Open Menu

De PERGOLA SUNRAIN S – het terrasvouwdak voor bestaande constructies

De PERGOLA SUNRAIN S – het terrasvouwdak voor bestaande constructies

Als er op het terras al een houten, aluminium of stalen constructie staat, is het model PERGOLA SUNRAIN S voor u de juiste variant. Het terrasvouwdak wordt vanaf de onderzijde aan de bestaande constructie gemonteerd. Zo kunnen installaties tot 91 m worden gerealiseerd. Tot een uitval van 500 cm kunnen ook vrijdragende montages tussen twee wanden worden gerealiseerd.  Het water loopt weg via de hellingshoek van de installatie. Een comfortabele radiografisch bestuurbare motor behoort tot de standaarduitvoering en u kunt kiezen uit verschillende hand- of wandzenders.

 

Tot de standaarduitvoering behoort bovendien een waterdicht zonweringdoek van ultrasterk pvc-materiaal met de hoogste zonbeschermingsfactor 80, dat verkrijgbaar is in diverse kleuren. Tegen een meerprijs kan de PERGOLA SUNRAIN S ook worden uitgerust met het waterdichte netweefsel Soltis W96.

 

Voor een windstabiele bescherming tegen de zon is de PERGOLA S verkrijgbaar in de uitvoering SUNSHINE – deze heeft een netweefsel en beschermt ook bij hoge windkrachten effectief tegen de zon.

 

details NL

De PERGOLA SUNRAIN S is verkrijgbaar met een uitval van max. 700 cm. Bij eenvaks installaties bedraagt de max. breedte 500 cm; bij tweevaks installaties max. 900 cm en bij drievaks installaties max. 1300 cm.
Als de geleider alleen aan de uiteinden kan worden bevestigd, bedraagt de maximale uitval voor deze vrijdragende montage 500 cm.

 

De PERGOLA SUNRAIN S is verkrijgbaar in de standaardkleuren verkeerswit (RAL 9016); wit (RAL 9010) of in een van de achttien LEINER-LOUNGE-structuurkleuren. Tegen een meerprijs kunnen wij bovendien elke gewenste RAL-kleur realiseren – laat u daarover informeren door uw vakpartner!

uitvoeringen

Ontdek de speciale uitvoeringsmogelijkheden voor de PERGOLA SUNRAIN S:

 

Beschermdak

Optioneel is een beschermdak voor uw terrasvouwdak verkrijgbaar. Het beschermt het gevouwen doek in ingestuurde stand tegen verontreiniging en is (al naargelang de uitval) verkrijgbaar in verschillende afmetingen.

 

senkrechtmarkise infobox150pxVerticale zonweringen

Voor een nog flexibelere vormgeving van de textiele ruimte kunnen de zijkanten van reeds bestaande pergolaconstructies worden voorzien van windstabiele verticale zonweringen (zie CANTO SZ). Daarbij liggen de zonweringdoeken beschermd in een cassette en kunnen desgewenst ook worden uitgevoerd met kijkramen van transparant pvc.

 

Heizstrahler bild infobox 3farbenTerras-heater

Met een terras-heater verlengt u mooie zomeravonden op uw terras en kunt u genieten van een aangename warmte onder uw terrasdak. De terras-heaters zijn ook passend bij uw terrasdak verkrijgbaar in een van onze 18 LEINER LOUNGE kleuren. Desgewenst kunt u de heater ook draadloos bedienen en de bediening in uw smartphone integreren.

 

Besturing

Volautomatische besturingen completeren de elektrische aandrijving en bieden extra comfort en veiligheid als zon- en windwachter: al naargelang de zonnestraling of de windsterkte wordt uw terrasvouwdak automatisch in- en uitgestuurd, ook als u niet thuis bent. Bij terrasvouwdaken is de windwachter vanwege de windgevoeligheid slechts beperkt bruikbaar. De gebruikelijke windwachters zijn berekend op een windkracht van maximaal zes Beaufort.

 

Zijdelingse zonwering CALYPSO ROLL

De zijdelingse zonwering CALYPSO ROLL beschermt u van opzij tegen zonnestraling en nieuwsgierige blikken – de perfecte aanvulling voor de PERGOLA SUNRAIN S. In de basisuitvoering biedt de zijdelingse zonwering bescherming tegen een lichte bries.

