Open Menu

De knikarmzonwering VENTURA TREND – een nieuw geïnterpreteerde klassieker

De knikarmzonwering VENTURA TREND – een nieuw geïnterpreteerde klassieker

De VENTURA TREND laat niets te wensen over: modern design, allerlei uitvoeringsvarianten en een overtuigende prijs-kwaliteitsverhouding maken van deze knikarmzonwering een echte klassieker. De VENTURA TREND is geconstrueerd voor maximale afmetingen; de uiterst massieve zijlagers demonstreren ook optisch hun enorme veiligheid en stabiliteit. Het extreem belastbare knikarmsysteem zorgt voor een strak zonweringdoek – daarbij kan worden gekozen tussen een zichtbaar en een door het doek verborgen uitvalprofiel. De hellingshoek van de zonweringarmen kan voor een perfecte zon- en inkijkbescherming op elke stand tussen 0 en 90° worden vastgezet.

 

Als de knikarmzonwering op een onbeschermde plaats wordt gemonteerd, staat het zonweringdoek bloot aan weer en wind. Als alternatief voor een klassiek regenbeschermdak is optioneel een gepatenteerd, verstelbaar beschermdak verkrijgbaar. Dit kan aangepast aan de ingestelde doekneiging worden vastgezet, waardoor het doek effectief en beter beschermd wordt dan bij een gebruikelijk, vaststaand beschermdak.

 

Bijzonder sterk belaste delen van de zonwering, bijvoorbeeld de armhouders of knikarmelementen, worden bij ons vervaardigd van gehard aluminium. Deze speciale productiemethode maakt de zonweringelementen niet alleen sterker, maar verhoogt ook de veiligheid en de duurzaamheid van onze zonweringen. 

 zonnescherm elektrisch inclusief montageKnikarmscherm 500 x 300, geelknikarm zonwering, gelbknikarm zonwering, groenknikarm zonwering, rood

details

LEINER LOUNGE kleurenDe VENTURA TREND is verkrijgbaar in breedten van max. 650 cm en met een uitval van max. 400 cm; koppelinstallaties met tussenrol tot een breedte van max. 1.950 cm en met een uitval van max. 400 cm. In de standaarduitvoering is de zonwering uitgerust met een elektromotor. Bij koppelinstallaties verloopt het tussenroldoek boven de zonweringdoeken - zo ontstaat de indruk van een doorlopend doek.

De VENTURA TREND is verkrijgbaar in de standaardkleur zuiver wit (RAL 9010); alternatief in de LEINER-LOUNGE-structuurkleuren donkergrijs en grijs of tegen meerprijs in een van de 16 andere LEINER-LOUNGE-structuurkleuren. Tegen meerprijs kunnen wij bovendien elke gewenste RAL-kleur realiseren – laat u daarover informeren door uw vakpartner!

uitvoeringen

Ontdek de vele speciale uitvoeringsmogelijkheden voor de knikarmzonwering VENTURA TREND:

 

Knikarmscherm 500 x 300 wind-vastWind-Protect-Systeem

Het Wind-Protect-Systeem WPS is een innovatie van LEINER en is oorspronkelijk ontwikkeld voor de aangescherpte eisen voor horecazonweringen. Nu is het Wind-Protect-Systeem WPS ook verkrijgbaar voor de VENTURA TREND: door vastzetbare staanders aan het uitvalprofiel wordt de windstabiliteit van uw zonwering aanzienlijk verbeterd. Al naargelang de afmetingen van de zonwering biedt het systeem bescherming tot windkracht 8 – ook bij plotselinge windvlagen. Een windkanaaltest van het Wind-Protect-Systeem WPS ziet u in deze video.

 

Knikarmscherm 500 x 300 met beschermdakBeschermdak

Voor zo lang mogelijk plezier van de kleuren van uw zonweringdoek kan de VENTURA TREND worden voorzien van een beschermdak. U kunt daarbij kiezen tussen een klassiek vast en een verstelbaar, gepatenteerd beschermdak. Het verstelbare beschermdak is geschikt voor enkele installaties en kan voor een optimale bescherming aan de desbetreffende hellingshoek van de zonwering worden aangepast.

Antrieb Bild Infobox150pxAandrijving

In plaats van de elektromotor in de standaarduitvoering is ook een radiografisch bestuurbare motor als speciale uitvoering verkrijgbaar. In deze variant is het in- en uitsturen comfortabel mogelijk via een afstandsbediening. Desgewenst kan men de VENTURA TREND ook handmatig via de draaistang bedienen (minderprijs).

 

zonnescherm elektrisch inclusief montage, sensor3D-sensor

De aandrijvingsvariant met radiografisch bestuurbare motor kan bovendien worden uitgebreid met een 3D-sensor. De sensor, die op het uitvalprofiel voorlijst wordt aangebracht, reageert op de bewegingsintensiteit van de zonwering en stuurt deze automatisch in bij te hoge windkracht. Wij willen u er wel op wijzen dat een elektronische besturing uw zonwering niet beschermt tegen plotselinge, heftige windvlagen.

 

zonnescherm handmatig en met motorSAFETY MOTION

De noodhandbediening SAFETY MOTION is het concept voor noodgevallen – als de radiografisch bestuurbare motor van uw zonwering eens niet mocht functioneren, kan de VENTURA TREND met de noodhandbediening handmatig worden gesloten met behulp van de draaistang.

zonnescherm elektrisch inclusief montage met motorBesturing

Volautomatische besturingen completeren de elektrische aandrijving en bieden extra comfort en veiligheid als zon- en windwachters: al naargelang de zonnestraling of de windsterkte wordt uw zonwering automatisch in- en uitgestuurd, ook als u niet thuis bent. Wij willen u er wel op wijzen dat een elektronische besturing uw zonwering niet beschermt tegen plotselinge, heftige windvlagen. Als alternatief bieden wij het handmatig bediende Wind-Protect-Systeem WPS – deze speciale uitvoeringsvariant stabiliseert uw zonwering en vangt ook plotselinge belastingen door bijvoorbeeld windvlagen op.

