Open Menu

De PERGOLA SUNRAIN S – het terrasvouwdak voor bestaande constructies

De PERGOLA SUNRAIN S – het terrasvouwdak voor bestaande constructies

Als er op het terras al een houten, aluminium of stalen constructie staat, is het model PERGOLA SUNRAIN S voor u de juiste variant. Het terrasvouwdak wordt vanaf de onderzijde aan de bestaande constructie gemonteerd. Zo kunnen installaties tot 91 m worden gerealiseerd. Tot een uitval van 500 cm kunnen ook vrijdragende montages tussen twee wanden worden gerealiseerd.  Het water loopt weg via de hellingshoek van de installatie. Een comfortabele radiografisch bestuurbare motor behoort tot de standaarduitvoering en u kunt kiezen uit verschillende hand- of wandzenders.

 

Tot de standaarduitvoering behoort bovendien een waterdicht zonweringdoek van ultrasterk pvc-materiaal met de hoogste zonbeschermingsfactor 80, dat verkrijgbaar is in diverse kleuren. Tegen een meerprijs kan de PERGOLA SUNRAIN S ook worden uitgerust met het waterdichte netweefsel Soltis W96.

 

Voor een windstabiele bescherming tegen de zon is de PERGOLA S verkrijgbaar in de uitvoering SUNSHINE – deze heeft een netweefsel en beschermt ook bij hoge windkrachten effectief tegen de zon.

 pergola zonwering op maat van bovenpergola zonwering op maat van binnenpergola zonwering op maat van benedenterrasoverkapping pergola

details NL

LEINER LOUNGE kleurenDe PERGOLA SUNRAIN S is verkrijgbaar met een uitval van max. 700 cm. Bij eenvaks installaties bedraagt de max. breedte 500 cm; bij tweevaks installaties max. 900 cm en bij drievaks installaties max. 1300 cm.
Als de geleider alleen aan de uiteinden kan worden bevestigd, bedraagt de maximale uitval voor deze vrijdragende montage 500 cm.

 

De PERGOLA SUNRAIN S is verkrijgbaar in de standaardkleuren verkeerswit (RAL 9016); wit (RAL 9010) of in een van de achttien LEINER-LOUNGE-structuurkleuren. Tegen een meerprijs kunnen wij bovendien elke gewenste RAL-kleur realiseren – laat u daarover informeren door uw vakpartner!

uitvoeringen

Ontdek de speciale uitvoeringsmogelijkheden voor de PERGOLA SUNRAIN S:

 

zonwering pergola met beschermdakBeschermdak

Optioneel is een beschermdak voor uw terrasvouwdak verkrijgbaar. Het beschermt het gevouwen doek in ingestuurde stand tegen verontreiniging en is (al naargelang de uitval) verkrijgbaar in verschillende afmetingen.

 

zonwering pergola met verticale zonneschermVerticale zonweringen

Voor een nog flexibelere vormgeving van de textiele ruimte kunnen de zijkanten van reeds bestaande pergolaconstructies worden voorzien van windstabiele verticale zonweringen (zie CANTO SZ). Daarbij liggen de zonweringdoeken beschermd in een cassette en kunnen desgewenst ook worden uitgevoerd met kijkramen van transparant pvc.

 

zonwering pergola met warmtestralerTerras-heater

Met een terras-heater verlengt u mooie zomeravonden op uw terras en kunt u genieten van een aangename warmte onder uw terrasdak. De terras-heaters zijn ook passend bij uw terrasdak verkrijgbaar in een van onze 18 LEINER LOUNGE kleuren. Desgewenst kunt u de heater ook draadloos bedienen en de bediening in uw smartphone integreren.

 

Terrasoverkapping pergola windvastBesturing

Volautomatische besturingen completeren de elektrische aandrijving en bieden extra comfort en veiligheid als zon- en windwachter: al naargelang de zonnestraling of de windsterkte wordt uw terrasvouwdak automatisch in- en uitgestuurd, ook als u niet thuis bent. Bij terrasvouwdaken is de windwachter vanwege de windgevoeligheid slechts beperkt bruikbaar. De gebruikelijke windwachters zijn berekend op een windkracht van maximaal zes Beaufort.

