Open Menu

De knikarmzonwering CAPRI – het instapmodel

De knikarmzonwering CAPRI – het instapmodel

Het in vele varianten verkrijgbare instapmodel CAPRI overtuigt door hoge kwaliteit en duurzaamheid. Het belastbare knikarmsysteem zorgt voor een strak zonweringdoek – daarbij kan worden gekozen tussen een zichtbaar en een door het doek verborgen uitvalprofiel.

 

Als de knikarmzonwering op een onbeschermde plaats wordt gemonteerd, is het zonweringdoek blootgesteld aan weer en wind. Het optioneel verkrijgbare, gepatenteerde beschermdak kan - aangepast aan de ingestelde hellingshoek - worden vastgezet, waardoor het doek effectief en beter beschermd wordt dan bij een gebruikelijk, vaststaand beschermdak.

 

Bijzonder sterk belaste delen van de zonwering, bijvoorbeeld de armhouders of knikarmelementen, worden bij ons vervaardigd van gehard aluminium. Deze speciale productiemethode maakt de zonweringelementen niet alleen sterker, maar verhoogt ook de veiligheid en de duurzaamheid van onze zonweringen. 

 

zonnescherm knikarm roodknikarm zonneschermen roodaluminium zonneschermaluminium zonnescherm 2knikarm zonneschermen groenzonnescherm knikarm groen

details

LEINER LOUNGE kleurenDe CAPRI is verkrijgbaar in breedten van max. 600 cm en met een uitval van max. 400 cm; koppelinstallaties tot een breedte van max. 1200 cm en met een uitval van max. 400 cm. In de standaarduitvoering is de zonwering uitgerust met een elektromotor.

De CAPRI is verkrijgbaar in de standaardkleur wit (RAL 9010) of in de LEINER-LOUNGE-structuurkleuren grijs en donkergrijs. Tegen een meerprijs kunnen wij bovendien de andere 16 LEINER-LOUNGE-kleuren of elke gewenste RAL-kleur realiseren – vraag advies bij uw vakpartner!

uitvoeringen

Ontdek de vele speciale uitvoeringsmogelijkheden voor de knikarmzonwering CAPRI:

 

knikarm zonneschermen wind-vastWind-Protect-Systeem

Het Wind-Protect-Systeem WPS is een innovatie van LEINER en werd oorspronkelijk ontwikkeld voor de aangescherpte eisen voor horeca-zonweringen. Nu is het Wind-Protect-Systeem WPS ook verkrijgbaar voor de CAPRI: door vastzetbare staanders aan het uitvalprofiel wordt de windstabiliteit van uw zonwering aanzienlijk verbeterd. Al naargelang de afmetingen van de zonwering biedt WPS bescherming tot windkracht 8 – ook bij plotselinge windvlagen. Een windkanaaltest van het Wind-Protect-Systeem WPS ziet u in deze video.

 

knikarm zonneschermen met beschermdak CAPRIBeschermdak

Voor zo lang mogelijk plezier van de kleuren van uw zonweringdoek kan de CAPRI worden voorzien van een beschermdak. U kunt daarbij kiezen tussen een klassiek vast en een verstelbaar, gepatenteerd beschermdak. Het verstelbare beschermdak is geschikt voor enkele installaties en kan voor een optimale bescherming aan de desbetreffende hellingshoek van de zonwering worden aangepast.

zonnescherm knikarm, met motorAandrijving

In plaats van een elektromotor in de standaarduitvoering kunt u ook kiezen voor een op afstand bedienbare motor. Dankzij de Somfy io radiotechnologie functioneert het in- en uitsturen niet alleen via een afstandsbediening. U kunt desgewenst ook uw smartphone voor de bediening gebruiken. Door het io radiosysteem kunt u de bediening van uw zonwering ook in uw smartphone integreren. Desgewenst kunt u de CAPRI ook handmatig via de draaistang bedienen (minderprijs)..

 

zonnescherm knikarm, met sensor3D-sensor

De aandrijvingsvariant met radiografisch bestuurbare motor kan bovendien worden uitgebreid met een 3D-sensor. De sensor, die op het uitvalprofiel wordt aangebracht, reageert op de bewegingsintensiteit van de zonwering en stuurt deze automatisch in bij een te hoge windkracht. Wij willen u er wel op wijzen dat een elektronische besturing uw zonwering niet beschermt tegen plotselinge, heftige windvlagen.

 

zonnescherm knikarm, volautomatischBesturing

Volautomatische besturingen completeren de elektrische aandrijving en bieden extra comfort en veiligheid als zon- en windwachters: al naargelang de zonnestraling of de windsterkte wordt uw zonwering automatisch in- en uitgestuurd, ook als u niet thuis bent. Wij willen u er wel op wijzen dat een elektronische besturing uw zonwering niet beschermt tegen plotselinge, heftige windvlagen. Als alternatief bieden wij het handmatig bediende Wind-Protect-Systeem WPS – deze speciale uitvoeringsvariant stabiliseert uw zonwering en vangt ook plotselinge belastingen door bijvoorbeeld windvlagen op.

knikarm zonneschermen met warmtestralerWarmtestraler

Met een warmtestraler verlengt u mooie zomeravonden op uw terras en kunt u genieten van een aangename warmte onder uw zonwering. De warmtestralers zijn ook passend bij uw terrasdak verkrijgbaar in een van onze 18 LEINER LOUNGE kleuren. Desgewenst kunt u de heater ook draadloos bedienen en de bediening in uw smartphone integreren.

