Open Menu

De knikarmzonwering CAPRI – het instapmodel

De knikarmzonwering CAPRI – het instapmodel

Het in vele varianten verkrijgbare instapmodel CAPRI overtuigt door hoge kwaliteit en duurzaamheid. Het belastbare knikarmsysteem zorgt voor een strak zonweringdoek – daarbij kan worden gekozen tussen een zichtbaar en een door het doek verborgen uitvalprofiel.

 

Als de knikarmzonwering op een onbeschermde plaats wordt gemonteerd, is het zonweringdoek blootgesteld aan weer en wind. Het optioneel verkrijgbare, gepatenteerde beschermdak kan - aangepast aan de ingestelde hellingshoek - worden vastgezet, waardoor het doek effectief en beter beschermd wordt dan bij een gebruikelijk, vaststaand beschermdak.

 

Bijzonder sterk belaste delen van de zonwering, bijvoorbeeld de armhouders of knikarmelementen, worden bij ons vervaardigd van gehard aluminium. Deze speciale productiemethode maakt de zonweringelementen niet alleen sterker, maar verhoogt ook de veiligheid en de duurzaamheid van onze zonweringen. 

 

details

De CAPRI is verkrijgbaar in breedten van max. 600 cm en met een uitval van max. 400 cm; koppelinstallaties tot een breedte van max. 1200 cm en met een uitval van max. 400 cm. In de standaarduitvoering is de zonwering uitgerust met een elektromotor.

De CAPRI is verkrijgbaar in de standaardkleur wit (RAL 9010) of in de LEINER-LOUNGE-structuurkleur donkergrijs – vraag advies bij uw vakpartner!

uitvoeringen

Ontdek de vele speciale uitvoeringsmogelijkheden voor de knikarmzonwering CAPRI:

 

Wind-Protect-Systeem

Het Wind-Protect-Systeem WPS is een innovatie van LEINER en werd oorspronkelijk ontwikkeld voor de aangescherpte eisen voor horeca-zonweringen. Nu is het Wind-Protect-Systeem WPS ook verkrijgbaar voor de CAPRI: door vastzetbare staanders aan het uitvalprofiel wordt de windstabiliteit van uw zonwering aanzienlijk verbeterd. Al naargelang de afmetingen van de zonwering biedt WPS bescherming tot windkracht 8 – ook bij plotselinge windvlagen. Een windkanaaltest van het Wind-Protect-Systeem WPS ziet u in deze video.

 

knikarmzonwering beschermdak capriBeschermdak

Voor zo lang mogelijk plezier van de kleuren van uw zonweringdoek kan de CAPRI worden voorzien van een beschermdak. U kunt daarbij kiezen tussen een klassiek vast en een verstelbaar, gepatenteerd beschermdak. Het verstelbare beschermdak is geschikt voor enkele installaties en kan voor een optimale bescherming aan de desbetreffende hellingshoek van de zonwering worden aangepast.

Antrieb Bild Infobox150pxAandrijving

In plaats van een elektromotor in de standaarduitvoering kunt u ook kiezen voor een op afstand bedienbare motor. Dankzij de Somfy io radiotechnologie functioneert het in- en uitsturen niet alleen via een afstandsbediening. U kunt desgewenst ook uw smartphone voor de bediening gebruiken. Door het io radiosysteem kunt u de bediening van uw zonwering ook in uw smartphone integreren. Desgewenst kunt u de CAPRI ook handmatig via de draaistang bedienen (minderprijs)..

 

3D-sensor

De aandrijvingsvariant met radiografisch bestuurbare motor kan bovendien worden uitgebreid met een 3D-sensor. De sensor, die op het uitvalprofiel wordt aangebracht, reageert op de bewegingsintensiteit van de zonwering en stuurt deze automatisch in bij een te hoge windkracht. Wij willen u er wel op wijzen dat een elektronische besturing uw zonwering niet beschermt tegen plotselinge, heftige windvlagen.

 

Besturing

Volautomatische besturingen completeren de elektrische aandrijving en bieden extra comfort en veiligheid als zon- en windwachters: al naargelang de zonnestraling of de windsterkte wordt uw zonwering automatisch in- en uitgestuurd, ook als u niet thuis bent. Wij willen u er wel op wijzen dat een elektronische besturing uw zonwering niet beschermt tegen plotselinge, heftige windvlagen. Als alternatief bieden wij het handmatig bediende Wind-Protect-Systeem WPS – deze speciale uitvoeringsvariant stabiliseert uw zonwering en vangt ook plotselinge belastingen door bijvoorbeeld windvlagen op.

Heizstrahler bild infobox 3farbenTerras-heater

Met een terras-heater verlengt u mooie zomeravonden op uw terras en kunt u genieten van een aangename warmte onder uw terrasdak. De terras-heaters zijn ook passend bij uw terrasdak verkrijgbaar in een van onze 18 LEINER LOUNGE kleuren. Desgewenst kunt u de heater ook draadloos bedienen en de bediening in uw smartphone integreren.

