Open Menu

AREA free - voor een bioklimatische luchtcirculatie

AREA free - VOOR HET BIOKLIMATISCHE TERRASBEGLAZINGSSYSTEEM

Met AREA free wordt de ventilatie van uw terrasbeglazingssysteem kinderspel. AREA free wordt tussen de dakspanten van het glazen dak gemonteerd. De bediening geschiedt via een op afstand bedienbare motor die Smart Home Ready is.

 

Bij het openen genereert AREA free een bioklimatische luchtcirculatie. Dat wil zeggen, dat de warme lucht op natuurlijke wijze kan ontwijken. AREA free sluit absoluut regendicht.

 

Het glazen schuifdak kan zowel met AREA exclusiv 150 als met AREA classic 150 worden gecombineerd. Bovendien kan elk terrasdak hiermee ook achteraf nog worden uitgerust.

 

 

Kaltwintergarten bioklimatischKaltwintergarten bioklimatisch offenKaltwintergarten bioklimatisch geschlossenBioklimatischer Effekt 781x350Kaltwintergarten bioklimatisch wasserdicht

 

Details NL

lounge farbenMet AREA free combineert u de transparantie van een glasdak met het voordeel van een bioklimatische luchtcirculatie.

 

De AREA free is zonder meerprijs verkrijgbaar in de AREA standaard kleuren LEINER LOUNGE donkergrijs, LEINER LOUNGE grijs, LEINER LOUNGE antracietgrijs of Verkeerswit (RAL 9016). Tegen meerprijs kunt U ook kiezen voor een van onze 15 overige LEINER-LOUNGE structuurkleuren of elk andere RAL-kleur.

Uitvoeringen NL
Smart Home Ready freiAandrijving

AREA free is standaard uitgerust met een op afstand bedienbare io-motor en is dus Smart Home Ready. De besturing geschiedt via een handzender. 

 

Dankzij Smart Home Ready is ook een comfortabele bediening via een smartphone of tablet mogelijk.

 

Optioneel is een elektromotor met kabel verkrijgbaar.

 

InsektenschutzInsectenhor

Kwaliteitsproduct met hoogtransparant en robuust gaas van de Duitse fabrikant Neher.

 

Het frame is verkrijgbaar in de kleur van de AREA free of in RAL EV1 (naturel geëloxeerd). 

 

Comfortpakket

Regen-, vocht- en temperatuursensor voor het geautomatiseerde openen van AREA free. Aanstuur- en configureerbaar via een app. Naar verwachting verkrijgbaar vanaf het 3e kwartaal 2021.

 

Veiligheidspakket

Sluitkantbewaking en klembeveiliging, voorgeschreven voor bouwsituaties met een hoogte tot 2,5 m. Alleen verkrijgbaar in combinatie met het comfortpakket.

Techniek

AREA free montagesituatieAREA free kan in verschillende montagesituaties in het glazen dak met dakspanten 150 worden geïntegreerd:

 1. montage op het hoogste punt met dwarsclip
 2. montage op het hoogste punt met overdwars aangebracht siliconenprofiel
 3. montage in het veld en dus niet op het hoogste punt

AREA free is beglaasd met GVG 10 veiligheidsglas.

Afbeelding: montagesituaties

AREA free montage met dwarsclip WebAREA free

1. Montage op het hoogste punt met dwarsclip

 

AREA free montage met dwarssteun silconen profiel WebAREA free 

2. Montage op het hoogste punt met overdwars aangebracht siliconenprofiel

AREA free montage situatie niet aan het hoogste puntAREA free 

3. Montage in het veld en dus niet op het hoogste punt

AREA free ramen geslotenAREA free 

Raam gesloten

AREA free ramen geopendAREA free 

Raam geopend

Het openingsbereik bedraagt al naargelang de uitvoering tot 874 mm.

Download NL

Prospekt AREA TerrassenglassystemMeer informatie over het AREA terrasbeglazingsysteem vindt u in onze AREA-catalogus. U kunt deze downloaden (PDF) of haal 'm direct bij uw leverancier.

 

Wat is...?

 • EN1090
  xIs een strikt noodzakelijke certificering van de fabrikanten en leveranciers voor dragende onderdelen van aluminium en staal. Terrasbeglazingssystemen/koude daken moeten strikt worden gecertificeerd volgens EN1090. Wie dergelijke systemen in omloop brengt als deze niet gecertificeerd zijn, is strafbaar in geval van schade. Niet-gecertificeerde systemen houden een hoog veiligheidsrisico in. LEINER voldoet aan alle voorwaarden en is gecertificeerd volgens EN1090.
 • AREA classic
  xAREA classic is het kubusvormige terrasbeglazingssysteem met dakoverstek en desgewenst met ervoor gehangen regengoot.
 • Waterdichtheid
  xHoe waterdicht een zonweringdoek is, is afhankelijk van het gebruikte materiaal en de afwerking van de naden. De waterdichtheid wordt vaak aangegeven als hoogte van een waterkolom die de weerstand tegen doordringing van water aangeeft. Een normaal zonweringdoek heeft een waterkolom van ca. 300 millimeter; met een extra coating kan een waterkolom van ca. 1.000 millimeter worden bereikt. Bij het aaneenstikken ontstaan bij zonweringdoeken echter ondichte punten aan de naden – als de naden worden gelast, is het doek waterdicht, onafhankelijk van de hoeveelheid regen. Een ander, volledig waterdicht alternatief is het zonweringdoek van pvc.
 • AREA exclusiv
  xAREA exclusiv is het kubusvormige terrasbeglazingssysteem zonder dakoverstek, met geïntegreerde regengoot en verborgen waterafvoer.
 • Sneeuwlast
  xDe sneeuwlast is de last waarmee de sneeuw op grond van zijn gewicht op het gebouw inwerkt – en wel als zogenaamde oppervlaktelast verticaal ten opzichte van het grondoppervlak. Deze is afhankelijk van de geografische ligging en de hoogte boven NAP. Voor een juiste en vooral veilige configuratie van uw terrasbeglazingssysteem moet de voor uw omgeving aangegeven sneeuwlast absoluut in acht worden genomen. De te realiseren bouwgrootte is namelijk afhankelijk van de regionale sneeuwlastklasse. Let daarom op de juiste keuze tot 85 kg/m² of 125 kg/m². Een veilige montage is niet mogelijk als geen rekening wordt gehouden met de regionale sneeuwlast. Zie in het lexicon onder Sneeuwlastzones

LEINER-ABC

 • met radiografische afstandsbediening mogelijk
 • io homecontroll mogelijk