Open Menu

Q.bus | Q.bus SZ – het ongelooflijk flexibele schaduw-systeem

Q.bus | Q.bus SZ – de ongelooflijk flexibele beschaduwing

De buitengewone beschaduwingssystemen Q.bus en Q.bus SZ voldoen aan de hoogste designvereisten en passen ideaal bij moderne architectuur. Ze bieden tal van beschaduwingsvarianten – zij het particulier of in de gastronomie, vrijstaand of aan een gevel gemonteerd en naar wens uitbreidbaar voor hoekoplossingen of andere vormen. De Q.bus-installaties worden aangestuurd door elektromotoren – desgewenst draadloos.

 

Vrijstaand is de Q.bus | Q.bus SZ functioneel en benut hij het oppervlak optimaal; meerdere installaties kunnen worden gecombineerd tot één grootschalig systeem. Door een extra uitrusting met zijdelingse of verticale zonweringen ontstaat een nieuwe textiele, flexibele levensruimte. De dakbeschaduwing kan door een in het frame geïntegreerd doek aan een zijde ca. 100 cm schuin worden neergelaten. Daardoor wordt het schaduwgedeelte individueel regelbaar en een lichte regen kan weglopen. Elk doek kan onafhankelijk van het/de andere/n worden in- en uitgestuurd.

 

Voor commercieel gebruik kan het verticale doek uitstekend fungeren als opvallend reclamevlak.

 

Vergeleken met de Q.bus biedt de Q.bus SZ duidelijk meer windstabiliteit. Het horizontale zonweringdoek wordt opzij in de geleider gehouden. Hierdoor avanceert de Q.bus SZ tot een windvaste zonwering.

 

Kijk hier voor meer informatie over de Q.bus | Q.bus SZ. Deze video toont de verschillende variatie- en combinatiemogelijkheden evenals de diverse plaatsings- en montagemogelijkheden.

 

De verschillende variatie- en combinatiemogelijkheden en de diverse plaatsings- en bevestigingsmogelijkheden ziet u in deze video.

 

details NL

De Q.bus | Q.bus SZ is als enkele installatie verkrijgbaar in breedten van max. 600 cm en met een uitval van max. 400 cm. Bij een breedte van 550 cm bedraagt de maximale uitval zelfs 450 cm. Gekoppelde installaties kunnen willekeurig uitgebreid en flexibel gecombineerd worden – de video geeft een indruk van de mogelijkheden.

 

De Q.bus | Q.bus SZ is verkrijgbaar in de standaardkleuren wit (RAL 9010) of LEINER LOUNGE grijs en de frameprofielen in eloxaal E6/EV1; als alternatief tegen meerprijs in een van de 17 andere fijne LEINER LOUNGE structuurkleuren of elke gewenste RAL-kleur – vraag advies bij uw vakpartner!

 

uitvoeringen

Ontdek de vele speciale uitvoeringsmogelijkheden voor de Q.bus | Q.bus SZ:

 

Antrieb Bild Infobox150pxAandrijving

In plaats van een elektromotor in de standaarduitvoering kunt u ook kiezen voor een op afstand bedienbare motor. Dankzij de Somfy io radiotechnologie functioneert het in- en uitsturen niet alleen via een afstandsbediening. U kunt desgewenst ook uw smartphone voor de bediening gebruiken. Door het io radiosysteem kunt u de bediening van uw zonwering ook in uw smartphone integreren. Desgewenst kunt u de Q.bus | Q.bus SZ ook handmatig via de draaistang bedienen (minderprijs).

 

Besturing

Volautomatische besturingen completeren de elektrische aandrijving en bieden extra comfort en veiligheid als zon- en windwachter: al naargelang de zonnestraling of de windsterkte worden het horizontale zonweringmechaniek en de uitvaltechniek automatisch in-, uit-, omhoog of omlaag gestuurd, ook als u niet thuis bent. Wij willen u er wel op wijzen dat een elektronische besturing uw Q.bus | Q.bus SZ niet beschermt tegen plotselinge, heftige windvlagen.

Verticale zonwering CANTO QSZ

Voor een nog flexibelere vormgeving van de textiele ruimte kunnen de zijkanten van uw Q.bus | Q.bus SZ worden voorzien van windstabiele verticale zonweringen.

 

Zijdelingse zonwering CALYPSO ROLL

De zijdelingse zonwering CALYPSO ROLL beschermt u van opzij tegen zonnestraling en nieuwsgierige blikken – de perfecte aanvulling voor uw Q.bus | Q.bus SZ. In de basisuitvoering biedt de zijdelingse zonwering bescherming tegen een lichte bries.

 

 

Uw vakpartner informeert u graag over alle speciale uitvoeringsmogelijkheden van de Q.bus | Q.bus SZ!

zonweringdoeken NL
Exclusieve zonweringdoeken voor iedere voorkeur

Een zonwering wordt pas een echt persoonlijk product door de combinatie van hoogwaardige zonweringtechniek en een weerbestendig, maar toch edel zonweringdoek.

