Open Menu

De knikarmzonwering VENTURA TREND VARIO-VOLANT – een nieuw geïnterpreteerde klassieker

De knikarmzonwering VENTURA TREND VARIO-VOLANT – een nieuw geïnterpreteerde klassieker

De VENTURA TREND VARIO-VOLANT laat niets te wensen over: modern design, allerlei uitvoeringsvarianten en een overtuigende prijs-kwaliteitsverhouding maken van deze knikarmzonwering een echte klassieker. De VENTURA TREND VARIO-VOLANT is geconstrueerd voor maximale afmetingen; de uiterst massieve zijlagers demonstreren ook optisch hun enorme veiligheid en stabiliteit. Het extreem belastbare knikarmsysteem zorgt voor een strak zonweringdoek – daarbij kan worden gekozen tussen een zichtbaar en een door het doek verborgen uitvalprofiel. De hellingshoek van de zonweringarmen kan voor een perfecte zon- en inkijkbescherming op elke stand tussen 0 en 90° worden vastgezet.

 

Met VARIO-VOLANT biedt de VENTURA TREND ook bescherming tegen inkijk en past zich met 'schaduw op maat' aan de stand van de zon aan – een onmisbaar detail bij balkons of terrassen op het westen of bij laagstaande zon. In de standaarduitvoering wordt het doek van de VARIO-VOLANT handmatig bediend via een draaistang. Hier staan tal van combinatiemogelijkheden met diverse doeken en aandrijfvarianten ter beschikking.

 

Als de knikarmzonwering op een onbeschermde plaats wordt gemonteerd, staat het zonweringdoek bloot aan weer en wind. Als alternatief voor een klassiek regenbeschermdak is optioneel een gepatenteerd, verstelbaar beschermdak verkrijgbaar. Dit kan aangepast aan de ingestelde doekneiging worden vastgezet, waardoor het doek effectief en beter beschermd wordt dan bij een gebruikelijk, vaststaand beschermdak.

 

Bijzonder sterk belaste delen van de zonwering, bijvoorbeeld de armhouders of knikarmelementen, worden bij ons vervaardigd van gehard aluminium. Deze speciale productiemethode maakt de zonweringelementen niet alleen sterker, maar verhoogt ook de veiligheid en de duurzaamheid van onze zonweringen. 

 zonnescherm 5 meter, VENTURA

details

LEINER LOUNGE kleurenDe VENTURA TREND VARIO-VOLANT is verkrijgbaar in breedten van maximaal 650 cm en een uitval van maximaal 400 cm. In de standaarduitvoering is de zonwering uitgerust met een elektromotor.

 

De VENTURA TREND VARIO-VOLANT is verkrijgbaar in de standaardkleur wit (RAL 9010); alternatief in de fijne LEINER-LOUNGE-structuurkleur donkergrijs of tegen meerprijs in een van de 17 andere fijne LEINER-LOUNGE-structuurkleuren. Tegen meerprijs kunnen wij bovendien elke gewenste RAL-kleur realiseren – laat u daarover informeren door uw vakpartner!.

uitvoeringen

Ontdek de vele speciale uitvoeringsmogelijkheden voor de knikarmzonwering VENTURA TREND VARIO-VOLANT:

 

windbeveiliging van zonnescherm 5 meterWind-Protect-Systeem

Het Wind-Protect-Systeem WPS is een innovatie van LEINER en werd oorspronkelijk ontwikkeld voor de aangescherpte eisen voor horecazonweringen. Nu is het Wind-Protect-Systeem WPS ook verkrijgbaar voor de VENTURA TREND VARIO-VOLANT: door vastzetbare staanders aan het uitvalprofiel wordt de windstabiliteit van uw zonwering aanzienlijk verbeterd. Al naargelang de afmetingen van de zonwering biedt het WPS bescherming tot windkracht 8 – ook bij plotselinge windvlagen. Een windkanaaltest van het Wind-Protect-Systeem WPS ziet u in deze video.