 

Heizstrahler bild infobox 3farbenTerras-heater

Een eenvoudig aan de wand of de draagbuis te monteren terras-heater zorgt voor aangename warmte onder uw zonwering, bijvoorbeeld 's avonds of op iets koelere herfstdagen (desgewenst ook met afstandsbediening).

 

zonnescherm handmatig met zijdelings zonweringZijdelingse zonwering CALYPSO ROLL

De zijdelingse zonwering CALYPSO ROLL beschermt u van opzij tegen zonnestraling en nieuwsgierige blikken – de perfecte aanvulling voor de VENTURA TREND op uw terras of balkon. Bovendien biedt de zijdelingse zonwering bescherming tegen een lichte bries.

 

 

Uw vakpartner informeert u graag over alle speciale uitvoeringsmogelijkheden van de knikarmzonwering VENTURA TREND!

zonweringdoeken
LEINER zonweringdoekenExclusieve zonweringdoeken voor iedere voorkeur

Een zonwering wordt pas een echt persoonlijk product door de combinatie van hoogwaardige zonweringtechniek en een weerbestendig, maar toch edel zonweringdoek.

 

LEINER-stoffen zijn niet alleen bekend vanwege hun kwaliteit, maar ook vanwege de enorme keuze uit dessins. Ons programma omvat meer dan 200 dessins uit allerlei kleurwerelden en speciale doekmaterialen met een heel scala aan patronen, van klassieke blokstrepen en tijdloos elegante eenkleurige stoffen t/m moderne strepen. Bovendien beschermen de LEINER-zonweringdoeken tegen uv-stralen tot maar liefst beschermingsfactor 80.

 

Blader door de doekcollectie van LEINER en vindt uw doek in de LEINER doekplanner comfortabel van thuis.

techniek

knikarm zonwering met beschermdakDe montage van de VENTURA TREND is mogelijk op de volgende manieren:

 

 

Afbeelding: wandmontage zonder beschermdak

Knikarmscherm 500 x 300, met beschermdakDe montage van de VENTURA TREND is mogelijk op de volgende manieren:

 

 

Afbeelding: wandmontage met vast beschermdak

zonnescherm elektrisch inclusief montage, plafondDe montage van de VENTURA TREND is mogelijk op de volgende manieren:

 

 

Afbeelding: plafondmontage met verstelbaar beschermdak

knikarm zonwering, VENTURA TREND DakspantenmontageDe montage van de VENTURA TREND is mogelijk op de volgende manieren:

 

 

Afbeelding: montage aan de dakspanten

download

catalogus, knikarmschermVoor meer informatie over de VENTURA TREND verwijzen wij u naar onze brochure voor knikarmzonweringen of direct naar uw vakpartner.

 

Wat is...?

 • Energiebesparing
  x

  Zonweringen helpen ook om energie te besparen. Door het vroegtijdige uitsturen van zonweringen worden vertrekken beschermd tegen oververhitting. Vooral in vertrekken met een airco kan het vereiste koelvermogen van de airco hierdoor aanzienlijk worden verminderd.

 • Elektrische aandrijving
  x

  In de standaarduitvoering heeft de zonwering de elektrische aandrijving. Het betreft daarbij een zogenaamde buismotor die in de doekrol geschoven is.

 • Noodhandbediening motoren (SAFETY MOTION)
  x

  De noodhandbediening SAFETY MOTION is het concept voor noodgevallen – als de radiografisch bestuurbare motor van uw zonwering eens niet mocht functioneren, kan de zonwering met de noodhandbediening worden gesloten met behulp van de draaistang.

 • Regendak
  x

  Het regendak, ook beschermdak genoemd, beschermt de open knikarmzonwering in ingestuurde toestand tegen weersinvloeden en verontreinigingen – het is vooral aan te bevelen als de zonwering aan een onbeschermde gevel is gemonteerd. Als alternatief biedt LEINER een gepatenteerd, verstelbaar regendak aan voor de optimale aanpassing aan de ingestelde zonweringhelling. Dit is ook aan te bevelen voor semi-cassettes en cassette-zonweringen.

 • Gehard aluminium
  x

  Een speciale legering die door middel van een later plaatsvindend thermisch proces extra gehard wordt. Dit materiaal heeft een lange levensduur, is robuust en voldoet aan de strengste veiligheidseisen. Door de speciale LEINER-productiemethode wordt de krachtweerstand verdubbeld en een trekvastheid van maar liefst 350 N/mm² bereikt. Ook zonweringen met een uitval van 4 meter of extra VARIO-VOLANTS met zware profielen kunnen daarmee probleemloos worden gerealiseerd.

LEINER-ABC

Vakpartners zoeken

LEINER-vakpartner bij u

in de buurt

 

meer informatie

Welke zonwering is
voor mij het
meest geschikt?

naar de zonweringplanner

 • mogelijk tot 6,5m breedte
 • tot 4m uitval mogelijk
 • 0-90¡ hellingshoek mogelijk
 • koppelbaar tot 19,5m breedte
 • Veiligheid door gehard aluminium
 • met radiografische afstandsbediening mogelijk
 • noodhandbediening mogelijk
 • io homecontroll mogelijk
 • Wind Protect Systeem optioneel