Open Menu

Vrijstaande cassette-zonweringen

GASTRO FINO – vrijstaande cassette-zonwering

Zo mooi kan een vrijstaande zonwering zijn. U wilt graag een groter oppervlak van uw tuin of uw terras beschaduwen of is de montage van een zonwering op een muur of gevel niet mogelijk? Daarvoor hebben wij GASTRO FINO ontwikkeld. Hiermee kunnen oppervlakken tot 36 m2 tegen teveel zon beschermd worden. Eenmaal ingestuurd verdwijnt het mooie zonweringdoek in de filigrane cassette van de FINO en is het doek het hele jaar door rondom beschermd. Bij de bediening kunt u kiezen voor de handmatige bediening per draaistang of per afstandsbediening via geïntegreerde motoren.

 

Door de enorme stabiliteit en de constructie kunnen FINO zonweringen ook worden gebruikt met aan beide kanten van het frame verschillende uitvallen. Een VARIO-VOLANT aan een of beide kanten is ook mogelijk. Stel het zonweringsysteem individueel en geheel naar uw eigen eisen en wensen samen.

 

Zo mooi kan een vrijstaande zonwering zijn. Als u een groter oppervlak in uw tuin of op uw terras wilt beschaduwen of als de montage van een zonwering aan de gevel niet mogelijk is, is de GASTRO FINO het ideale product. Ze is speciaal ontwikkeld als oplossing voor deze situaties.

 

Oppervlakken tot en met 36 m2 kunnen tegen te veel zon worden beschermd. Ingestuurd verdwijnt het mooie zonweringdoek in de slanke cassette van de FINO. Zo is het doek het hele jaar door beschermd. De GASTRO FINO is verkrijgbaar met een draaistangbediening of een op afstand bedienbare motor.

 

verplaatsbaar zonnescherm openverplaatsbaar zonnescherm geslotenverplaatsbaar zonnescherm cassettenverplaatsbaar zonnescherm detailmobiel zonnescherm detailmobiel zonnescherm voetmobiel zonnescherm met warmtestraler

 

 Details

LEINER LOUNGE kleurenDe GASTRO FINO is verkrijgbaar in breedten van max. 650 cm en met een uitval van max. 500 cm, in breedten van max.600 cm en met een uitval van 600 cm of in breedten van max. 500 met een uitval max. 700 cm. In de standaarduitvoering zijn de zonweringen uitgerust met elektromotoren.

 

De GASTRO FINO is verkrijgbaar in de standaardkleuren wit (RAL 9010) of LEINER-LOUNGE-structuurkleur grijs en de frameprofielen in eloxaal E6/EV1 of zonder meerprijs in een van de zeventien LEINER LOUNGE-structuurkleuren verkrijgbaar. Vraag advies bij uw vakpartner.

 Uitvoeringen

Ontdek de vele speciale uitvoeringsmogelijkheden voor de GASTRO FINO:

 

mobiel zonnescherm windvastWind-Protect-Systeem

Het Wind-Protect-Systeem WPS is een innovatie van LEINER en werd oorspronkelijk ontwikkeld voor de aangescherpte eisen voor horecazonweringen. Nu is het Wind-Protect-Systeem WPS ook verkrijgbaar voor de GASTRO FINO: door vastzetbare staanders aan het uitvalprofiel wordt de windstabiliteit van uw zonwering aanzienlijk verbeterd. Al naargelang de afmetingen van de zonwering biedt het WPS bescherming tot windkracht 8 – ook bij plotselinge windvlagen.
Een windkanaaltest van het Wind-Protect-Systeem WPS ziet u in deze
video.

 

Antrieb Bild Infobox150pxAandrijving

In plaats van de elektromotor in de standaarduitvoering is ook een radiografisch bestuurbare motor als speciale uitvoering verkrijgbaar. In deze variant is het in- en uitsturen comfortabel mogelijk via een afstandsbediening.

sensor voor zonwering elektrisch buiten3D-sensor

De aandrijvingsvariant met radiografisch bestuurbare motor kan bovendien worden uitgebreid met een 3D-sensor. De sensor, die op het uitvalprofiel wordt aangebracht, reageert op de bewegingsintensiteit van de zonwering en stuurt deze automatisch in bij te hoge windkracht. Wij willen u er wel op wijzen dat een elektronische besturing uw zonwering niet beschermt tegen plotselinge, heftige windvlagen.

 

zonwering elektrisch buiten met ledsLichtsysteem

De GASTRO FINO is ook met VARIO-VOLANT verkrijgbaar en met in het frameprofiel geïntegreerde halogeenverlichting die desgewenst dimbaar is, ook via afstandsbediening.

 

warmtestraler van zonwering elektrisch buitenTerras-heater

Een eenvoudig aan de draagbuis te monteren terras-heater zorgt voor aangename warmte onder uw zonwering, bijvoorbeeld 's nachts of op iets koelere herfstdagen (desgewenst ook met afstandsbediening).

groot zonnescherm, volautomatischBesturing

Volautomatische besturingen completeren de elektrische aandrijving en bieden extra comfort en veiligheid als zon- en windwachters: al naargelang de zonnestraling of de windsterkte wordt uw zonwering automatisch in- en uitgestuurd, ook als u niet thuis bent. Wij willen u er wel op wijzen dat een elektronische besturing uw zonwering niet beschermt tegen plotselinge, heftige windvlagen. Als alternatief bieden wij het handmatig bediende Wind-Protect-Systeem (WPS) – deze speciale uitvoeringsvariant stabiliseert uw zonwering en vangt ook plotselinge belastingen door bijvoorbeeld windvlagen op.

