Open Menu

Moderne zonweringdoeken voor zon- en regenbescherming

Terrasontwerp met een textiele flair

Geef uw zonwering vorm met de zonweringdoeken van LEINER en verander uw terras in een buitenwoonkamer in de natuur. De actuele LEINER zonweringsdoeken bieden u met meer dan 250 dessins een veelzijdig aanbod dat aansluit op uw wensen en smaak.

Een groot aantal moderne effen doeken in edele grijs- en beigetinten voldoet wat de esthetiek betreft aan de actuele trends binnen de architectuur. De doeken met een noppige structuur staan voor individualiteit en karakter. Fijne pasteltinten geven het terras een luchtige touch. Doeken met een extra glad oppervlak overtuigen door een hoge kleurintensiteit en een zelfreinigend effect. Vuil krijgt geen kans om zich aan het doek te hechten.

Met talrijke speciale doeken vervult LEINER een groot spectrum aan functies. Het waterdichte, zeer sterke weefsel maakt SUNRAIN zonweringen tot een betrouwbare regenbescherming. Gaasweefsels voor verticale beschaduwingen bieden een perfecte zichtbescherming, terwijl het zicht naar buiten vrij blijft.

Beleef onze collectie met de LEINER doekplanner en laat u inspireren door onze dessins.

Bescherming tegen de zon

Onze zonweringsdoeken met een zonbeschermingsfactor tussen UV 20 en UV 80 beschermen betrouwbaar tegen de gevaarlijke uv-straling.


Een beschermingsfactor van UV 80 betekent dat u met dit zonweringdoek 80 keer langer in de zon kunt blijven dan zonder bescherming.

meer

Bescherming tegen regen

Of het nu even regent of wanneer de zon schijnt: mensen willen steeds vaker meer tijd buiten doorbrengen.


Normale zonweringen kunnen slechts in beperkte mate bescherming bieden tegen regen. Speciaal voor iedereen die onafhankelijk wil zijn van het weer, zijn de gepatenteerde SUNRAIN-zonweringsystemen van LEINER ontwikkeld

meer

Oog voor het milieu

Wij behouden het milieu in het oog. Met milieuvriendelijke productiemethoden, een efficiënte omgang met grondstoffen en recyclebare materialen.


En niet te vergeten met op de toekomst gerichte duurzame producten, die garant staan voor een jarenlang plezier van uw terras.

Ook bij dagelijks gebruik wordt er met onze producten energie bespaard. Met moderne zonweringsystemen en -weefsels wordt de woonruimte 's zomers beduidend minder warm. Voor een aangenaam ruimteklimaat, ook zonder airco.

meer

Innovatief hightech-weefsel

Na het weven worden onze zonweringdoeken van polyacryl of polyester van een beschermlaag voorzien.


Deze speciale impregnatie verhindert dat er water, vocht en vuil in het weefsel dringt. Bovendien ondersteunt de laag het zelfreinigend effect. Het water parelt in druppels af, net als in de natuur.

Onze hoogwaardige zonweringdoeken van polyacryl en polyester worden van 100% door en door geverfd materiaal geproduceerd. Elk afzonderlijk garen is compleet geverfd. Het resultaat zijn briljante, stralende kleuren. Dankzij de uitstekende uv-bestendigheid is de kleurechtheid ook nog na jaren ongekend hoog.

meer

LEINER doekwerelden

Veelzijdige dessins voor uw perfecte zonwering

Maak een keuze uit een breed spectrum aan kleuren, structuren en functies en vind het passende zonweringdoek.


LANDSCAPE

De sporen van de zee in het beige zandstrand, de geploegde akker met verschillende tinten bruin, asgrijze lavastromen: bij de ontwikkeling van onze Landscape-dessins stonden de lineaire structuren van natuurlijke landschappen centraal. Ton sur ton zorgt bij geweven strepen voor rust en elegantie. De verschillende kleurtinten zijn perfect op elkaar afgestemd en passen zowel bij moderne gebouwen als klassieke eengezins- of meergezinswoningen. De kleurnuances vormen een harmonieuze eenheid en een evenwichtig totaalbeeld. Net als een schilderachtig landschap.

Onze Landscape-dessins hebben hun briljante en stralende kleuren te danken aan het premium zonweringdoek LUMERA van Sattler. De vernieuwende Clean-Brilliant-Acrylic vezels zijn in tegenstelling tot conventionele acrylvezels compleet glad. In combinatie met de speciale eigenschappen ontstaat er een zelfreinigend effect. Dankzij de gladde vezels hecht er, vergeleken met conventionele zonweringdoeken, aantoonbaar minder vuil aan de LUMERA.

Wildzijde

De onregelmatige, noppige structuur van wildzijde overtuigt met individualiteit en een onafhankelijk karakter. De stof is exclusief en hoogwaardig en beschikt over een natuurlijke, unieke uitstraling. De zonweringdoeken van Wildzijde onderscheiden zich door de kenmerkende look en de stevige touch. De harmonieuze, decente kleurtinten vullen de edele oppervlaktestructuur perfect aan.

