Open Menu

GARDA HK – de semi-cassette-zonwering met een groot uitvalprofiel

De GARDA HK – de semi-cassette-zonwering met een groot uitvalprofiel

Zij het geopend of gesloten – de GARDA HK past met haar rustige design perfect bij elke bouwstijl. Het grote uitvalprofiel is een perfecte bescherming voor het zonweringdoek en de knikarmen. Het extreem belastbare armsysteem met zijn speciale geometrie zorgt voor een strak zonweringdoek. De standaarduitvoering met het LEINER-kantelscharnier sluit ook op de lange termijn veilig; de geïntegreerde opwaaibeveiliging garandeert veiligheid en een jarenlange, nauwkeurige werking.

 

Bijzonder sterk belaste delen van de zonwering, bijvoorbeeld de armhouders of knikarmelementen, worden bij ons vervaardigd van gehard aluminium. Deze speciale productiemethode maakt de zonweringelementen niet alleen sterker, maar verhoogt ook de veiligheid en de duurzaamheid van onze zonweringen. 

 

De GARDA HK is verkrijgbaar met geïntegreerde halogeenverlichting in de armen die desgewenst dimbaar is, ook via afstandsbediening. Door het indirekte licht ontstaat een gezellige sfeer onder de GARDA HK.

zonwering elektrischuittrekbaar zonneschermelektische luifel

details

LEINER LOUNGE kleurenDe GARDA HK is verkrijgbaar in breedten van maximaal 650 cm en een uitval van maximaal 400 cm (met bodemprofiel maximaal 300 cm); koppelinstallaties met tussenrol tot een breedte van maximaal 1.300 cm en een uitval van maximaal 400 cm (met bodemprofiel maximaal 300 cm). In de standaarduitvoering is de zonwering uitgerust met een elektromotor.

 

De GARDA HK is verkrijgbaar in de standaardkleur wit (RAL 9010) of in een van de achttien LEINER-LOUNGE-structuurkleuren. Tegen een meerprijs kunnen wij bovendien elke gewenste RAL-kleur realiseren – laat u daarover informeren door uw vakpartner!

uitvoeringen

Ontdek de speciale uitvoeringsmogelijkheden voor de semi-cassette-zonwering GARDA HK:

 

elektrische luifel windvastWind-Protect-Systeem

Het Wind-Protect-Systeem WPS is een innovatie van LEINER en werd oorspronkelijk ontwikkeld voor de aangescherpte eisen voor horecazonweringen. Nu is het Wind-Protect-Systeem WPS ook verkrijgbaar voor de GARDA HK: door vastzetbare staanders aan het uitvalprofiel wordt de windstabiliteit van uw zonwering aanzienlijk verbeterd. Al naargelang de afmetingen van de zonwering biedt het WPS bescherming tot windkracht 8 – ook bij plotselinge windvlagen. Een windkanaaltest van het Wind-Protect-Systeem WPS ziet u in deze video.

 

zonwering elektrisch met motorAandrijving

In plaats van een elektromotor in de standaarduitvoering kunt u ook kiezen voor een op afstand bedienbare motor. Dankzij de Somfy io radiotechnologie functioneert het in- en uitsturen niet alleen via een afstandsbediening. U kunt desgewenst ook uw smartphone voor de bediening gebruiken. Door het io radiosysteem kunt u de bediening van uw zonwering ook in uw smartphone integreren. Desgewenst kunt u de GARDA HK ook handmatig via de draaistang bedienen (minderprijs).

 

zonwering elektrisch met ledverlichtingVerlichting

Optioneel is de GARDA HK te verkrijgen met geïntegreerde LED verlichting in de armen, op wens is deze ook op afstand te dimmen. Door het indirekte licht ontstaat een sfeervolle atmosfeer onder de GARDA HK.

Ervaart het hier

elektrische luifel met sensor3D-sensor

De aandrijvingsvariant met radiografisch bestuurbare motor kan bovendien worden uitgebreid met een 3D-sensor. De sensor, die op het uitvalprofiel wordt aangebracht, reageert op de bewegingsintensiteit van de zonwering en stuurt deze automatisch in bij te hoge windkracht. Wij willen u er wel op wijzen dat een elektronische besturing uw zonwering niet beschermt tegen plotselinge, heftige windvlagen.

 

elektrische luifel volautomatischBesturing

Volautomatische besturingen completeren de elektrische aandrijving en bieden extra comfort en veiligheid als zon- en windwachters: al naargelang de zonnestraling of de windsterkte wordt uw zonwering automatisch in- en uitgestuurd, ook als u niet thuis bent. Wij willen u er wel op wijzen dat een elektronische besturing uw zonwering niet beschermt tegen plotselinge, heftige windvlagen. Als alternatief bieden wij het handmatig bediende Wind-Protect-Systeem WPS – deze speciale uitvoeringsvariant stabiliseert uw zonwering en vangt ook plotselinge belastingen door bijvoorbeeld windvlagen op.

 

elektrische luifel met safety motionSAFETY MOTION

De noodhandbediening SAFETY MOTION is het concept voor noodgevallen – als de radiografisch bestuurbare motor van uw zonwering eens niet mocht functioneren, kan de GARDA HK met de noodhandbediening handmatig worden gesloten met behulp van de draaistang.

warmtestraler voor uittrekbaar zonneschermWarmtestraler

Met een warmtestraler verlengt u mooie zomeravonden op uw terras en kunt u genieten van een aangename warmte onder uw zonwering. De warmtestralers zijn ook passend bij uw terrasdak verkrijgbaar in een van onze 18 LEINER LOUNGE kleuren. Desgewenst kunt u de heater ook draadloos bedienen en de bediening in uw smartphone integreren.

