Open Menu

GARDA HK VARIO-VOLANT – de semi-cassette-zonwering met een groot uitvalprofiel

De GARDA HK VARIO-VOLANT – de semi-cassette-zonwering met groot uitvalprofiel

Zij het geopend of gesloten – de GARDA HK VARIO-VOLANT met haar rustige design past perfect bij elke bouwstijl. Het grote uitvalprofiel is een perfecte bescherming voor het zonweringdoek en de knikarmen. Het extreem belastbare armsysteem met zijn speciale geometrie zorgt voor een strak zonweringdoek. De standaarduitvoering met het LEINER-kantelscharnier sluit duurzaam en veilig; de geïntegreerde opwaaibeveiliging garandeert veiligheid en jarenlange, nauwkeurige werking.

 

Met VARIO-VOLANT biedt de GARDA HK ook bescherming tegen inkijk en past zich met 'schaduw op maat' aan de stand van de zon aan – een onmisbaar detail bij balkons of terrassen op het westen of bij laagstaande zon. In de standaarduitvoering wordt het doek van de VARIO-VOLANT handmatig bediend via een draaistang. Hier staan tal van combinatiemogelijkheden met diverse doeken en aandrijfvarianten ter beschikking.

 

Bijzonder sterk belaste delen van de zonwering, bijvoorbeeld de armhouders of knikarmelementen, worden bij ons vervaardigd van gehard aluminium. Deze speciale productiemethode maakt de zonweringelementen niet alleen sterker, maar verhoogt ook de veiligheid en de duurzaamheid van onze zonweringen.

 

Optioneel is de GARDA HK VARIO-VOLANT verkrijgbaar met een in de armen geïntegreerde LED-verlichting die desgewenst dimbaar is, ook via afstandsbediening. Met de LED-verlichting ontstaat een gezellige sfeer onder de GARDA HK VARIO-VOLANT.

 knikarmscherm zonwering, vario-volantzonnescherm 4 meter, met vario-volant

details

LEINER LOUNGE kleurenDe GARDA HK VARIO-VOLANT is verkrijgbaar in breedten van max. 650 cm en met een uitval van max. 400 cm (met bodemprofiel max. 300 cm); koppelinstallaties met tussenrol tot een breedte van max. 1.300 cm en met een uitval van max. 400 cm (met bodemprofiel max. 300 cm). In de standaarduitvoering is de zonwering uitgerust met een elektromotor.

 

De GARDA HK is verkrijgbaar in de standaardkleur wit (RAL 9010) of in een van de achttien LEINER-LOUNGE-structuurkleuren. Tegen een meerprijs kunnen wij bovendien elke gewenste RAL-kleur realiseren – laat u daarover informeren door uw vakpartner!

uitvoeringen

Ontdek de vele speciale uitvoeringsmogelijkheden voor de semi-cassette-zonwering GARDA HK VARIO-VOLANT:

 

windbeveiliging voor terras zonneschermWind-Protect-Systeem

Het Wind-Protect-Systeem WPS is een innovatie van LEINER en werd oorspronkelijk ontwikkeld voor de aangescherpte vereisten voor horecazonweringen. Nu is het Wind-Protect-Systeem WPS ook verkrijgbaar voor de GARDA HK VARIO-VOLANT: door vastzetbare staanders aan het uitvalprofiel wordt de windstabiliteit van uw zonwering aanzienlijk verbeterd. Al naargelang de afmetingen van de zonwering biedt het WPS bescherming tot windkracht 8 – ook bij plotselinge windvlagen. Een windkanaaltest van het Wind-Protect-Systeem WPS ziet u in deze video.

 

afstandsbediening voor terras zonneschermAandrijving

In plaats van de elektromotor in de standaarduitvoering is ook een radiografisch bestuurbare motor als speciale uitvoering verkrijgbaar. In deze variant is het in- en uitsturen comfortabel mogelijk via een afstandsbediening. Desgewenst kan men de GARDA HK VARIO-VOLANT ook handmatig via de draaistang bedienen (minderprijs).

