Open Menu

De zonwering CASA SUNRAIN – de cassette voor zon en regen

De zonwering CASA SUNRAIN – de cassette voor zon en regen


De CASA SUNRAIN combineert alle voordelen van een cassette-zonwering met die van de door LEINER gepatenteerde SUNRAIN-technologie. Passend bij de moderne kubische architectuur werd de CASA SUNRAIN ontwikkeld. De complete zonweringtechniek is onzichtbaar ondergebracht in de elegante, kubisch gevormde cassette en het armsysteem is extra stabiel uitgevoerd.  Het is mogelijk om onafhankelijk van het weer buiten te zijn. Het waterdichte zonweringdoek laat het regenwater al bij een hellingshoek van 5° (7,5° bij koppelinstallaties) weglopen.

 

De CASA SUNRAIN is ook geschikt voor het intensieve gebruik in de commerciële sector of horeca. Het zonweringdoek resp. de volant kan voor reclamedoeleinden heel eenvoudig worden bedrukt.

 

Bijzonder sterk belaste delen van de zonwering, bijvoorbeeld de armhouders of knikarmelementen, worden bij ons vervaardigd van gehard aluminium. Deze speciale productiemethode maakt de zonweringelementen niet alleen sterker, maar verhoogt ook de veiligheid en de duurzaamheid van onze zonweringen. 

 zonnescherm windvast geslotenzonnescherm windvast open 1zonnescherm windvast open 2slide sunrain04

details

LEINER lounge kleurenDe CASA SUNRAIN is verkrijgbaar in een breedte van max. 650 cm en heeft een uitval van max. 350 cm; koppelinstallaties met tussenrol tot een breedte van max. 1.300 cm en met een uitval van max. 350 cm. In de standaarduitvoering is de zonwering uitgerust met een elektromotor.

 

De CASA SUNRAIN is verkrijgbaar in de standaardkleur wit (RAL 9010) of in een van de achttien LEINER-LOUNGE-structuurkleuren. Tegen een meerprijs kunnen wij bovendien elke gewenste RAL-kleur realiseren – laat u daarover informeren door uw vakpartner!

uitvoeringen

Ontdek de speciale uitvoeringsmogelijkheden voor de cassette-zonwering CASA SUNRAIN:

 

regen en windvaste zonwering met Wind Protect systeemWind-Protect-Systeem

Het Wind-Protect-Systeem WPS is een innovatie van LEINER en werd oorspronkelijk ontwikkeld voor de aangescherpte eisen voor horecazonweringen. Het Wind-Protect-Systeem WPS is nu ook verkrijgbaar voor de CASA SUNRAIN: door vastzetbare staanders aan het uitvalprofiel voorlijst wordt de windstabiliteit van uw zonwering aanzienlijk verbeterd. Al naargelang de afmetingen van de zonwering biedt het systeem bescherming tot windkracht 8 – ook bij plotselinge windvlagen. Bekijk de video van een windkanaaltest van het Wind-Protect-Systeem.

 

regen en windvaste zonwering met motorAandrijving

In plaats van een elektromotor in de standaarduitvoering kunt u ook kiezen voor een op afstand bedienbare motor. Dankzij de Somfy io radiotechnologie functioneert het in- en uitsturen niet alleen via een afstandsbediening. U kunt desgewenst ook uw smartphone voor de bediening gebruiken. Door het io radiosysteem kunt u de bediening van uw zonwering ook in uw smartphone integreren. 

 

regen en windvaste zonwering met ledsVerlichting

Optioneel is de CASA SUNRAIN te verkrijgen met geïntegreerde LED verlichting in de armen, op wens is deze ook op afstand te dimmen. Door het indirekte licht ontstaat een sfeervolle atmosfeer onder de CASA SUNRAIN.

Ervaart het hier

regen en windvaste zonwering met motor en handbedieningSAFETY MOTION

De noodhandbediening SAFETY MOTION is het concept voor noodgevallen – als de radiografisch bestuurbare motor van uw zonwering eens niet mocht functioneren, kan de CASA SUNRAIN met de noodhandbediening handmatig worden gesloten met behulp van de draaistang.

 

 

warmtestraler voor regen en windvaste zonweringWarmtestraler

Met een warmtestraler verlengt u mooie zomeravonden op uw terras en kunt u genieten van een aangename warmte onder uw zonwering. De warmtestralers zijn ook passend bij uw terrasdak verkrijgbaar in een van onze 18 LEINER LOUNGE kleuren. Desgewenst kunt u de heater ook draadloos bedienen en de bediening in uw smartphone integreren.

regen en windvaste zonwering met zijdelingse schermZijdelingse zonwering CALYPSO ROLL

De zijdelingse zonwering CALYPSO ROLL beschermt u tegen zonnestraling en nieuwsgierige blikken van opzij – de perfecte aanvulling voor de CASA SUNRAIN op uw terras of balkon. Bovendien biedt de zijdelingse zonwering bescherming tegen een lichte bries.

 

regen en windvaste zonwering met sensor3D-sensor

De aandrijvingsvariant met radiografisch bestuurbare motor kan bovendien worden uitgebreid met een 3D-sensor. De sensor, die op het uitvalprofiel voorlijst wordt aangebracht, reageert op de bewegingsintensiteit van de zonwering en stuurt deze automatisch in bij te hoge windkracht. Wij willen u er wel op wijzen dat een elektronische besturing uw zonwering niet beschermt tegen plotselinge, heftige windvlagen. 

