Open Menu

Q.bus | Q.bus SZ – het ongelooflijk flexibele schaduw-systeem

Q.bus – de ongelooflijk flexibele beschaduwing

Het buitengewone, innovatieve beschaduwingssysteem Q.bus beantwoordt aan de hoogste eisen en past perfect bij de moderne architectuur. Het biedt tal van beschaduwingsvarianten – zij het particulier of in de commerciële sector, vrijstaand of aan een gevel gemonteerd en naar wens uitbreidbaar voor hoekoplossingen of andere vormen. De installatie wordt aangestuurd door elektromotoren – desgewenst per radiografische afstandsbediening.

 

Vrijstaand is de Q.bus functioneel en benut hij het oppervlak optimaal, meerdere installaties kunnen worden gecombineerd tot één grootschalig systeem. Door een extra uitrusting met zijdelingse of verticale zonweringen ontstaat een nieuwe textiele, flexibele levensruimte. De dakbeschaduwing kan door een in het frame geïntegreerd doek aan een zijde ca. 100 cm schuin worden neergelaten. Daardoor wordt het schaduwgedeelte individueel regelbaar en een lichte regen kan weglopen. Elk doek kan onafhankelijk van het andere worden in- en uitgestuurd.

 

Bij commercieel gebruik kan het verticale doek zeer goed fungeren als opvallend reclamevlak.

 

De verschillende variatie- en combinatiemogelijkheden en de diverse plaatsings- en bevestigingsmogelijkheden ziet u in deze video.

 

details NL

De Q.bus is als enkele installatie verkrijgbaar in breedten van max. 600 cm en met een uitval van max. 400 cm. Bij een breedte van 550 cm bedraagt de maximale uitval zelfs 450 cm. Gekoppelde installaties kunnen willekeurig uitgebreid en flexibel gecombineerd worden – de video geeft een indruk van de mogelijkheden.

 

De Q.bus is verkrijgbaar in de standaardkleuren verkeerswit (RAL 9016); LEINER-LOUNGE-structuurkleur grijs of in de LEINER-LOUNGE-structuurkleur donkergrijs. Tegen meerprijs kunnen wij bovendien alle andere LEINER LOUNGE-structuurkleuren en elke gewenste RAL-kleur realiseren – laat u daarover informeren door uw vakpartner!

uitvoeringen

Ontdek de vele speciale uitvoeringsmogelijkheden voor de Q.bus:

 

Aandrijving

In plaats van de elektromotor in de standaarduitvoering is in de speciale uitvoering ook een radiografisch bestuurbare motor verkrijgbaar. In deze variant gaat het in- en uitsturen en de verticale uitval van het horizontale zonweringmechaniek comfortabel via een afstandsbediening.

 

Besturing

Volautomatische besturingen completeren de elektrische aandrijving en bieden extra comfort en veiligheid als zon- en windwachter: al naargelang de zonnestraling of de windsterkte worden het horizontale zonweringmechaniek en de uitvaltechniek automatisch in-, uit-, omhoog of omlaag gestuurd, ook als u niet thuis bent. Wij willen u er wel op wijzen dat een elektronische besturing uw Q.bus niet beschermt tegen plotselinge, heftige windvlagen.

Verticale zonwering CANTO QSZ

Voor een nog flexibelere vormgeving van de textiele ruimte kunnen de zijkanten van uw Q.bus worden voorzien van windstabiele verticale zonweringen.

 

Zijdelingse zonwering CALYPSO ROLL

De zijdelingse zonwering CALYPSO ROLL beschermt u van opzij tegen zonnestraling en nieuwsgierige blikken – de perfecte aanvulling voor uw Q.bus. In de basisuitvoering biedt de zijdelingse zonwering bescherming tegen een lichte bries.

 

 

Uw vakpartner informeert u graag over alle speciale uitvoeringsmogelijkheden van de Q.bus!

zonweringdoeken NL
Exclusieve zonweringdoeken voor iedere voorkeur

Een zonwering wordt pas een echt persoonlijk product door de combinatie van hoogwaardige zonweringtechniek en een weerbestendig, maar toch edel zonweringdoek.