 

knikarm zonneschermen met zijdelingse zonweringZijdelingse zonwering CALYPSO ROLL

De zijdelingse zonwering CALYPSO ROLL beschermt u van opzij tegen zonnestraling en nieuwsgierige blikken – de perfecte aanvulling voor de CAPRI op uw terras of balkon. Bovendien biedt de zijdelingse zonwering bescherming tegen een lichte bries.

 

 

Uw vakpartner informeert u graag over alle speciale uitvoeringsmogelijkheden van de knikarmzonwering CAPRI!

zonweringdoeken
LEINER zonweringdoekenExclusieve zonweringdoeken voor iedere voorkeur

Een zonwering wordt pas een echt persoonlijk product door de combinatie van hoogwaardige zonweringtechniek en een weerbestendig, maar toch edel zonweringdoek.

 

LEINER-stoffen zijn niet alleen bekend vanwege hun kwaliteit, maar ook vanwege de enorme keuze uit dessins. Ons assortiment omvat meer dan 200 dessins uit allerlei kleurwerelden en speciale doekmaterialen met een heel scala aan patronen, van klassieke blokstrepen en tijdloos elegante eenkleurige stoffen t/m moderne strepen. Bovendien beschermen de LEINER-zonweringdoeken tegen uv-stralen tot maar liefst beschermingsfactor 80.

 

Blader door de doekcollectie van LEINER en vindt uw doek in de LEINER doekplanner comfortabel van thuis.

techniek

aluminium zonnescherm dakspantenDe montage van de CAPRI is mogelijk op de volgende manieren:

 

 

Afbeelding: montage aan de dakspanten

aluminium zonnescherm, met beschermdakDe montage van de CAPRI is mogelijk op de volgende manieren:

 

 

Afbeelding: wandmontage met vast beschermdak

aluminium zonnescherm flexibelDe montage van de CAPRI is mogelijk op de volgende manieren:

 

 

Afbeelding: wandmontage met verstelbaar beschermdak

zonnenscherm knikarm plafondDe montage van de CAPRI is mogelijk op de volgende manieren:

 

 

Afbeelding: plafondmontage met verstelbaar beschermdak

download

catalogus knikarmschermVoor meer informatie over het model CAPRI verwijzen wij u naar onze brochure knikarmzonweringen (PDF) of direct naar uw vakpartner.

 

Wat is...?

 • Noodhandbediening motoren (SAFETY MOTION)
  x

  De noodhandbediening SAFETY MOTION is het concept voor noodgevallen – als de radiografisch bestuurbare motor van uw zonwering eens niet mocht functioneren, kan de zonwering met de noodhandbediening worden gesloten met behulp van de draaistang.

 • Dakspanthouder
  x

  De dakspanthouder, ook wel dakspantklem genoemd, is vereist om de zonwering aan een dakspant te bevestigen.

 • Gehard aluminium
  x

  Een speciale legering die door middel van een later plaatsvindend thermisch proces extra gehard wordt. Dit materiaal heeft een lange levensduur, is robuust en voldoet aan de strengste veiligheidseisen. Door de speciale LEINER-productiemethode wordt de krachtweerstand verdubbeld en een trekvastheid van maar liefst 350 N/mm² bereikt. Ook zonweringen met een uitval van 4 meter of extra VARIO-VOLANTS met zware profielen kunnen daarmee probleemloos worden gerealiseerd.

 • Regendak
  x

  Het regendak, ook beschermdak genoemd, beschermt de open knikarmzonwering in ingestuurde toestand tegen weersinvloeden en verontreinigingen – het is vooral aan te bevelen als de zonwering aan een onbeschermde gevel is gemonteerd. Als alternatief biedt LEINER een gepatenteerd, verstelbaar regendak aan voor de optimale aanpassing aan de ingestelde zonweringhelling. Dit is ook aan te bevelen voor semi-cassettes en cassette-zonweringen.

 • Wind-Protect-Systeem (WPS)
  x

  Het Wind-Protect-Systeem WPS is een innovatie van LEINER en is oorspronkelijk ontwikkeld voor de aangescherpte eisen voor de horecazonweringen. Door vastzetbare steunen aan het uitvalprofiel wordt de windstabiliteit van uw zonwering aanzienlijk verhoogd. Al naargelang de afmetingen van de zonwering biedt WPS bescherming tot windkracht 8 – ook bij plotselinge windvlagen. Een windkanaaltest van het Wind-Protect-Systeem ziet u in deze video.

LEINER-ABC

Vakpartners zoeken

LEINER-vakpartner bij u

in de buurt

 

meer informatie

Welke zonwering is
voor mij het
meest geschikt?

naar de zonweringplanner

 • mogelijk tot 6m breedte
 • tot 4m uitval mogelijk
 • 0-50¡ hellingshoek mogelijk
 • koppelbaar tot 12m breedte
 • Veiligheid door gehard aluminium
 • met radiografische afstandsbediening mogelijk
 • io homecontroll mogelijk
 • Wind Protect Systeem optioneel

'