Open Menu

De cassette-zonwering FINO VARIO-VOLANT – een elegant en tijdloos design

De cassette-zonwering FINO VARIO-VOLANT – in een elegant en tijdloos design

De cassette-zonwering FINO is momenteel ons populairste model en de LEINER-topseller. De FINO overtuigt met zijn compacte bouwwijze en past probleemloos in elke balkon- en terrasoptiek. Het design van de FINO is elegant en tijdloos – ook de zijlagers zijn niet alleen fraai gevormd, maar tevens uitermate stabiel en belastbaar. Het extreem belastbare armsysteem met zijn speciale geometrie zorgt voor een strak zonweringdoek.

 

Met VARIO-VOLANT biedt de FINO ook bescherming tegen inkijk en past zich met 'schaduw op maat' aan de stand van de zon aan – een onmisbaar detail bij balkons of terrassen op het westen of bij laagstaande zon. In de standaarduitvoering wordt het doek van de VARIO-VOLANT handmatig bediend via een draaistang. Hier staan tal van combinatiemogelijkheden met diverse doeken ter beschikking.

 

Bijzonder sterk belaste delen van de zonwering, bijvoorbeeld de zijlagers, worden bij ons vervaardigd van gehard aluminium. Deze speciale productiemethode maakt de zonweringelementen niet alleen sterker, maar verhoogt ook de veiligheid en de duurzaamheid van onze zonweringen.

 

Het FINO LED-Light Profil kan voor uw zonwering meebesteld, maar kan te allen tijde ook achteraf geïnstalleerd worden. Daarmee kunt u nog sfeervoller genieten van de uurtjes onder de zonwering.

 

 

FINO, zonneluifel knikarm, met geopend vario-volantFINO, zonneluifel terras, met ledverlichtingFINO, zonneluifel knikarm, met ledverlichting, doek in de cassetteFINO, zonneluifel knikarm, cassette gesloten

details

LEINER LOUNGE kleurenDe FINO VARIO-VOLANT is verkrijgbaar in breedten van max. 500 cm en met een uitval van max. 350 cm. In de standaarduitvoering is de zonwering uitgerust met een elektromotor. Koppelinstallaties zijn helaas niet verkrijgbaar.

 

De FINO VARIO-VOLANT is verkrijgbaar in de standaardkleur wit (RAL 9010) of in een van de achttien LEINER-LOUNGE-structuurkleuren. Tegen een meerprijs kunnen wij bovendien elke gewenste RAL-kleur realiseren – laat u daarover informeren door uw vakpartner!

uitvoeringen

Ontdek de vele speciale uitvoeringsmogelijkheden voor de cassette-zonwering FINO VARIO-VOLANT:

 

Wind beveiliging voor zonneluifelsWind-Protect-Systeem

Het Wind-Protect-Systeem WPS is een innovatie van LEINER en werd oorspronkelijk ontwikkeld voor de aangescherpte eisen voor horecazonweringen. Nu is het Wind-Protect-Systeem WPS ook verkrijgbaar voor de FINO VARIO-VOLANT: door vastzetbare staanders aan het uitvalprofiel wordt de windstabiliteit van uw zonwering aanzienlijk verbeterd. Al naargelang de afmetingen van de zonwering biedt het WPS bescherming tot windkracht 8 – ook bij plotselinge windvlagen. Een windkanaaltest van het Wind-Protect-Systeem WPS ziet u in deze video.

 

afstandsbediening voor zonneluifelsAandrijving

 In plaats van een elektromotor in de standaarduitvoering kunt u ook kiezen voor een op afstand bedienbare motor. Dankzij de Somfy io radiotechnologie functioneert het in- en uitsturen niet alleen via een afstandsbediening. U kunt desgewenst ook uw smartphone voor de bediening gebruiken. Door het io radiosysteem kunt u de bediening van uw zonwering ook in uw smartphone integreren. Desgewenst kunt u de FINO ook handmatig via de draaistang bedienen (minderprijs). 

