Open Menu

De smalle zonwering TREND VARIO-VOLANT – geschikt bij weinig ruimte

De smalle zonwering TREND VARIO-VOLANT – geschikt bij weinig ruimte

Bij krappe montageruimten zijn de gebruikelijke zonweringen al snel te groot. Voor deze situaties is de smalle zonwering TREND VARIO-VOLANT zeer geschikt – ze combineert de voordelen van de VENTURA TREND met speciale, elkaar kruisende knikarmen. Hierdoor is een grotere uitval dan breedte mogelijk. De ideale oplossing als er bij weinig ruimte wel een zonwering nodig is.

Met VARIO-VOLANT biedt de smalle zonwering TREND ook bescherming tegen inkijk en past zich met 'schaduw op maat' aan de stand van de zon aan – een onmisbaar detail bij balkons of terrassen op het westen of bij laagstaande zon. In de standaarduitvoering wordt het doek van de Vario-Volant handmatig bediend via een draaistang. Hier staan tal van combinatiemogelijkheden met diverse doeken en aandrijfvarianten ter beschikking.

Bijzonder sterk belaste delen van de zonwering, bijvoorbeeld de armhouders of knikarmelementen, worden bij ons vervaardigd van gehard aluminium. Deze speciale productiemethode maakt de zonweringelementen niet alleen sterker, maar verhoogt ook de veiligheid en de duurzaamheid van onze zonweringen. 

 

smalle zonnescherm 3 meterSmalle zonwering terras appartementSmalle zonnescherm 300x250

Details

LEINER LOUNGE kleurenDe smalle zonwering TREND VARIO-VOLANT is verkrijgbaar met een uitval van max. 400 cm. In de standaarduitvoering is de zonwering uitgerust met een elektromotor. Koppelinstallaties zijn helaas niet verkrijgbaar.

De smalle zonwering TREND VARIO-VOLANT is verkrijgbaar in de standaardkleur wit (RAL 9010); alternatief in de LEINER-LOUNGE-structuurkleuren donkergrijs en grijs of tegen meerprijs in een van de 16 andere LEINER-LOUNGE-structuurkleuren. Tegen meerprijs kunnen wij bovendien elke gewenste RAL-kleur realiseren – laat u daarover informeren door uw vakpartner!

uitvoeringen

Ontdek de vele speciale uitvoeringsmogelijkheden voor de smalle zonwering TREND VARIO-VOLANT:

 

windbeveiliging voor zonwering terras appartementWind-Protect-Systeem

Het Wind-Protect-Systeem WPS is een innovatie van LEINER en werd oorspronkelijk ontwikkeld voor de aangescherpte eisen voor horecazonweringen. Nu is het Wind-Protect-Systeem WPS ook verkrijgbaar voor de TREND VARIO-VOLANT: door vastzetbare staanders aan het uitvalprofiel wordt de windstabiliteit van uw zonwering aanzienlijk verbeterd. Al naargelang de afmetingen van de zonwering biedt het WPS bescherming tot windkracht 8 – ook bij plotselinge windvlagen. Een windkanaaltest van het Wind-Protect-Systeem WPS ziet u in deze video.

 

beschermdak van zonnescherm 300x250Beschermdak

Voor zo lang mogelijk plezier van de kleuren van uw zonweringdoek kan de smalle zonwering TREND VARIO-VOLANT worden voorzien van een vast beschermdak.

Antrieb Bild Infobox150pxAandrijving

In plaats van de elektromotor in de standaarduitvoering is ook een radiografisch bestuurbare motor als speciale uitvoering verkrijgbaar. In deze variant is het in- en uitsturen comfortabel mogelijk via een afstandsbediening. Desgewenst kan men de smalle zonwering TREND VARIO-VOLANT ook handmatig via de draaistang bedienen (minderprijs). De VARIO-VOLANT laat zich eenvoudig in- en uitsturen door middel van een draaistang. Als de zonwering is uitgerust met een radiografisch bestuurbare motor, kan ook de VARIO-VOLANT met een radiografisch bestuurbare motor worden uitgerust - voor een maximum aan comfort!

 

sensor voor elektrisch zonnescherm 5 meter3D-sensor

De aandrijvingsvariant met radiografisch bestuurbare motor kan bovendien worden uitgebreid met een 3D-sensor. De sensor, die op het uitvalprofiel wordt aangebracht, reageert op de bewegingsintensiteit van de zonwering en stuurt deze automatisch in bij te hoge windkracht. Wij willen u er wel op wijzen dat een elektronische besturing uw zonwering niet beschermt tegen plotselinge, heftige windvlagen.

 

elektrische windbeveiliging voor elektrisch zonnescherm 5 meterBesturing

Volautomatische besturingen completeren de elektrische aandrijving en bieden extra comfort en veiligheid als zon- en windwachters: al naargelang de zonnestraling of de windsterkte wordt uw zonwering automatisch in- en uitgestuurd, ook als u niet thuis bent. Wij willen u er wel op wijzen dat een elektronische besturing uw zonwering niet beschermt tegen plotselinge, heftige windvlagen. Als alternatief bieden wij het handmatig bediende Wind-Protect-Systeem WPS – deze speciale uitvoeringsvariant stabiliseert uw zonwering en vangt ook plotselinge belastingen door bijvoorbeeld windvlagen op.

 

noodhandbediening voor elektrisch zonnescherm 5 meterSAFETY MOTION

De noodhandbediening SAFETY MOTION is het concept voor noodgevallen – als de radiografisch bestuurbare motor van uw zonwering eens niet mocht functioneren, kan de smalle zonwering TREND VARIO-VOLANT met de noodhandbediening handmatig worden gesloten met behulp van de draaistang.

