermt een elektrisch aangestuurde zonwering bij teveel wind tegen beschadiging (zie zonwachter). Via een windrad of windsensor herkent de besturing de optredende windkracht en stuurt de zonwering automatisch in.

LEINER-ABC

Vakpartners zoeken

LEINER-vakpartner bij u

in de buurt

 

meer informatie

Welke zonwering is
voor mij het
meest geschikt?

naar de zonweringplanner

 • tot 6,5m breedte is een uitval van 2,5m mogelijk
 • tot 6m breedte is een uitval van 3m mogelijk
 • tot 5m breedte is een uitval van 3,5m mogelijk
 • 0-40¡ hellingshoek mogelijk
 • Veiligheid door gehard aluminium
 • met radiografische afstandsbediening mogelijk
 • noodhandbediening mogelijk
 • io homecontroll mogelijk
 • Wind Protect Systeem optioneel