 

De VARIO-VOLANT kan met een draaistang eenvoudig in en uit worden gestuurd. Als de zonwering uitgerust is met een op afstand bedienbare motor, kan ook de VARIO-VOLANT worden voorzien van een op afstand bedienbare motor met zonnepaneel – voor maximaal comfort!

zonneluifels met safetymotionSAFETY MOTION

De noodhandbediening SAFETY MOTION is het concept voor noodgevallen – als de radiografisch bestuurbare motor van uw zonwering eens niet mocht functioneren, kan de FINO met behulp van de draaistang handmatig worden gesloten.

 

zonneluifels met warmtestralerWarmtestraler

Met een warmtestraler verlengt u mooie zomeravonden op uw terras en kunt u genieten van een aangename warmte onder uw zonwering. De warmtestralers zijn ook passend bij uw zonwering verkrijgbaar in een van onze 18 LEINER LOUNGE kleuren. Desgewenst kunt u de heater ook draadloos bedienen en de bediening in uw smartphone integreren.

 

FINO LED-Light profielFINO met ledverlichting zonneluifel terras

Met het FINO LED-Light Profil kunt u nog sfeervoller genieten van de uurtjes onder de zonwering. Het LED-Light Profil kunt u bij uw zonwering meebestellen of te allen tijde achteraf installeren.

zijdelingse zonwering voor zonneluifelsZijdelingse zonwering CALYPSO ROLL

De zijdelingse zonwering CALYPSO ROLL beschermt u van opzij tegen zonnestraling en nieuwsgierige blikken – de perfecte aanvulling voor de FINO VARIO-VOLANT op uw terras of balkon. Bovendien biedt de zijdelingse zonwering bescherming tegen een lichte bries.

 

windbeveiliging voor zonneluifelsWindbeveiliging

Een windbeveiliging stabiliseert de VARIO-VOLANT bij een lichte bries.

 

sensor voor zonneluifels3D-sensor

De aandrijvingsvariant met radiografisch bestuurbare motor kan bovendien worden uitgebreid met een 3D-sensor. De sensor, die op het uitvalprofiel wordt aangebracht, reageert op de bewegingsintensiteit van de zonwering en stuurt deze automatisch in bij te hoge windkracht. Wij willen u er wel op wijzen dat een elektronische besturing uw zonwering niet beschermt tegen plotselinge, heftige windvlagen.  

 

volautomatische besturingen voor zonneluifelsBesturing

Volautomatische besturingen completeren de elektrische aandrijving en bieden extra comfort en veiligheid als zon- en windwachters: al naargelang de zonnestraling of de windsterkte wordt uw zonwering automatisch in- en uitgestuurd, ook als u niet thuis bent. Wij willen u er wel op wijzen dat een elektronische besturing uw zonwering niet beschermt tegen plotselinge, heftige windvlagen. Als alternatief bieden wij het handmatig bediende Wind-Protect-Systeem WPS – deze speciale uitvoeringsvariant stabiliseert uw zonwering en vangt ook plotselinge belastingen door bijvoorbeeld windvlagen op. 

 

Uw vakpartner informeert u graag over alle speciale uitvoeringsmogelijkheden van de cassette-zonwering FINO VARIO-VOLANT!

zonweringdoeken
LEINER zonweringdoekenExclusieve zonweringdoeken voor iedere voorkeur

Een zonwering wordt pas een echt persoonlijk product door de combinatie van hoogwaardige zonweringtechniek en een weerbestendig, maar toch edel zonweringdoek.

 

LEINER-stoffen zijn niet alleen bekend vanwege hun kwaliteit, maar ook vanwege de enorme keuze uit dessins. Ons programma omvat meer dan 200 dessins uit allerlei kleurwerelden en speciale doekmaterialen met een heel scala aan patronen, van klassieke blokstrepen en tijdloos elegante eenkleurige stoffen t/m moderne strepen. Bovendien beschermen de LEINER-zonweringdoeken tegen uv-stralen tot maar liefst beschermingsfactor 80.