De VARIO-VOLANT laat zich eenvoudig in- en uitsturen door middel van een draaistang. Als de zonwering is uitgerust met een radiografisch bestuurbare motor, kan ook de VARIO-VOLANT met een radiografisch bestuurbare motor worden uitgerust – voor een maximum aan comfort!

 

ledverlichting voor GARDA HK terras zonneschermVerlichting

Optioneel is de GARDA HK VARIO-VOLANT te verkrijgen met geïntegreerde LED verlichting in de armen, op wens is deze ook op afstand te dimmen. Door het indirekte licht ontstaat een sfeervolle atmosfeer onder de GARDA HK VARIO-VOLANT.

windsensor voor terras zonnescherm3D-sensor

De aandrijvingsvariant met radiografisch bestuurbare motor kan bovendien worden uitgebreid met een 3D-sensor. De sensor, die op het uitvalprofiel voorlijst wordt aangebracht, reageert op de bewegingsintensiteit van de zonwering en stuurt deze automatisch in bij te hoge windkracht. Wij willen u er wel op wijzen dat een elektronische besturing uw zonwering niet beschermt tegen plotselinge, heftige windvlagen.

 

volautomatische sensors voor terras zonneschermBesturing

Volautomatische besturingen completeren de elektrische aandrijving en bieden extra comfort en veiligheid als zon- en windwachters: al naargelang de zonnestraling of de windsterkte wordt uw zonwering automatisch in- en uitgestuurd, ook als u niet thuis bent. Wij willen u er wel op wijzen dat een elektronische besturing uw zonwering niet beschermt tegen plotselinge, heftige windvlagen. Als alternatief bieden wij het handmatig bediende Wind-Protect-Systeem WPS – deze speciale uitvoeringsvariant stabiliseert uw zonwering en vangt ook plotselinge belastingen door bijvoorbeeld windvlagen op.

 

terras zonnescherm met motor en handbedieningSAFETY MOTION

De noodhandbediening SAFETY MOTION is het concept voor noodgevallen – als de radiografisch bestuurbare motor van uw zonwering eens niet mocht functioneren, kan de GARDA HK VARIO-VOLANT met de noodhandbediening handmatig worden gesloten met behulp van de draaistang.

warmtestraler voor voor terras zonneschermWarmtestraler

Met een warmtestraler verlengt u mooie zomeravonden op uw terras en kunt u genieten van een aangename warmte onder uw zonwering. De warmtestralers zijn ook passend bij uw zonwering verkrijgbaar in een van onze 18 LEINER LOUNGE kleuren. Desgewenst kunt u de heater ook draadloos bedienen en de bediening in uw smartphone integreren.

 

Zijdelings zonwering voor terras zonneschermZijdelingse zonwering CALYPSO ROLL

De zijdelingse zonwering CALYPSO ROLL beschermt u van opzij tegen zonnestraling en nieuwsgierige blikken – de perfecte aanvulling voor de GARDA HK VARIO-VOLANT op uw terras of balkon. Bovendien biedt de zijdelingse zonwering bescherming tegen een lichte bries.

 

Winbeveiliging van de volant, voor terras zonneschermWindbeveiliging

Een windbeveiliging stabiliseert de VARIO-VOLANT bij een lichte bries.

 

 

Uw vakpartner informeert u graag over alle speciale uitvoeringsmogelijkheden van de cassette-zonwering GARDA HK VARIO-VOLANT!

zonweringdoeken
LEINER zonweringdoekenExclusieve zonweringdoeken voor iedere voorkeur

Een zonwering wordt pas een echt persoonlijk product door de combinatie van hoogwaardige zonweringtechniek en een weerbestendig, maar toch edel zonweringdoek.

 

LEINER-stoffen zijn niet alleen bekend vanwege hun kwaliteit, maar ook vanwege de enorme keuze uit dessins. Ons programma omvat meer dan 200 dessins uit allerlei kleurwerelden en speciale doekmaterialen met een heel scala aan patronen, van klassieke blokstrepen en tijdloos elegante eenkleurige stoffen t/m moderne strepen. Bovendien beschermen de LEINER-zonweringdoeken tegen uv-stralen tot maar liefst beschermingsfactor 80.