 

Terrasoverkapping pergola met zijdelingse zonweringZijdelingse zonwering CALYPSO ROLL

De zijdelingse zonwering CALYPSO ROLL beschermt u van opzij tegen zonnestraling en nieuwsgierige blikken – de perfecte aanvulling voor de PERGOLA SUNRAIN S. Bovendien biedt de zijdelingse zonwering bescherming tegen een lichte bries.

 

 

Doekstabiliseringsprofiel (TSP)

Op plaatsen met veel wind kan het doek bij het insturen door de wind omhoog worden gedrukt. Om dit naar mogelijkheid te vermijden, is tegen meerprijs het doekstabiliseringsprofiel TSP verkrijgbaar dat direct op het zonweringdoek worden genaaid.

  

 

Uw vakpartner informeert u graag over alle speciale uitvoeringsmogelijkheden van de PERGOLA SUNRAIN S!

zonweringdoeken NL
Zonweringdoek voor regenbestendige zonweringenExclusieve zonweringdoeken voor iedere voorkeur

Een zonwering wordt pas een echt persoonlijk product door de combinatie van hoogwaardige zonweringtechniek en een weerbestendig, maar toch edel zonweringdoek.

 

LEINER-stoffen zijn niet alleen bekend vanwege hun kwaliteit, maar ook vanwege de enorme keuze uit dessins. Bovendien beschermen de LEINER-zonweringdoeken tegen uv-stralen tot maar liefst beschermingsfactor 80.

 

Bekijk de LEINER-stofcollectie of vraag advies bij uw vakpartner!

techniek NL

zonwering PERGOLA SUNRAIN S TechniekDe PERGOLA SUNRAIN S kan aan bestaande constructies of tussen twee muren resp. draagconstructies worden gemonteerd.

download NL

catalogus PERGOLA SUNRAINVoor meer informatie over het model PERGOLA SUNRAIN S verwijzen wij u naar onze PERGOLA SUNRAIN-brochure of direct naar uw vakpartner.

 

Wat is...?

 • Noodhandbediening motoren (SAFETY MOTION)
  xDe noodhandbediening SAFETY MOTION is het concept voor noodgevallen – als de radiografisch bestuurbare motor van uw zonwering eens niet mocht functioneren, kan de zonwering met de noodhandbediening worden gesloten met behulp van de draaistang.
 • Dwarsprofiel
 • Sunvision
  xHet geperforeerde, licht doorschijnende weefsel is uitermate geschikt voor het gebruik in VARIO-VOLANTS of zijdelingse zonweringen – dus overal waar de doorkijk slechts vanaf één zijde mogelijk mag zijn. Het beschermt tegen inkijk en creëert toch een aangename lichtatmosfeer.
 • VARIO-VOLANT
  xVARIO-VOLANT is een in het uitvalprofiel variabel oprolbaar zonweringdoek dat kan worden gebruikt als bescherming tegen inkijk vanaf naburige grondstukken of balkons. De belangrijkste taak is echter de aanpassing van de zonwering aan de stand van de zon. Vooral bij terrassen op het westen – die vaak zijn blootgesteld aan de laagstaande zon – heeft een zonwering zonder VARIO-VOLANT maar een beperkte werking. Door het eenvoudig uitsturen van de VARIO-VOLANT, waarvoor naast de normale zonweringdoeken ook speciale materialen ter beschikking staan, wordt het schaduwgedeelte groter. Alle VARIO-VOLANTS van LEINER zijn desgewenst ook automatisch bestuurbaar via radiografische afstandsbediening.
 • Radiografisch bestuurbare motor
  xDe radiografisch bestuurbare motor is een elektrische aandrijving met geïntegreerde ontvanger. Via een handzender kan de aandrijving eenvoudig en zonder schakelaar bediend worden. Een voordeel is de ongecompliceerde montage.

LEINER-ABC

Vakpartners zoeken

LEINER-vakpartner bij u

in de buurt

 

meer informatie

Welke zonwering is
voor mij het
meest geschikt?

naar de zonweringplanner

 • mogelijk tot 13 m breedte
 • tot 7m uitval mogelijk
 • met radiografische afstandsbediening mogelijk
 • Maximale windkracht 6-9 bft