Open Menu

De cassette-zonweringen FINO en CENTO – elegant en een tijdloos design

 

De cassette-zonweringen FINO + CENTO – voor elke stijl de perfecte zonwering

Kies uw cassette-zonwering naar uw eigen smaak: De FINO met de afgeronde profiel is ons populairste model en de LEINER topseller. De CENTO met de elegante hoekige profiel past perfect in moderne architectuurstijlen en biedt bovendien alle voordelen van de FINO.

Zowel de FINO als ook de CENTO overtuigen met hun compacte bouwwijze en passen probleemloos bij elke balkon- en terrasstijl. Het design van de FINO en de CENTO is elegant en tijdloos – ook de zijlagers zijn niet alleen fraai gevormd, maar tevens uitermate stabiel en belastbaar. Het extreem belastbare armsysteem met zijn speciale geometrie zorgt voor een strak zonweringdoek.

 

Bijzonder sterk belaste delen van de zonwering, bijvoorbeeld de zijlagers, worden bij ons vervaardigd van gehard aluminium. Deze speciale productiemethode maakt de zonweringelementen niet alleen sterker, maar verhoogt ook de veiligheid en de duurzaamheid van onze zonweringen. 

 

 

cassette zonwering CENTO van benedenkassettezonwering CENTOcassette awning Finocassette zonwering roodcassette awningluifel met led lightscassette awning grey

 details

LEINER LOUNGE kleurenDe FINO en de CENTO zijn verkrijgbaar in breedten van max. 600 cm en met een uitval van max. 300 cm of een breedte van max. 650 cm en met een uitval van max. 250 cm. Tot een breedte van 500 cm kunnen de FINO en de CENTO worden geleverd met een uitval van 350 cm. In de standaarduitvoering is de zonwering uitgerust met een elektromotor. Koppelinstallaties zijn helaas niet verkrijgbaar.

 

 

Zowel de FINO als ook de CENTO zijn verkrijgbaar in de standaardkleur wit (RAL 9010) of in een van de achttien LEINER-LOUNGE-structuurkleuren. Tegen een meerprijs kunnen wij bovendien elke gewenste RAL-kleur realiseren – laat u daarover informeren door uw vakpartner!

uitvoeringen

Ontdek de speciale uitvoeringsmogelijkheden voor de cassette-zonweringen FINO en CENTO:

 

zonnescherm 6m windvastWind-Protect-Systeem

Het Wind-Protect-Systeem WPS is een innovatie van LEINER en werd oorspronkelijk ontwikkeld voor de aangescherpte eisen voor horecazonweringen. Nu is het Wind-Protect-Systeem WPS ook verkrijgbaar voor de FINO en de CENTO: door vastzetbare staanders aan het uitvalprofiel voorlijst wordt de windstabiliteit van uw zonwering aanzienlijk verbeterd. Al naargelang de afmetingen van de zonwering biedt het WPS bescherming tot windkracht 8 – ook bij plotselinge windvlagen. Een windkanaaltest van het Wind-Protect-Systeem WPS ziet u in deze video.

 

zonnescherm 6m met motorAandrijving

In plaats van een elektromotor in de standaarduitvoering kunt u ook kiezen voor een op afstand bedienbare motor. Dankzij de Somfy io radiotechnologie functioneert het in- en uitsturen niet alleen via een afstandsbediening. U kunt desgewenst ook uw smartphone voor de bediening gebruiken. Door het io radiosysteem kunt u de bediening van uw zonwering ook in uw smartphone integreren. Desgewenst kunt u de FINO en de CENTO ook handmatig via de draaistang bedienen (minderprijs).

 

FINO en CENTO LED-Light profiel

Met het LED-Light Profil kunt u nog sfeervoller genieten van de uurtjes onder de zonwering. Het LED-Light Profil kunt u bij uw zonwering meebestellen of te allen tijde achteraf installeren.zonnescherm 6m met ledverlichting

zonnescherm 6m, met safety motionSAFETY MOTION

De noodhandbediening SAFETY MOTION is het concept voor noodgevallen – als de radiografisch bestuurbare motor van uw zonwering eens niet mocht functioneren, kunnen zowel de FINO als ook de CENTO met behulp van de draaistang handmatig worden gesloten.