Pastel en naturel

Ongedwongen, onbezorgd en stralend: pastelkleuren en lichte natuurtinten zorgen voor een ultiem zomergevoel en een mediterrane sfeer op het terras. Softe rosé-tinten vormen een prachtige eenheid met de bloemen in de tuin, groen verspreidt een oorspronkelijke, pure flair en aansprekende zand- en beigetinten zorgen voor een harmonieuze, ontspannen sfeer. Geniet van alle facetten van de zomer onder uw zonweringdoek van LEINER.

Van geel tot rood

Wat past beter bij een zonwering dan de kleuren van de zon? Kies voor stralend geel, intens oranje of oogverblindend rood. Geel verspreidt dynamiek, levendigheid en lichtheid. Het zorgt ervoor dat de zon minder verblindt, zonder de zomerse stralen tekort te doen. Oranje, dat ontstaat uit rood en geel, staat voor warmte en licht. Onbezorgdheid en elan gaan hand in hand met oranje. Rood stimuleert en revitaliseert en verspreidt zo energie en levenskracht.

Van gijs tot bruin

Zilvergrijs, lichtgrijs of antraciet: zonweringdoeken in grijstinten geven uw terras een tijdloos, elegant accent. Grijs past uitstekend bij klas sieke gebouwen, maar ook bij een moderne, kubistische architectuur. Het laat andere kleuren stralen en is puristisch en decent. Zand- en aardetinten kenmerken zich door een natuurlijke look en een behaaglijke charme. Deze warme kleuren geven het terras een huiselijk karakter.

Van groen tot blauw

Appelgroen, dennegroen, resedagroen: groentinten staan voor na tuur en leven, voor groei en frisheid. Ze zijn dan ook ideaal voor het terras en creëren een perfecte overgang van de tuin naar het woonbereik. De kleuren werken kalmerend en ontspannend. Koel blauw geeft rust. In combinatie met grijs ontstaan er elegante ton sur ton combinaties. Blauw vermengd met rood geeft als paars een vleugje extravagantie aan het terras.

STARLIGHT® en GROOVE

Onze zonweringdoeken van 100% door en door geverfd polyester zijn bij uitstek geschikt voor knikarmschermen met een groot oppervlak. Ze zijn dunner en iets lichter dan een normaal zonweringdoek van polyacryl. De voor- delen: de uitgesproken veerkracht en een zeer hoge vervormingsweer-stand en treksterkte. Het doek rekt minder snel uit en is beter bestand tegen plooien.

Inzetbaarheid

 • Grote afmetingen knikarmschermen
 • Verandazonweringen
 • Raamzonweringen
 • Zijdelingse zonwering

SUNRAIN

Précontraint-weefsels zijn absoluut water- dicht en extreem stabiel. Ze zijn dan ook uitermate geschikt voor onze SUNRAIN zon- en regenweringsproducten. De zonweringdoeken zijn geurloos en eenvoudig te reinigen. Ze zijn boven- dien 100% recyclebaar en dus milieuvriendelijk.

Inzetbaarheid

 • Alle SUNRAIN knikarmschermen
 • PERGOLA SUNRAIN
 • Zijdelingse zonwering
 • Raamzonweringen
  (SD, SF, SZ)

Soltis Proof W96

Soltis Proof W96 is een waterdicht weefsel met een hoge lichttransparantie en een getextureerde look. De materiaaleigenschappen maken het product speciaal geschikt voor PERGOLA SUNRAIN systemen..

Inzetbaarheid

 • PERGOLA SUNRAIN

TEMPOTEST STARSCREEN®

TEMPOTEST STARSCREEN is een geperforeerd polyesterweefsel. Het is met name geschikt voor de toepassing in raamzonweringen en VARIO-VOLANTS. Dankzij de bijzondere breedte van 320 cm kunnen er naadloze verticale zonweringen (QSZ) bij een Q.bus of een PERGOLA SUNRAIN Q geplaatst worden.

Inzetbaarheid

 • Raamzonweringen
 • VARIO-VOLANT
 • Zijdelingse zonwering

LEINER doekplanner

Zo zou uw terras eruit kunnen zien

Laat u zich inspireren! Met de LEINER doekplanner ervaart u zeer realistisch het effect van een zonweringdoek op uw desktopcomputer, tablet of smartphone.


Houd u er rekening mee dat er afhankelijk van het scherm kleurafwijkingen mogelijk zijn. Daarom raden wij u aan om uw doek selectie ook live ter plaatse bij een dealer in uw buurt te bekijken.

Doekplanner starten

LICHT ERVAREN IN HET ECHT

LED-knikarmen

 

ERVARING HIER

Onze folder

Blader door een veelzijdig aanbod

Folder downloaden

In onze folder vindt u alle LEINER dessins voor zonweringdoeken, overzichtelijk per categorie gepresenteerd. Hier kunt u de folder downloaden en in alle rust doorbladeren.

 

UV Standart 801Er staat een overzicht voor u ter beschikking van de uv-waarden van de collectie zonweringdoeken en een toelichting bij de symbolen voor de collectie zonweringdoeken.

Vakpartner zoeken

Vind snel uw LEINER

vakpartner ter plekke

 

Ervaar meer