 

Blader door de doekcollectie van LEINER en vindt uw doek in de LEINER doekplanner comfortabel van thuis.

techniek

zonnescherm 4 meter, wandmontageDe GARDA HK VARIO-VOLANT kan aan de wandhet plafond of aan de dakspanten gemonteerd worden.

 

Afbeelding: wandmontage

knikarmscherm zonwering, plafond montageDe GARDA HK VARIO-VOLANT kan aan de wandhet plafond of aan de dakspanten gemonteerd worden.

 

Afbeelding: plafondmontage

knikarmscherm zonwering plafondmontageDe GARDA HK VARIO-VOLANT kan aan de wandhet plafond of aan de dakspanten gemonteerd worden.

 

Afbeelding: montage aan de dakspanten

download

catalogus LEINER cassette zonweringenVoor nadere informatie over het model GARDA HK VARIO-VOLANT verwijzen wij u naar onze brochure over cassette-zonweringen of direct naar uw vakpartner.

 

Wat is...?

 • LEINER LOUNGE KLEUREN
  xDe LEINER LOUNGE KLEUREN worden gebruikt op de zonweringelementen en onderscheiden zich door een zeer fijn gestructureerd oppervlak en een speciaal metallic-effect. De hoogwaardige poedercoating is in totaal 18 kleuren verkrijgbaar en bovendien extreem robuust.
 • Noodhandbediening motoren (SAFETY MOTION)
  x

  De noodhandbediening SAFETY MOTION is het concept voor noodgevallen – als de radiografisch bestuurbare motor van uw zonwering eens niet mocht functioneren, kan de zonwering met de noodhandbediening worden gesloten met behulp van de draaistang.

 • Wind-Protect-Systeem (WPS)
  x

  Het Wind-Protect-Systeem WPS is een innovatie van LEINER en is oorspronkelijk ontwikkeld voor de aangescherpte eisen voor de horecazonweringen. Door vastzetbare steunen aan het uitvalprofiel wordt de windstabiliteit van uw zonwering aanzienlijk verhoogd. Al naargelang de afmetingen van de zonwering biedt WPS bescherming tot windkracht 8 – ook bij plotselinge windvlagen. Een windkanaaltest van het Wind-Protect-Systeem ziet u in deze video.

 • Gehard aluminium
  x

  Een speciale legering die door middel van een later plaatsvindend thermisch proces extra gehard wordt. Dit materiaal heeft een lange levensduur, is robuust en voldoet aan de strengste veiligheidseisen. Door de speciale LEINER-productiemethode wordt de krachtweerstand verdubbeld en een trekvastheid van maar liefst 350 N/mm² bereikt. Ook zonweringen met een uitval van 4 meter of extra VARIO-VOLANTS met zware profielen kunnen daarmee probleemloos worden gerealiseerd.

 • SMART HOME
  x

  In het Nederlands 'intelligent huis'. Een huishouden waarin apparaten onderling communiceren en centraal worden bediend. Gemotoriseerde zonweringsystemen kunnen in een smart home worden geïntegreerd. De bediening geschiedt per smartphone of computer.

LEINER-ABC

Vakpartners zoeken

LEINER-vakpartner bij u

in de buurt

 

meer informatie

Welke zonwering is
voor mij het
meest geschikt?

naar de zonweringplanner

LICHT ERVAREN IN HET ECHT

LED-knikarmen

 

ERVARING HIER

 • mogelijk tot 6,5m breedte
 • tot 4m uitval mogelijk
 • 5-45¡ hellingshoek mogelijk
 • koppelbaar tot 19,5m breedte
 • Vario-Volant
 • Veiligheid door gehard aluminium
 • met radiografische afstandsbediening mogelijk
 • noodhandbediening mogelijk
 • Wind Protect Systeem optioneel
 • met verlichting mogelijk