 

Zijdelingse zonwering CALYPSO ROLL

De zijdelingse zonwering CALYPSO ROLL beschermt u van opzij tegen zonnestraling en nieuwsgierige blikken – de perfecte aanvulling voor de CAPRI op uw terras of balkon. In de basisuitvoering biedt de zijdelingse zonwering bescherming tegen een lichte bries, maar in combinatie met het Wind-Protect-Systeem kan ze ook worden gebruikt als een echt windscherm.

 

 

Uw vakpartner informeert u graag over alle speciale uitvoeringsmogelijkheden van de knikarmzonwering CAPRI!

zonweringdoeken
Exclusieve zonweringdoeken voor iedere voorkeur

Een zonwering wordt pas een echt persoonlijk product door de combinatie van hoogwaardige zonweringtechniek en een weerbestendig, maar toch edel zonweringdoek.

 

LEINER-stoffen zijn niet alleen bekend vanwege hun kwaliteit, maar ook vanwege de enorme keuze uit dessins. Ons assortiment omvat meer dan 200 dessins uit allerlei kleurwerelden en speciale doekmaterialen met een heel scala aan patronen, van klassieke blokstrepen en tijdloos elegante eenkleurige stoffen t/m moderne strepen. Bovendien beschermen de LEINER-zonweringdoeken tegen uv-stralen tot maar liefst beschermingsfactor 80.

 

Blader door de doekcollectie van LEINER en vindt uw doek in de LEINER doekplanner comfortabel van thuis.

techniek

De montage van de CAPRI is mogelijk op de volgende manieren:

 

 

Afbeelding: montage aan de dakspanten

De montage van de CAPRI is mogelijk op de volgende manieren:

 

 

Afbeelding: wandmontage met vast beschermdak

capri wandmontage flexibel DachDe montage van de CAPRI is mogelijk op de volgende manieren:

 

 

Afbeelding: wandmontage met verstelbaar beschermdak

capri sd flexibel deckenmontageDe montage van de CAPRI is mogelijk op de volgende manieren:

 

 

Afbeelding: plafondmontage met verstelbaar beschermdak

download

Voor meer informatie over het model CAPRI verwijzen wij u naar onze brochure knikarmzonweringen (PDF) of direct naar uw vakpartner.

 

Wat is...?

 • Noodhandbediening motoren (SAFETY MOTION)
  xDe noodhandbediening SAFETY MOTION is het concept voor noodgevallen – als de radiografisch bestuurbare motor van uw zonwering eens niet mocht functioneren, kan de zonwering met de noodhandbediening worden gesloten met behulp van de draaistang.
 • Wind-Protect-Systeem (WPS)
  xHet Wind-Protect-Systeem WPS is een innovatie van LEINER en is oorspronkelijk ontwikkeld voor de aangescherpte eisen voor de horecazonweringen. Door vastzetbare steunen aan het uitvalprofiel wordt de windstabiliteit van uw zonwering aanzienlijk verhoogd. Al naargelang de afmetingen van de zonwering biedt WPS bescherming tot windkracht 8 – ook bij plotselinge windvlagen. Een windkanaaltest van het Wind-Protect-Systeem ziet u in deze video.
 • Gehard aluminium
  xEen speciale legering die door middel van een later plaatsvindend thermisch proces extra gehard wordt. Dit materiaal heeft een lange levensduur, is robuust en voldoet aan de strengste veiligheidseisen. Door de speciale LEINER-productiemethode wordt de krachtweerstand verdubbeld en een trekvastheid van maar liefst 350 N/mm² bereikt. Ook zonweringen met een uitval van 4 meter of extra VARIO-VOLANTS met zware profielen kunnen daarmee probleemloos worden gerealiseerd.
 • Regendak
  xHet regendak, ook beschermdak genoemd, beschermt de open knikarmzonwering in ingestuurde toestand tegen weersinvloeden en verontreinigingen – het is vooral aan te bevelen als de zonwering aan een onbeschermde gevel is gemonteerd. Als alternatief biedt LEINER een gepatenteerd, verstelbaar regendak aan voor de optimale aanpassing aan de ingestelde zonweringhelling. Dit is ook aan te bevelen voor semi-cassettes en cassette-zonweringen.
 • Uitval
  xDe lengte van uw LEINER-zonwering wordt ook wel 'uitval' genoemd. De uitval van de zonwering wordt in uitgestuurde toestand gemeten – van de wand tot aan het uitvalprofiel (voorlijst) – bij een hellingshoek van ca. 15°.

LEINER-ABC

Vakpartners zoeken

LEINER-vakpartner bij u

in de buurt

 

meer informatie

Welke zonwering is
voor mij het
meest geschikt?

naar de zonweringplanner

 • mogelijk tot 6m breedte
 • tot 4m uitval mogelijk
 • 0-50¡ hellingshoek mogelijk
 • koppelbaar tot 12m breedte
 • Veiligheid door gehard aluminium
 • met radiografische afstandsbediening mogelijk
 • io homecontroll mogelijk
 • Wind Protect Systeem optioneel