 

beschermdak van zonnescherm 5 meterBeschermdak

Voor zo lang mogelijk plezier van de kleuren van uw zonweringdoek kan de VENTURA TREND VARIO-VOLANT worden voorzien van een vast beschermdak. U kunt daarbij kiezen tussen een klassiek vast en een verstelbaar, gepatenteerd beschermdak. Het verstelbare beschermdak is geschikt voor enkele installaties en kan voor een optimale bescherming aan de desbetreffende hellingshoek van de zonwering worden aangepast.

afstandsdbediening van zonnescherm 5 meterAandrijving

In plaats van de elektromotor in de standaarduitvoering is ook een radiografisch bestuurbare motor als speciale uitvoering verkrijgbaar. In deze variant is het in- en uitsturen comfortabel mogelijk via een afstandsbediening. Desgewenst kan men de VENTURA TREND VARIO-VOLANT ook handmatig via de draaistang bedienen (minderprijs). De VARIO-VOLANT laat zich eenvoudig in- en uitsturen door middel van een draaistang. Als de zonwering is uitgerust met een radiografisch bestuurbare motor, kan ook de TREND VARIO-VOLANT met een radiografisch bestuurbare motor worden uitgerust – voor een maximum aan comfort!

 

sensor voor zonnescherm 5 meter3D-sensor

De aandrijvingsvariant met radiografisch bestuurbare motor kan bovendien worden uitgebreid met een 3D-sensor. De sensor, die op het uitvalprofiel wordt aangebracht, reageert op de bewegingsintensiteit van de zonwering en stuurt deze automatisch in bij te hoge windkracht. Wij willen u er wel op wijzen dat een elektronische besturing uw zonwering niet beschermt tegen plotselinge, heftige windvlagen.

 

besturing van zonnescherm 5 meter Besturing

Volautomatische besturingen completeren de elektrische aandrijving en bieden extra comfort en veiligheid als zon- en windwachters: al naargelang de zonnestraling of de windsterkte wordt uw zonwering automatisch in- en uitgestuurd, ook als u niet thuis bent. Wij willen u er wel op wijzen dat een elektronische besturing uw zonwering niet beschermt tegen plotselinge, heftige windvlagen. Als alternatief bieden wij het handmatig bediende Wind-Protect-Systeem WPS – deze speciale uitvoeringsvariant stabiliseert uw zonwering en vangt ook plotselinge belastingen door bijvoorbeeld windvlagen op.

 

motor met noodhandbediening van zonnescherm 5 meterSAFETY MOTION

De noodhandbediening SAFETY MOTION is het concept voor noodgevallen – als de radiografisch bestuurbare motor van uw zonwering eens niet mocht functioneren, kan de VENTURA TREND VARIO-VOLANT met de noodhandbediening handmatig worden gesloten met behulp van de draaistang.

Heizstrahler bild infobox 3farbenTerras-heater

Een eenvoudig aan de wand of de draagbuis te monteren terras-heater zorgt voor aangename warmte onder uw zonwering, bijvoorbeeld 's avonds of op iets koelere herfstdagen (desgewenst ook met afstandsbediening).

 

Zijdelingse zonwering voor knikarm zonnescherm 500x300Zijdelingse zonwering CALYPSO ROLL

De zijdelingse zonwering CALYPSO ROLL beschermt u van opzij tegen zonnestraling en nieuwsgierige blikken – de perfecte aanvulling voor de VENTURA TREND VARIO-VOLANT op uw terras of balkon. Bovendien biedt de zijdelingse zonwering bescherming tegen een lichte bries.

 

windbeveiliging voor knikarm zonnescherm 500x300Windbeveiliging

Een windbeveiliging stabiliseert de VARIO-VOLANT bij een lichte bries.

 

 

Uw vakpartner informeert u graag over alle speciale uitvoeringsmogelijkheden van de knikarmzonwering VENTURA TREND VARIO-VOLANT!

zonweringdoeken
LEINER zonweringdoekenExclusieve zonweringdoeken voor iedere voorkeur

Een zonwering wordt pas een echt persoonlijk product door de combinatie van hoogwaardige zonweringtechniek en een weerbestendig, maar toch edel zonweringdoek.

 

LEINER-stoffen zijn niet alleen bekend vanwege hun kwaliteit, maar ook vanwege de enorme keuze uit dessins. Ons programma omvat meer dan 200 dessins uit allerlei kleurwerelden en speciale doekmaterialen met een heel scala aan patronen, van klassieke blokstrepen en tijdloos elegante eenkleurige stoffen t/m moderne strepen. Bovendien beschermen de LEINER-zonweringdoeken tegen uv-stralen tot maar liefst beschermingsfactor 80.

