Open Menu

Kwaliteit

Topkwaliteit in elke productiefase

Consequente controle – van de ontwikkeling t/m de uiteindelijke productlijn – zorgt bij LEINER voor compromisloze kwaliteit op topniveau. Wij ontwikkelen en vervaardigen alle producten uitsluitend in Duitsland en volgens het LEINER-kwaliteitsmanagementsysteem dat is ontleend aan DIN EN ISO 9001. Al onze zonweringen zijn gekeurd volgens EN 13561 en dragen het CE-kenmerk. Uiteraard gelden onze kwaliteitseisen ook voor ons zonweringdoek. In ons eigen atelier verwerken wij de hoogwaardige en weerbestendige stoffen - zonder storende tussennaden.

 

Ook onze innovaties overtuigen: door de voortdurende verbetering van onze producten en de innovatieve ideeën van ons deskundige team hebben wij bijv. het volgende ontwikkeld:

  • de eerste massief-aluminium zonwering
  • de eerste cassette-zonwering met variabele hellingshoektechniek
  • ons LEINER-octrooi op het verstelbare beschermdak van de VENTURA TREND-zonwering
  • een uniek concurrentievoordeel op de markt met de gepatenteerde SUNRAIN-producten – unieke oplossingen voor met name de horeca

 

In combinatie met onze omvangrijke productknowhow en jarenlange ervaring realiseren wij ook interessante nis-oplossingen en garanderen we snelle levertijden – stel ons gerust op de proef.

 

Gehard aluminium voor meer veiligheid – houdt niet alleen bij 200 km/h, maar ook bij windkracht 5 stand

Bij auto's behoren aluminiumvelgen en -remzadels van schijfremmen tot de belangrijkste onderdelen die een abrupte remmanoeuvre bij een snelheid van 200 km/h en zelfs nog extremere belastingen kunnen weerstaan zonder te breken. Deze onderdelen hebben één belangrijke eigenschap gemeen met de zonweringonderdelen van LEINER!

 

Zowel de hoogbelaste auto-onderdelen als de onderdelen voor de LEINER-zonwering worden volgens dezelfde productiemethode vervaardigd. De uit een speciale aluminiumlegering gegoten arm- en armhouderonderdelen van onze zonweringen worden in een daaropvolgende productiestap met warmte behandeld. De verandering die daardoor ontstaat bij de coquille gegoten onderdelen, zorgt ervoor dat ze dubbel zo hoge krachten kunnen weerstaan. Een trekvastheid van maar liefst 350 N/mm is – mogelijk – de reden voor onze onbetwiste marktpositie op het gebied van zonweringen met 4 meter uitval.

 

Bij LEINER is veiligheid niet zomaar een woord, maar een concept. Al jaren monteren wij als enige zonweringfabrikant op alle sterk belaste punten van de zonweringmodellen uitsluitend gegoten LEINER-onderdelen die volgens deze methode zijn gehard. Ze garanderen duurzaamheid, voldoen aan de strengste veiligheidseisen – en zijn niet te vergelijken met gebruikelijke gegoten onderdelen. Zelfs een extra VARIO-VOLANT met zware profielen vormt geen belemmering voor onze geharde armelementen en -houders. Bij interne kwaliteitstests werden gebruikelijke zonweringen met de matrijsgesmede armelementen van concurrenten op breukvastheid getest. In tegenstelling tot beweringen vanuit de markt scoorden de breukwaarden van de armen van de concurrentie daarbij ten dele slechter dan die van de geharde armelementen van LEINER – een duidelijk bewijs voor ons veiligheids- en kwaliteitsconcept.

beste merk zonnescherm

Veiligheid door gehard aluminium