Heizstrahler bild infobox 3farbenTerras-heater

Een eenvoudig aan de wand of de draagbuis te monteren terras-heater zorgt voor aangename warmte onder uw zonwering, bijvoorbeeld 's avonds of op iets koelere herfstdagen (desgewenst ook met afstandsbediening).

 

Zijdelingse zonwering voor zonwering terras appartementZijdelingse zonwering CALYPSO ROLL

De zijdelingse zonwering CALYPSO ROLL beschermt u van opzij tegen zonnestraling en nieuwsgierige blikken – de perfecte aanvulling voor de smalle zonwering TREND VARIO-VOLANT op uw terras of balkon. Bovendien biedt de zijdelingse zonwering bescherming tegen een lichte bries.

 

windbeveiliging zonnescherm 300x250Windbeveiliging

Een windbeveiliging stabiliseert de VARIO-VOLANT bij een lichte bries.

 

 

Uw vakpartner informeert u graag over alle speciale uitvoeringsmogelijkheden van de smalle zonwering TREND VARIO-VOLANT!

zonweringdoeken
LEINER zonweringdoekenExclusieve zonweringdoeken voor iedere voorkeur

Een zonwering wordt pas een echt persoonlijk product door de combinatie van hoogwaardige zonweringtechniek en een weerbestendig, maar toch edel zonweringdoek.

 

LEINER-stoffen zijn niet alleen bekend vanwege hun kwaliteit, maar ook vanwege de enorme keuze uit dessins. Ons programma omvat meer dan 200 dessins uit allerlei kleurwerelden en speciale doekmaterialen met een heel scala aan patronen, van klassieke blokstrepen en tijdloos elegante eenkleurige stoffen t/m moderne strepen. Bovendien beschermen de LEINER-zonweringdoeken tegen uv-stralen tot maar liefst beschermingsfactor 80.

 

Blader door de doekcollectie van LEINER en vindt uw doek in de LEINER doekplanner comfortabel van thuis.

techniek

zonnescherm 300x250, wandmontageDe smalle zonwering TREND VARIO-VOLANT kan aan de wand, het plafond, aan dakspanten of aan de wand met beschermdak gemonteerd worden.

 

Afbeelding: wandmontage

zonwering terras appartement plafondmontageDe smalle zonwering TREND VARIO-VOLANT kan aan de wand, het plafond, aan dakspanten of aan de wand met beschermdak gemonteerd worden.

 

Afbeelding: plafondmontage

zonnescherm 3 meter, aan de dakspantenDe smalle zonwering TREND VARIO-VOLANT kan aan de wand, het plafond, aan dakspanten of aan de wand met beschermdak gemonteerd worden.

 

Afbeelding: montage aan de dakspanten

zonnescherm 3 meter, wandmontage met beschermdakDe smalle zonwering TREND VARIO-VOLANT kan aan de wand, het plafond, aan dakspanten of aan de wand met beschermdak gemonteerd worden.

 

Afbeelding: Wandmontage met beschermdak

download

catalogus knikarmzonweringenVoor meer informatie over de smalle zonwering TREND VARIO-VOLANT verwijzen wij u naar onze brochure over knikarmzonweringen of direct naar uw vakpartner.

 

Wat is...?

 • Gehard aluminium
  x

  Een speciale legering die door middel van een later plaatsvindend thermisch proces extra gehard wordt. Dit materiaal heeft een lange levensduur, is robuust en voldoet aan de strengste veiligheidseisen. Door de speciale LEINER-productiemethode wordt de krachtweerstand verdubbeld en een trekvastheid van maar liefst 350 N/mm² bereikt. Ook zonweringen met een uitval van 4 meter of extra VARIO-VOLANTS met zware profielen kunnen daarmee probleemloos worden gerealiseerd.

 • Uitval
  x

  De lengte van uw LEINER-zonwering wordt ook wel 'uitval' genoemd. De uitval van de zonwering wordt in uitgestuurde toestand gemeten – van de wand tot aan het uitvalprofiel (voorlijst) – bij een hellingshoek van ca. 15°.

 • LEINER LOUNGE KLEUREN
  xDe LEINER LOUNGE KLEUREN worden gebruikt op de zonweringelementen en onderscheiden zich door een zeer fijn gestructureerd oppervlak en een speciaal metallic-effect. De hoogwaardige poedercoating is in totaal 18 kleuren verkrijgbaar en bovendien extreem robuust.
 • Smalle zonwering
  x

  Zij is de ideale oplossing voor krap bemeten bouwsituaties. De smalle zonwering heeft elkaar kruisende knikarmen en biedt daarmee op stabiele wijze meer uitval dan breedte.

 • Noodhandbediening motoren (SAFETY MOTION)
  x

  De noodhandbediening SAFETY MOTION is het concept voor noodgevallen – als de radiografisch bestuurbare motor van uw zonwering eens niet mocht functioneren, kan de zonwering met de noodhandbediening worden gesloten met behulp van de draaistang.

LEINER-ABC

Vakpartners zoeken

LEINER-vakpartner bij u

in de buurt

 

meer informatie

Welke zonwering is
voor mij het
meest geschikt?

naar de zonweringplanner

 • tot 4,49m breedte mogelijk
 • tot 4m uitval mogelijk
 • Vario-Volant
 • Veiligheid door gehard aluminium
 • met radiografische afstandsbediening mogelijk
 • io homecontroll mogelijk
 • Wind Protect Systeem optioneel