 

Blader door de doekcollectie van LEINER en vindt uw doek in de LEINER doekplanner comfortabel van thuis.

techniek

elektrisch zonnescherm 5 meter, wandmontageDe montage van de VENTURA TREND VARIO-VOLANT is mogelijk op de volgende manieren:

 

 

Afbeelding: wandmontage

knikarm zonnescherm 500x300 wandmontageDe montage van de VENTURA TREND VARIO-VOLANT is mogelijk op de volgende manieren:

 

 

Afbeelding: wandmontage met verstelbaar beschermdak

zonnescherm 5 meter wandmontageDe montage van de VENTURA TREND VARIO-VOLANT is mogelijk op de volgende manieren:

 

 

Afbeelding: wandmontage met vast beschermdak

elektrisch zonnescherm 5 meter, plafondDe montage van de VENTURA TREND VARIO-VOLANT is mogelijk op de volgende manieren:

 

 

Afbeelding: montage aan plafond

knikarm zonnescherm 500x300, VENTURA TREND VV DakspantenmontageDe montage van de VENTURA TREND VARIO-VOLANT is mogelijk op de volgende manieren:

 

 

Afbeelding: montage aan de dakspanten

download

catalogus knikarmzonweringenVoor meer informatie over het model VENTURA TREND VARIO-VOLANT verwijzen wij u naar onze brochure over knikarmzonweringen of direct naar uw vakpartner.

 

Wat is...?

 • Gehard aluminium
  x

  Een speciale legering die door middel van een later plaatsvindend thermisch proces extra gehard wordt. Dit materiaal heeft een lange levensduur, is robuust en voldoet aan de strengste veiligheidseisen. Door de speciale LEINER-productiemethode wordt de krachtweerstand verdubbeld en een trekvastheid van maar liefst 350 N/mm² bereikt. Ook zonweringen met een uitval van 4 meter of extra VARIO-VOLANTS met zware profielen kunnen daarmee probleemloos worden gerealiseerd.

 • Wind-Protect-Systeem (WPS)
  x

  Het Wind-Protect-Systeem WPS is een innovatie van LEINER en is oorspronkelijk ontwikkeld voor de aangescherpte eisen voor de horecazonweringen. Door vastzetbare steunen aan het uitvalprofiel wordt de windstabiliteit van uw zonwering aanzienlijk verhoogd. Al naargelang de afmetingen van de zonwering biedt WPS bescherming tot windkracht 8 – ook bij plotselinge windvlagen. Een windkanaaltest van het Wind-Protect-Systeem ziet u in deze video.

 • Zonwachter
  x

  Als de zonwering een ruimte moet beschermen tegen te sterke verwarming door de zon, is dit mogelijk met een zogenaamde zonwachter. Hij stuurt een elektrisch aangedreven zonwering uit bij te sterke zonnestraling en weer in zodra de zonnestraling afneemt. Zonwachters zijn in de regel bovendien uitgerust met een windwachter.

 • Noodhandbediening motoren (SAFETY MOTION)
  x

  De noodhandbediening SAFETY MOTION is het concept voor noodgevallen – als de radiografisch bestuurbare motor van uw zonwering eens niet mocht functioneren, kan de zonwering met de noodhandbediening worden gesloten met behulp van de draaistang.

 • Drie-D-sensor
  x

  De 3D-sensor is een speciale windwachter van Somfy voor radiografisch bestuurbare motoren (zie windwachter). De sensor, die draadloos opzij aan het uitvalprofiel voorlijst wordt aangebracht, stuurt deze automatisch in bij te hoge windkracht.

LEINER-ABC

Vakpartners zoeken

LEINER-vakpartner bij u

in de buurt

 

meer informatie

Welke zonwering is
voor mij het
meest geschikt?

naar de zonweringplanner

 • mogelijk tot 6,5m breedte
 • tot 4m uitval mogelijk
 • 0-90¡ hellingshoek mogelijk
 • Vario-Volant
 • Veiligheid door gehard aluminium
 • met radiografische afstandsbediening mogelijk
 • noodhandbediening mogelijk
 • Wind Protect Systeem optioneel