 

zonnescherm, met warmtestralerWarmtestraler

Met een warmtestraler verlengt u mooie zomeravonden op uw terras en kunt u genieten van een aangename warmte onder uw zonwering. De warmtestralers zijn ook passend bij uw terrasdak verkrijgbaar in een van onze 18 LEINER LOUNGE kleuren. Desgewenst kunt u de heater ook draadloos bedienen en de bediening in uw smartphone integreren.

 

 

 

zonnescherm 6m, met zijdelingse zonweringZijdelingse zonwering CALYPSO ROLL

De zijdelingse zonwering CALYPSO ROLL beschermt u van opzij tegen zonnestraling en nieuwsgierige blikken – de perfecte aanvulling voor de FINO of de CENTO op uw terras of balkon. Bovendien biedt de zijdelingse zonwering bescherming tegen een lichte bries.

 

zonnescherm 6m, met wind sensor3D-sensor

De aandrijvingsvariant met radiografisch bestuurbare motor kan bovendien worden uitgebreid met een 3D-sensor. De sensor, die op het uitvalprofiel wordt aangebracht, reageert op de bewegingsintensiteit van de zonwering en stuurt deze automatisch in bij te hoge windkracht. Wij willen u er wel op wijzen dat een elektronische besturing uw zonwering niet beschermt tegen plotselinge, heftige windvlagen. 

 

zonnescherm 6m, volautomatischBesturing

Volautomatische besturingen completeren de elektrische aandrijving en bieden extra comfort en veiligheid als zon- en windwachters: al naargelang de zonnestraling of de windsterkte wordt uw zonwering automatisch in- en uitgestuurd, ook als u niet thuis bent. Wij willen u er wel op wijzen dat een elektronische besturing uw zonwering niet beschermt tegen plotselinge, heftige windvlagen. Als alternatief bieden wij het handmatig bediende Wind-Protect-Systeem WPS – deze speciale uitvoeringsvariant stabiliseert uw zonwering en vangt ook plotselinge belastingen door bijvoorbeeld windvlagen op. 

 

Uw vakpartner informeert u graag over alle speciale uitvoeringsmogelijkheden van de cassette-zonweringen FINO en CENTO!

zonweringdoeken
LEINER zonweringdoekenExclusieve zonweringdoeken voor iedere voorkeur

Een zonwering wordt pas een echt persoonlijk product door de combinatie van hoogwaardige zonweringtechniek en een weerbestendig, maar toch edel zonweringdoek.

 

LEINER-stoffen zijn niet alleen bekend vanwege hun kwaliteit, maar ook vanwege de enorme keuze uit dessins. Ons assortiment omvat meer dan 200 dessins uit allerlei kleurwerelden en speciale doekmaterialen met een heel scala aan patronen, van klassieke blokstrepen en tijdloos elegante eenkleurige stoffen t/m moderne strepen. Bovendien beschermen de LEINER-zonweringdoeken tegen uv-stralen tot maar liefst beschermingsfactor 80.

 

Blader door de doekcollectie van LEINER en vindt uw doek in de LEINER doekplanner comfortabel van thuis.

techniek

zonnescherm 6m FINO met ledlightDe FINO én de CENTO kunnen aan de wandhet plafond of aan dakspanten gemonteerd worden.

 

Afbeelding rechts: FINO wandmontage met FINO LED-light

zonnescherm 6m fino wandDe FINO en de CENTO kunnen aan de wand, het plafond of aan dakspanten gemonteerd worden.

 

Afbeelding rechts: FINO wandmontage

zonnescherm 6m, plafondDe FINO en de CENTO kunnen aan de wandhet plafond of aan dakspanten gemonteerd worden.