 

LEINER-stoffen zijn niet alleen bekend vanwege hun kwaliteit, maar ook vanwege de enorme keuze uit dessins. Ons assortiment omvat meer dan 200 dessins uit allerlei kleurwerelden en speciale doekmaterialen met een heel scala aan patronen, van klassieke blokstrepen en tijdloos elegante eenkleurige stoffen t/m moderne strepen. Bovendien beschermen de LEINER-zonweringdoeken tegen uv-stralen tot maar liefst beschermingsfactor 80.

 

Bekijk de  LEINER-stofcollectie of vraag advies bij uw vakpartner!

techniek

De Q.bus kan compleet vrijstaand met bodemplaten op fundamenten of met wandmontageplaten aan de wand gemonteerd worden. Meerdere installaties kunnen praktisch onbegrensd met elkaar tot gekoppelde installaties worden verbonden; ook hoekoplossingen en andere vormen zijn mogelijk.

 

Afbeeldingen: bodemplaten op fundamenten

 

Belangrijk!

MtM = midden tot midden

Minimale breedte = 1.600mm

Minimale uitval = 2.000 mm

Maximale hoogte = 3.000mm

De Q.bus kan compleet vrijstaand met bodemplaten op fundamenten of met wandmontageplaten aan de wand gemonteerd worden. Meerdere installaties kunnen praktisch onbegrensd met elkaar tot gekoppelde installaties worden verbonden; ook hoekoplossingen en andere vormen zijn mogelijk.

 

Afbeeldingen: Montageplaten aan de wand

 

Belangrijk!

MtM = midden tot midden

Minimale breedte = 1.600mm

Minimale uitval = 2.000 mm

Maximale hoogte = 3.000mm

De Q.bus kan compleet vrijstaand met bodemplaten op fundamenten of met wandmontageplaten aan de wand gemonteerd worden. Meerdere installaties kunnen praktisch onbegrensd met elkaar totgekoppelde installaties verbonden worden; ook hoekoplossingen en andere vormen zijn mogelijk.

 

Afbeeldingen: Meervaks installaties

 

De vrijstaande zonwering Q.bus kan praktisch willekeurig gecombineerd worden. U kunt de Q.bus tot een gekoppelde installatie verbinden en deze flexibele zonwering inzetten voor elegante hoekoplossingen.

 

Belangrijk!

MtM = midden tot midden

Minimale breedte = 1.600mm

Minimale uitval = 2.000 mm

Maximale hoogte = 3.000mm

download NL

Voor meer informatie over de Q.bus verwijzen wij u naar onze brochure of direct naar uw vakpartner.

Wat is...?

 • Regenwachter
  xAls de zonwering met een elektrische aandrijving is uitgerust, kan ze bovendien worden bestuurd door middel van een regenwachter. Deze zorgt ervoor dat de zonwering automatisch instuurt als het begint te regenen.
 • SZ
  xDe SZ is een windstabiele verticale zonwering met een ritsgeleiding in de zijdelingse geleiders, het zogenaamde ZIP-systeem. De maximale windbelastbaarheid is afhankelijk van de grootte.
 • Radiografisch bestuurbare motor
  xDe radiografisch bestuurbare motor is een elektrische aandrijving met geïntegreerde ontvanger. Via een handzender kan de aandrijving eenvoudig en zonder schakelaar bediend worden. Een voordeel is de ongecompliceerde montage.
 • Geëxtrudeerd aluminium
  xAluminium kan onder zeer hoge druk vervormen. Bij het extruderen wordt aluminium door een vorm gedrukt. Er ontstaan profielen die bijvoorbeeld als cassettes van cassette-zonweringen kunnen worden gebruikt.
 • LEINER LOUNGE KLEUREN
  xDe LEINER LOUNGE KLEUREN worden gebruikt op de zonweringelementen en onderscheiden zich door een zeer fijn gestructureerd oppervlak en een speciaal metallic-effect. De hoogwaardige poedercoating is in totaal 18 kleuren verkrijgbaar en bovendien extreem robuust.

LEINER-ABC

Vakpartners zoeken

LEINER-vakpartner bij u

in de buurt

 

meer informatie

Welke zonwering is
voor mij het
meest geschikt?

naar de zonweringplanner

 • tot 6m breedte is een uitval van 4m mogelijk
 • tot 5,5m breedte is een uitval van 4,5m mogelijk
 • 0-80 cm afzinking mogelijk
 • Veiligheid door gehard aluminium
 • met radiografische afstandsbediening mogelijk