 

LEINER-stoffen zijn niet alleen bekend vanwege hun kwaliteit, maar ook vanwege de enorme keuze uit dessins. Ons assortiment omvat meer dan 200 dessins uit allerlei kleurwerelden en speciale doekmaterialen met een heel scala aan patronen, van klassieke blokstrepen en tijdloos elegante eenkleurige stoffen t/m moderne strepen. Bovendien beschermen de LEINER-zonweringdoeken tegen uv-stralen tot maar liefst beschermingsfactor 80.

 

Bekijk de  LEINER-stofcollectie of vraag advies bij uw vakpartner!

techniek

De Q.bus | Q.bus SZ kan compleet vrijstaand met bodemplaten op fundamenten of met wandmontageplaten aan de wand gemonteerd worden. Meerdere installaties kunnen praktisch onbegrensd met elkaar tot gekoppelde installaties worden verbonden; ook hoekoplossingen en andere vormen zijn mogelijk.

 

Afbeeldingen: bodemplaten op fundamenten

 

Belangrijk!

MtM = midden tot midden

Minimale breedte = 1.600mm

Minimale uitval = 2.000 mm

Maximale hoogte = 3.000mm

De Q.bus | Q.bus SZ kan compleet vrijstaand met bodemplaten op fundamenten of met wandmontageplaten aan de wand gemonteerd worden. Meerdere installaties kunnen praktisch onbegrensd met elkaar tot gekoppelde installaties worden verbonden; ook hoekoplossingen en andere vormen zijn mogelijk.

 

Afbeeldingen: Montageplaten aan de wand

 

Belangrijk!

MtM = midden tot midden

Minimale breedte = 1.600mm

Minimale uitval = 2.000 mm

Maximale hoogte = 3.000mm

De Q.bus | Q.bus SZ kan compleet vrijstaand met bodemplaten op fundamenten of met wandmontageplaten aan de wand gemonteerd worden. Meerdere installaties kunnen praktisch onbegrensd met elkaar totgekoppelde installaties verbonden worden; ook hoekoplossingen en andere vormen zijn mogelijk.

 

Afbeeldingen: Meervaks installaties

 

De vrijstaande zonwering Q.bus | Q.bus SZ kan praktisch willekeurig gecombineerd worden. U kunt de Q.bus | Q.bus SZ tot een gekoppelde installatie verbinden en deze flexibele zonwering inzetten voor elegante hoekoplossingen.

 

Belangrijk!

MtM = midden tot midden

Minimale breedte = 1.600mm

Minimale uitval = 2.000 mm

Maximale hoogte = 3.000mm

download NL

Voor meer informatie over de Q.bus | Q.bus SZ verwijzen wij u naar onze brochure of direct naar uw vakpartner.

Wat is...?

 • Zonwachter
  xAls de zonwering een ruimte moet beschermen tegen te sterke verwarming door de zon, is dit mogelijk met een zogenaamde zonwachter. Hij stuurt een elektrisch aangedreven zonwering uit bij te sterke zonnestraling en weer in zodra de zonnestraling afneemt. Zonwachters zijn in de regel bovendien uitgerust met een windwachter.
 • LEINER LOUNGE KLEUREN
  xDe LEINER LOUNGE KLEUREN worden gebruikt op de zonweringelementen en onderscheiden zich door een zeer fijn gestructureerd oppervlak en een speciaal metallic-effect. De hoogwaardige poedercoating is in totaal 18 kleuren verkrijgbaar en bovendien extreem robuust.
 • Geëxtrudeerd aluminium
  xAluminium kan onder zeer hoge druk vervormen. Bij het extruderen wordt aluminium door een vorm gedrukt. Er ontstaan profielen die bijvoorbeeld als cassettes van cassette-zonweringen kunnen worden gebruikt.
 • SZ
  xDe SZ is een windstabiele verticale zonwering met een ritsgeleiding in de zijdelingse geleiders, het zogenaamde ZIP-systeem. De maximale windbelastbaarheid is afhankelijk van de grootte.
 • Radiografisch bestuurbare motor
  xDe radiografisch bestuurbare motor is een elektrische aandrijving met geïntegreerde ontvanger. Via een handzender kan de aandrijving eenvoudig en zonder schakelaar bediend worden. Een voordeel is de ongecompliceerde montage.

LEINER-ABC

Vakpartners zoeken

LEINER-vakpartner bij u

in de buurt

 

meer informatie

Welke zonwering is
voor mij het
meest geschikt?

naar de zonweringplanner

 • tot 6m breedte is een uitval van 4m mogelijk
 • tot 5,5m breedte is een uitval van 4,5m mogelijk
 • 0-80 cm afzinking mogelijk
 • Veiligheid door gehard aluminium
 • met radiografische afstandsbediening mogelijk