 

Afbeelding rechts: FINO plafondmontage

zonnescherm 6m aan de dakspantenDe FINO en de CENTO kunnen aan de wand, het plafond of aan dakspanten gemonteerd worden.

 

Afbeelding rechts: FINO, montage aan de dakspanten

zonnescherm 6m fino wandDe FINO en de CENTO kunnen aan de wand, het plafond of aan dakspanten gemonteerd worden.

 

Afbeelding rechts: CENTO wandmontage

zonnescherm 6m, plafondDe FINO en de CENTO kunnen aan de wand, het plafond of aan dakspanten gemonteerd worden.

 

Afbeelding rechts: CENTO plafondmontage

zonnescherm 6m aan de dakspantenDe FINO en de CENTO kunnen aan de wand, het plafond of aan dakspanten gemonteerd worden.

 

Afbeelding rechts: CENTO montage aan de dakspanten

download

catalogus cassette-zonweringenVoor meer informatie over de modellen FINO en CENTO verwijzen wij u naar onze brochure of direct naar uw vakpartner.

 

FINO UITGELEGD IN 120 SECONDEN

NAAR DE VIDEO

Wat is...?

 • LEINER LOUNGE KLEUREN
  xDe LEINER LOUNGE KLEUREN worden gebruikt op de zonweringelementen en onderscheiden zich door een zeer fijn gestructureerd oppervlak en een speciaal metallic-effect. De hoogwaardige poedercoating is in totaal 18 kleuren verkrijgbaar en bovendien extreem robuust.
 • Gehard aluminium
  x

  Een speciale legering die door middel van een later plaatsvindend thermisch proces extra gehard wordt. Dit materiaal heeft een lange levensduur, is robuust en voldoet aan de strengste veiligheidseisen. Door de speciale LEINER-productiemethode wordt de krachtweerstand verdubbeld en een trekvastheid van maar liefst 350 N/mm² bereikt. Ook zonweringen met een uitval van 4 meter of extra VARIO-VOLANTS met zware profielen kunnen daarmee probleemloos worden gerealiseerd.

 • Regenwachter
  x

  Als de zonwering met een elektrische aandrijving is uitgerust, kan ze bovendien worden bestuurd door middel van een regenwachter. Deze zorgt ervoor dat de zonwering automatisch instuurt als het begint te regenen.

 • Noodhandbediening motoren (SAFETY MOTION)
  x

  De noodhandbediening SAFETY MOTION is het concept voor noodgevallen – als de radiografisch bestuurbare motor van uw zonwering eens niet mocht functioneren, kan de zonwering met de noodhandbediening worden gesloten met behulp van de draaistang.

 • Wind-Protect-Systeem (WPS)
  x

  Het Wind-Protect-Systeem WPS is een innovatie van LEINER en is oorspronkelijk ontwikkeld voor de aangescherpte eisen voor de horecazonweringen. Door vastzetbare steunen aan het uitvalprofiel wordt de windstabiliteit van uw zonwering aanzienlijk verhoogd. Al naargelang de afmetingen van de zonwering biedt WPS bescherming tot windkracht 8 – ook bij plotselinge windvlagen. Een windkanaaltest van het Wind-Protect-Systeem ziet u in deze video.

LEINER-ABC

Vakpartners zoeken

LEINER-vakpartner bij u

in de buurt

 

meer informatie

Welke zonwering is
voor mij het
meest geschikt?

naar de zonweringplanner

 • tot 6,5m breedte is een uitval van 2,5m mogelijk
 • tot 6m breedte is een uitval van 3m mogelijk
 • tot 5m breedte is een uitval van 3,5m mogelijk
 • 0-40¡ hellingshoek mogelijk
 • Veiligheid door gehard aluminium
 • met radiografische afstandsbediening mogelijk
 • noodhandbediening mogelijk
 • io homecontroll mogelijk
 • Wind Protect Systeem optioneel