 

groot zonnescherm, windbeveiligingWindbeveiliging

Een windbeveiliging stabiliseert de VARIO-VOLANT bij een lichte bries.

 

groot zonnescherm, met zijdelingse zonweringZijdelingse zonwering CALYPSO ROLL

De zijdelingse zonwering CALYPSO ROLL beschermt u van opzij tegen zonnestraling en nieuwsgierige blikken – de perfecte aanvulling voor de GASTRO FINO. Bovendien biedt de zijdelingse zonwering bescherming tegen een lichte bries.

 Zonweringdoeken
LEINER zonweringdoekenExclusieve zonweringdoeken voor ieders voorkeur

Een zonwering wordt pas een echt persoonlijk product door de combinatie van hoogwaardige zonweringtechniek en een weerbestendig, maar toch edel zonweringdoek.

 

LEINER-stoffen zijn niet alleen bekend vanwege hun kwaliteit, maar ook vanwege de enorme keuze uit dessins. Ons assortiment omvat meer dan 200 dessins uit allerlei kleurwerelden en speciale doekmaterialen met een heel scala aan patronen, van klassieke blokstrepen en tijdloos elegante eenkleurige stoffen t/m moderne strepen. Bovendien beschermen de LEINER-zonweringdoeken tegen uv-stralen tot maar liefst beschermingsfactor 80.

 

Bekijk de LEINER-stofcollectie of vraag advies bij uw vakpartner!.

 Techniek

mobiel zonnescherm met voetDe GASTRO FINO kan op verschillende manieren gemonteerd worden: via een met betongewichten verzwaard voetelement dat de zonwering een stevige stand verleent en niet in de bodem gefixeerd hoeft te worden of via een aanschroefplaat waarmee het frame op een fundament geschroefd en zo veilig geborgd wordt.

 

Afbeelding: met betongewichten verzwaard voetelement

groot zonnescherm met aanschroefplaatDe GASTRO FINO kan op verschillende manieren gemonteerd worden: via een met betongewichten verzwaard voetelement dat de zonwering een stevige stand verleent en niet in de bodem gefixeerd hoeft te worden of via een aanschroefplaat waarmee het frame op een fundament geschroefd en zo veilig geborgd wordt.

 

Afbeelding: aanschroefplaten

 Download

Catalogus GASTRO SUNRAINVoor meer informatie over het model GASTRO FINO verwijzen wij u naar onze brochure (PDF) of direct naar uw vakpartner.

 

 

Wat is...?

 • Windweerstandsklasse
  x

  Zonweringen worden volgens de Europese norm EN 13561 onderverdeeld in verschillende windweerstandsklassen. Er zijn vier klassen: 0, 1, 2 en 3. In de regel voldoen zonweringen aan de windweerstandsklasse 2. Belangrijk is echter of de zonwering ook overeenkomstig haar klasse kan worden gemonteerd – dit is vooral afhankelijk van de montage-ondergrond. Bij montage op beton is de vermelde klasse meestal haalbaar, bij lichtere bouwmaterialen zoals cellenbeton kan dit moeilijk tot onmogelijk zijn.

 • Cassettezonwering
  x

  De cassette-zonwering bestaat uit geëxtrudeerde aluminiumprofielen. Bij een gesloten cassette verdwijnt de complete zonweringtechniek in de binnenruimte van deze profielen. Het zonweringdoek en de -techniek worden zo beschermd door de profielen.

 • Gehard aluminium
  x

  Een speciale legering die door middel van een later plaatsvindend thermisch proces extra gehard wordt. Dit materiaal heeft een lange levensduur, is robuust en voldoet aan de strengste veiligheidseisen. Door de speciale LEINER-productiemethode wordt de krachtweerstand verdubbeld en een trekvastheid van maar liefst 350 N/mm² bereikt. Ook zonweringen met een uitval van 4 meter of extra VARIO-VOLANTS met zware profielen kunnen daarmee probleemloos worden gerealiseerd.

 • Wind-Protect-Systeem (WPS)
  x

  Het Wind-Protect-Systeem WPS is een innovatie van LEINER en is oorspronkelijk ontwikkeld voor de aangescherpte eisen voor de horecazonweringen. Door vastzetbare steunen aan het uitvalprofiel wordt de windstabiliteit van uw zonwering aanzienlijk verhoogd. Al naargelang de afmetingen van de zonwering biedt WPS bescherming tot windkracht 8 – ook bij plotselinge windvlagen. Een windkanaaltest van het Wind-Protect-Systeem ziet u in deze video.

 • LEINER LOUNGE KLEUREN
  xDe LEINER LOUNGE KLEUREN worden gebruikt op de zonweringelementen en onderscheiden zich door een zeer fijn gestructureerd oppervlak en een speciaal metallic-effect. De hoogwaardige poedercoating is in totaal 18 kleuren verkrijgbaar en bovendien extreem robuust.

LEINER-ABC

Vakpartners zoeken

LEINER-vakpartner bij u

in de buurt

 

meer informatie

Welke zonwering is
voor mij het
meest geschikt?

naar de zonweringplanner

 • tot 6,5m breedte is een uitval van 5m mogelijk
 • tot 6m breedte is een uitval van 6m mogelijk
 • tot 5m breedte is een uitval van 7m mogelijk
 • 0-40¡ hellingshoek mogelijk
 • Vario-Volant
 • Veiligheid door gehard aluminium
 • met radiografische afstandsbediening mogelijk
 • noodhandbediening mogelijk
 • io homecontroll mogelijk
 • Wind Protect Systeem optioneel
 • met LED verlichting mogelijk