 

regen en windvaste zonwering Wind ProtectBesturing

Volautomatische besturingen completeren de elektrische aandrijving en bieden extra comfort en veiligheid als zon- en windwachters: al naargelang de zonnestraling of de windsterkte wordt uw zonwering automatisch in- en uitgestuurd, ook als u niet thuis bent. Wij willen u er wel op wijzen dat een elektronische besturing uw zonwering niet beschermt tegen plotselinge, heftige windvlagen. Als alternatief bieden wij het handmatig bediende Wind-Protect-Systeem WPS – deze speciale uitvoeringsvariant stabiliseert uw zonwering en vangt ook plotselinge belastingen door bijvoorbeeld windvlagen op. 

 

Uw vakpartner geeft u graag informatie over alle speciale uitvoeringsmogelijkheden van de cassette-zonwering CASA SUNRAIN!

zonweringdoeken
Zonweringdoek voor regenbestendige zonweringenExclusieve zonweringdoeken voor iedere voorkeur

Een zonwering wordt pas een echt persoonlijk product door de combinatie van hoogwaardige zonweringtechniek en een weerbestendig, maar toch edel zonweringdoek.

 

LEINER-stoffen zijn niet alleen bekend vanwege hun kwaliteit, maar ook vanwege de enorme keuze uit dessins. Bovendien beschermen de LEINER-zonweringdoeken tegen uv-stralen tot maar liefst beschermingsfactor 80.

 

Blader door de doekcollectie van LEINER en vindt uw doek in de LEINER doekplanner comfortabel van thuis.

techniek

zonnescherm windvast, gemonteerd op de muurDe CASA SUNRAIN kan aan de wandhet plafond of in een nis gemonteerd worden.

 

Afbeelding rechts: wandmontage

zonnescherm windvast onder het plafondDe CASA SUNRAIN kan aan de wandhet plafond of in een nis gemonteerd worden.

 

Afbeelding rechts: plafondmontage

zonnescherm windvast in een nisDe CASA SUNRAIN kan aan de wandhet plafond of in een nis gemonteerd worden.

 

Afbeelding rechts: nismontage

download

catalogus SUNRAIN de zonwering tegen wind en regenVoor nadere informatie over het model CASA SUNRAIN verwijzen wij naar onze SUNRAIN-brochure die u (als PDF) kunt downloaden of direct naar uw vakpartner.

 

Wat is...?

 • Wind-Protect-Systeem (WPS)
  x

  Het Wind-Protect-Systeem WPS is een innovatie van LEINER en is oorspronkelijk ontwikkeld voor de aangescherpte eisen voor de horecazonweringen. Door vastzetbare steunen aan het uitvalprofiel wordt de windstabiliteit van uw zonwering aanzienlijk verhoogd. Al naargelang de afmetingen van de zonwering biedt WPS bescherming tot windkracht 8 – ook bij plotselinge windvlagen. Een windkanaaltest van het Wind-Protect-Systeem ziet u in deze video.

 • Precontraint 302
  x

  Het speciale, ultrasterke pvc-materiaal werd speciaal ontwikkeld voor het gebruik als zonweringdoek. Het wordt gebruikt voor LEINER-SUNRAIN-zonweringen, is 100 % waterdicht, geurneutraal en moeilijk ontvlambaar (B1); bovendien is het lengtestabiel, robuust en eenvoudig te reinigen. Precontraint 302-doek heeft in elke kleur – ook in wit – de hoogste zonbeschermingsfactor 80.

 • Gehard aluminium
  x

  Een speciale legering die door middel van een later plaatsvindend thermisch proces extra gehard wordt. Dit materiaal heeft een lange levensduur, is robuust en voldoet aan de strengste veiligheidseisen. Door de speciale LEINER-productiemethode wordt de krachtweerstand verdubbeld en een trekvastheid van maar liefst 350 N/mm² bereikt. Ook zonweringen met een uitval van 4 meter of extra VARIO-VOLANTS met zware profielen kunnen daarmee probleemloos worden gerealiseerd.

 • Gording
  x

  Dit is het belangrijkste onderdeel van de gepatenteerde LEINER SUNRAIN-zonwering. Twee gordingen die beweeglijk op de stabiele knikarmen gelagerd zijn, steunen het zonweringdoek van de SUNRAIN-zonwering en voorkomen dat het doek doorhangt. Het op deze wijze gespannen doek laat het regenwater aflopen.

 • LEINER LOUNGE KLEUREN
  xDe LEINER LOUNGE KLEUREN worden gebruikt op de zonweringelementen en onderscheiden zich door een zeer fijn gestructureerd oppervlak en een speciaal metallic-effect. De hoogwaardige poedercoating is in totaal 18 kleuren verkrijgbaar en bovendien extreem robuust.

LEINER-ABC

Vakpartners zoeken

LEINER-vakpartner bij u

in de buurt

 

meer informatie

Welke zonwering is
voor mij het
meest geschikt?

naar de zonweringplanner

LICHT ERVAREN IN HET ECHT

LED-knikarmen

 

ERVARING HIER

 • mogelijk tot 6,5m breedte
 • tot 3,5m uitval mogelijk
 • 5-20¡ hellingshoek mogelijk
 • koppelbaar tot 13m breedte. Min. 7,5¡ hellingshoek
 • Veiligheid door gehard aluminium
 • met radiografische afstandsbediening mogelijk
 • noodhandbediening mogelijk
 • io homecontroll mogelijk
 • Wind Protect Systeem optioneel