 

Blader door de doekcollectie van LEINER en vindt uw doek in de LEINER doekplanner comfortabel van thuis.

techniek

zonneluifel terras fino, gemonteerd op de wandDe FINO VARIO-VOLANT kan aan de wandhet plafond of aan de dakspanten worden gemonteerd.

 

Afbeelding: wandmontage

zonneluifel terras, gemonteerd onder het plafondDe FINO VARIO-VOLANT kan aan de wandhet plafond of aan de dakspanten gemonteerd worden.

 

Afbeelding: plafondmontage

Fino zonneluifel terras, montage aan de dakspantenDe FINO VARIO-VOLANT kan aan de wandhet plafond of aan de dakspanten gemonteerd worden.

 

Afbeelding: montage aan de dakspanten

download

catalogus LEINER cassette zonweringenVoor meer informatie over het model FINO VARIO-VOLANT verwijzen wij u naar onze brochure over cassette-zonweringen of direct naar uw vakpartner.

 

FINO UITGELEGD IN 120 SECONDEN

NAAR DE VIDEO

Wat is...?

 • LEINER LOUNGE KLEUREN
  xDe LEINER LOUNGE KLEUREN worden gebruikt op de zonweringelementen en onderscheiden zich door een zeer fijn gestructureerd oppervlak en een speciaal metallic-effect. De hoogwaardige poedercoating is in totaal 18 kleuren verkrijgbaar en bovendien extreem robuust.
 • Wind-Protect-Systeem (WPS)
  x

  Het Wind-Protect-Systeem WPS is een innovatie van LEINER en is oorspronkelijk ontwikkeld voor de aangescherpte eisen voor de horecazonweringen. Door vastzetbare steunen aan het uitvalprofiel wordt de windstabiliteit van uw zonwering aanzienlijk verhoogd. Al naargelang de afmetingen van de zonwering biedt WPS bescherming tot windkracht 8 – ook bij plotselinge windvlagen. Een windkanaaltest van het Wind-Protect-Systeem ziet u in deze video.

 • Noodhandbediening motoren (SAFETY MOTION)
  x

  De noodhandbediening SAFETY MOTION is het concept voor noodgevallen – als de radiografisch bestuurbare motor van uw zonwering eens niet mocht functioneren, kan de zonwering met de noodhandbediening worden gesloten met behulp van de draaistang.

 • Gehard aluminium
  x

  Een speciale legering die door middel van een later plaatsvindend thermisch proces extra gehard wordt. Dit materiaal heeft een lange levensduur, is robuust en voldoet aan de strengste veiligheidseisen. Door de speciale LEINER-productiemethode wordt de krachtweerstand verdubbeld en een trekvastheid van maar liefst 350 N/mm² bereikt. Ook zonweringen met een uitval van 4 meter of extra VARIO-VOLANTS met zware profielen kunnen daarmee probleemloos worden gerealiseerd.

 • IO-RADIOTECHNOLOGIE
  xHet bidirectionele radioprotocol is een betrouwbare en veilige technologie met een datafeedbackfunctie. Zo kunnen gebruikers de status van het 'verzendende toestel' te allen tijde en overal vandaan controleren. De bediening is ontwikkeld voor de mobiele afstandsbediening per smartphone. De io-radiotechnologie vormt de basis voor een smart home en kan te allen tijde uitgebreid en achteraf uitgerust worden.

LEINER-ABC

Vakpartners zoeken

LEINER-vakpartner bij u

in de buurt

 

meer informatie

Welke zonwering is
voor mij het
meest geschikt?

naar de zonweringplanner

 • tot 5m breedte mogelijk
 • tot 3,5m uitval mogelijk
 • 0-40¡ hellingshoek mogelijk
 • Vario-Volant
 • Veiligheid door gehard aluminium
 • met radiografische afstandsbediening mogelijk
 • noodhandbediening mogelijk
 • io homecontroll mogelijk
 • Wind Protect Systeem optioneel