 

 

Doekstabiliseringsprofiel (TSP)

Op plaatsen met veel wind kan het doek bij het insturen door de wind omhoog worden gedrukt. Om dit naar mogelijkheid te vermijden, is tegen meerprijs het doekstabiliseringsprofiel TSP verkrijgbaar dat direct op het zonweringdoek worden genaaid.

  

 

Uw vakpartner informeert u graag over alle speciale uitvoeringsmogelijkheden van de PERGOLA SUNRAIN S!

zonweringdoeken NL
Zonweringdoek voor regenbestendige zonweringenExclusieve zonweringdoeken voor iedere voorkeur

Een zonwering wordt pas een echt persoonlijk product door de combinatie van hoogwaardige zonweringtechniek en een weerbestendig, maar toch edel zonweringdoek.

 

LEINER-stoffen zijn niet alleen bekend vanwege hun kwaliteit, maar ook vanwege de enorme keuze uit dessins. Bovendien beschermen de LEINER-zonweringdoeken tegen uv-stralen tot maar liefst beschermingsfactor 80.

 

Bekijk de LEINER-stofcollectie of vraag advies bij uw vakpartner!

techniek NL

De PERGOLA SUNRAIN S kan aan bestaande constructies of tussen twee muren resp. draagconstructies worden gemonteerd.

download NL

Voor meer informatie over het model PERGOLA SUNRAIN S verwijzen wij u naar onze PERGOLA SUNRAIN-brochure of direct naar uw vakpartner.

 

Wat is...?

 • Precontraint 302
  xHet speciale, ultrasterke pvc-materiaal werd speciaal ontwikkeld voor het gebruik als zonweringdoek. Het wordt gebruikt voor LEINER-SUNRAIN-zonweringen, is 100 % waterdicht, geurneutraal en moeilijk ontvlambaar (B1); bovendien is het lengtestabiel, robuust en eenvoudig te reinigen. Precontraint 302-doek heeft in elke kleur – ook in wit – de hoogste zonbeschermingsfactor 80.
 • LEINER LOUNGE KLEUREN
  xDe LEINER LOUNGE KLEUREN worden gebruikt op de zonweringelementen en onderscheiden zich door een zeer fijn gestructureerd oppervlak en een speciaal metallic-effect. De hoogwaardige poedercoating is in totaal 18 kleuren verkrijgbaar en bovendien extreem robuust.
 • Regenbestendigheid
  xDe regenbestendigheid van een zonweringdoek is afhankelijk van het gebruikte materiaal. Acryldoeken hebben een waterafstotende impregnering en kunnen bij lichte regen en dienovereenkomstige helling van het zonweringdoek uitgestuurd blijven. Geschikter zijn echter de 100 % waterdichte doeken van pvc (Precontraint 302) die ook bij langdurige regenval kunnen worden gebruikt.
 • Regen- en zonwering
  xDe normale zonweringen zijn over het algemeen slechts in beperkte mate geschikt voor gebruik bij regen. Speciale regen- en zonweringen zorgen voor een gecontroleerde waterafvoer en zijn voor het gebruik bij regen en zon ontwikkeld (zie SUNRAIN).
 • Terrasvouwdak
  xBij de extra windstabiele beschaduwingsinstallatie van LEINER (PERGOLA SUNRAIN of SUNSHINE) wordt het zonweringdoek niet opgerold, maar 'gevouwen'. De stabiliteit van de installatie wordt verkregen door meerdere dwarsgordingen. Omdat windkrachten tot 9 Beaufort (afhankelijk van de grootte) het terrasvouwdak niet beschadigen, is het een interessant alternatief voor een vaste terrasbeschaduwing.

LEINER-ABC

Vakpartners zoeken

LEINER-vakpartner bij u

in de buurt

 

meer informatie

Welke zonwering is
voor mij het
meest geschikt?

naar de zonweringplanner

 • mogelijk tot 13 m breedte
 • tot 7m uitval mogelijk
 • met radiografische afstandsbediening mogelijk
 • Maximale windkracht 6-9 bft