 

zonwering met uittrekbaar zonneschermZijdelingse zonwering CALYPSO ROLL

De zijdelingse zonwering CALYPSO ROLL beschermt u van opzij tegen zonnestraling en nieuwsgierige blikken – de perfecte aanvulling voor de GARDA HK op uw terras of balkon. Bovendien biedt de zijdelingse zonwering bescherming tegen een lichte bries.

 

 

Uw vakpartner informeert u graag over alle speciale uitvoeringsmogelijkheden van de semi-cassettezonwering GARDA HK!

zonweringdoeken
LEINER zonweringdoekenExclusieve zonweringdoeken voor iedere voorkeur

Een zonwering wordt pas een echt persoonlijk product door de combinatie van hoogwaardige zonweringtechniek en een weerbestendig, maar toch edel zonweringdoek.

 

LEINER-stoffen zijn niet alleen bekend vanwege hun kwaliteit, maar ook vanwege de enorme keuze uit dessins. Ons assortiment omvat meer dan 200 dessins uit allerlei kleurwerelden en speciale doekmaterialen met een heel scala aan patronen, van klassieke blokstrepen en tijdloos elegante eenkleurige stoffen t/m moderne strepen. Bovendien beschermen de LEINER-zonweringdoeken tegen uv-stralen tot maar liefst beschermingsfactor 80.

 

Blader door de doekcollectie van LEINER en vindt uw doek in de LEINER doekplanner comfortabel van thuis.

techniek

zonwering elektrisch GardaDe GARDA HK kan aan de wandhet plafond of aan dakspanten gemonteerd worden.

 

Afbeelding: wandmontage

zonwering elektrischDe GARDA HK kan aan de wandhet plafond of aan dakspanten gemonteerd worden.

 

Afbeelding: plafondmontage

elektrische luifelDe GARDA HK kan aan de wandhet plafond of aan dakspanten gemonteerd worden.

 

Afbeelding: montage aan de dakspanten

download

catalogus cassette zonweringenVoor meer informatie over het model GARDA HK verwijzen wij u naar onze brochure of direct naar uw vakpartner.

 

Wat is...?

 • Gehard aluminium
  x

  Een speciale legering die door middel van een later plaatsvindend thermisch proces extra gehard wordt. Dit materiaal heeft een lange levensduur, is robuust en voldoet aan de strengste veiligheidseisen. Door de speciale LEINER-productiemethode wordt de krachtweerstand verdubbeld en een trekvastheid van maar liefst 350 N/mm² bereikt. Ook zonweringen met een uitval van 4 meter of extra VARIO-VOLANTS met zware profielen kunnen daarmee probleemloos worden gerealiseerd.

 • Regenweerstandsklasse
  x

  Zonweringen worden volgens de Europese norm EN 13561 onderverdeeld in verschillende regenweerstandsklassen. Er zijn drie klassen: 0, 1 en 2. Zonweringen van klasse 0 zijn niet geschikt voor gebruik bij regen. Zonweringen van klasse 1 houden een regenhoeveelheid van max. 17 l per m² en uur stand; zonweringen van klasse 2 tot max. 56 liter per m² en uur. Opgelet! De regenweerstandsklasse zegt niets over de mogelijke vorming van een waterzak in het zonweringdoek. Het model SUNRAIN van LEINER is wereldwijd de enige zonwering die bij vijf graden hellingshoek (bij een enkele installatie) voldoet aan regenweerstandsklasse 2.

 • Wind-Protect-Systeem (WPS)
  x

  Het Wind-Protect-Systeem WPS is een innovatie van LEINER en is oorspronkelijk ontwikkeld voor de aangescherpte eisen voor de horecazonweringen. Door vastzetbare steunen aan het uitvalprofiel wordt de windstabiliteit van uw zonwering aanzienlijk verhoogd. Al naargelang de afmetingen van de zonwering biedt WPS bescherming tot windkracht 8 – ook bij plotselinge windvlagen. Een windkanaaltest van het Wind-Protect-Systeem ziet u in deze video.

 • LEINER LOUNGE KLEUREN
  xDe LEINER LOUNGE KLEUREN worden gebruikt op de zonweringelementen en onderscheiden zich door een zeer fijn gestructureerd oppervlak en een speciaal metallic-effect. De hoogwaardige poedercoating is in totaal 18 kleuren verkrijgbaar en bovendien extreem robuust.
 • Noodhandbediening motoren (SAFETY MOTION)
  x

  De noodhandbediening SAFETY MOTION is het concept voor noodgevallen – als de radiografisch bestuurbare motor van uw zonwering eens niet mocht functioneren, kan de zonwering met de noodhandbediening worden gesloten met behulp van de draaistang.

LEINER-ABC

Vakpartners zoeken

LEINER-vakpartner bij u

in de buurt

 

meer informatie

Welke zonwering is
voor mij het
meest geschikt?

naar de zonweringplanner

LICHT ERVAREN IN HET ECHT

LED-knikarmen

 

ERVARING HIER

 • mogelijk tot 6,5m breedte
 • tot 4m uitval mogelijk
 • 5-45¡ hellingshoek mogelijk
 • koppelbaar tot 19,5m breedte
 • Veiligheid door gehard aluminium
 • met radiografische afstandsbediening mogelijk
 • noodhandbediening mogelijk
 • io homecontroll mogelijk
 • Wind Protect Systeem optioneel
 • met verlichting mogelijk