Open Menu

De PIANO - de kubusvormige cassette-zonwering

De PIANO – de kubusvormige cassette-zonwering

De PIANO overtuigt niet alleen dankzij het uitstekende design. In gesloten toestand worden het zonweringdoek en de -armen  in de cassette optimaal beschermd tegen weersinvloeden. De belastbare en duurzame cassette-zonwering is dan ook een topproduct onder de zonweringssystemen.

 

Duurzaamheid en veiligheid vormen de kenmerken van een hoogwaardige zonwering. Componenten van speciaal gehard aluminium zijn bij de PIANO de basis voor een hoge belastbaarheid en optimale veiligheid.  De succesvolle stabiele kantelscharnieren zorgen ervoor dat de cassette goed sluit.

 

Een zonwering dient zich aan te passen aan de rechtlijnige en tijdloze vormgeving van uw huis. Kies daarom bij uw zonwering voor een uniform kubusvormig design.

zonnescherm zwartzonnescherm zwart met ledverlichtingzonneluifel 1zonneluifel 2zonnescherm zwart met ledverlichting

Details

LEINER LOUNGE kleurenDe PIANO is verkrijgbaar in breedten van max. 600 cm en met een uitval van max. 350 cm, of een maximale breedte van 650 cm en een maximale uitval van 250 cm. In de standaarduitvoering is de zonwering uitgerust met een elektromotor.

 

De PIANO is verkrijgbaar in de standaardkleur wit (RAL 9010) of in een van de achttien LEINER-LOUNGE-structuurkleuren. Tegen een meerprijs kunnen wij bovendien elke gewenste RAL-kleur realiseren – laat u daarover informeren door uw vakpartner!

uitvoering

Ontdek de speciale uitvoeringsmogelijkheden voor de cassette-zonwering PIANO:

 

zonneluifel windvastWind-Protect-System

Het Wind-Protect-Systeem WPS is een innovatie van LEINER en werd oorspronkelijk ontwikkeld voor de aangescherpte eisen voor horecazonweringen. Het Wind-Protect-Systeem WPS is nu ook verkrijgbaar voor de PIANO door vastzetbare staanders aan het uitvalprofiel voorlijst wordt de windstabiliteit van uw zonwering aanzienlijk verbeterd. Al naargelang de afmetingen van de zonwering biedt het systeem bescherming tot windkracht 8 – ook bij plotselinge windvlagen. Bekijk de video van een windkanaaltest van het Wind-Protect-Systeem.

 

zonneluifel met motorAandrijving

In plaats van een elektromotor in de standaarduitvoering kunt u ook kiezen voor een op afstand bedienbare motor. Dankzij de Somfy io radiotechnologie functioneert het in- en uitsturen niet alleen via een afstandsbediening. U kunt desgewenst ook uw smartphone voor de bediening gebruiken. Door het io radiosysteem kunt u de bediening van uw zonwering ook in uw smartphone integreren. Desgewenst kunt u de PIANO ook handmatig via de draaistang bedienen (minderprijs).

 

zonneluifel met ledverlichtingVerlichting

Optioneel is de PIANO met twee sfeervolle LED-verlichtingen verkrijgbaar. De dimbare LED-verlichting aan de onderkant van de cassette zorgt ook bij een gesloten zonwering voor een aangename verlichting op het terras. Bovendien kan de verlichting worden uitgebreid met een in de scharnierarmen geïntegreerd LED-verlichtingssysteem. Beide lichtbronnen kunnen afzonderlijk van elkaar aangestuurd worden. Het indirecte licht schept een atmosferische atmosfeer onder de PIANO.

Ervaart het hier

zonneluifel met warmtestralerWarmtestraler

Met een warmtestraler verlengt u mooie zomeravonden op uw terras en kunt u genieten van een aangename warmte onder uw zonwering. De warmtestralers zijn ook passend bij uw terrasdak verkrijgbaar in een van onze 18 LEINER LOUNGE kleuren. Desgewenst kunt u de heater ook draadloos bedienen en de bediening in uw smartphone integreren.

 

zonneluifel met zijdelings zonweringZijdelingse zonwering CALYPSO ROLL

De zijdelingse zonwering CALYPSO ROLL beschermt u van opzij tegen zonnestraling en nieuwsgierige blikken – de perfecte aanvulling voor de COMO op uw terras of balkon. Bovendien biedt de zijdelingse zonwering bescherming tegen een lichte bries.

zonneluifel met motor en handbedieningSAFETY MOTION

De noodhandbediening SAFETY MOTION is het concept voor noodgevallen – als de radiografisch bestuurbare motor van uw zonwering eens niet mocht functioneren, kan de PIANO handmatig met behulp van de draaistang worden gesloten.

zwart zonnescherm met sensor3D-sensor

De aandrijvingsvariant met radiografisch bestuurbare motor kan bovendien worden uitgebreid met een 3D-sensor. De sensor, die op het uitvalprofiel wordt aangebracht, reageert op de bewegingsintensiteit van de zonwering en stuurt deze automatisch in bij te hoge windkracht. Wij willen u er wel op wijzen dat een elektronische besturing uw zonwering niet beschermt tegen plotselinge, heftige windvlagen. 

 

zwart zonnescherm volautomatischBesturing

Volautomatische besturingen completeren de elektrische aandrijving en bieden extra comfort en veiligheid als zon- en windwachters: al naargelang de zonnestraling of de windsterkte wordt uw zonwering automatisch in- en uitgestuurd, ook als u niet thuis bent. Wij willen u er wel op wijzen dat een elektronische besturing uw zonwering niet beschermt tegen plotselinge, heftige windvlagen. Als alternatief bieden wij het handmatig bediende Wind-Protect-Systeem WPS – deze speciale uitvoeringsvariant stabiliseert uw zonwering en vangt ook plotselinge belastingen door bijvoorbeeld windvlagen op.

 

Uw vakpartner informeert u graag over alle speciale uitvoeringsmogelijkheden van de cassette-zonwering PIANO!

zonweringdoeken
LEINER zonweringdoekenExclusieve zonweringdoeken voor iedere voorkeur

Een zonwering wordt pas een echt persoonlijk product door de combinatie van hoogwaardige zonweringtechniek en een weerbestendig, maar toch edel zonweringdoek.

 

LEINER-stoffen zijn niet alleen bekend vanwege hun kwaliteit, maar ook vanwege de enorme keuze uit dessins. Ons assortiment omvat meer dan 200 dessins uit allerlei kleurwerelden en speciale doekmaterialen met een heel scala aan patronen, van klassieke blokstrepen en tijdloos elegante eenkleurige stoffen t/m moderne strepen. Bovendien beschermen de LEINER-zonweringdoeken tegen uv-stralen tot maar liefst beschermingsfactor 80.

 

Blader door de doekcollectie van LEINER en vindt uw doek in de LEINER doekplanner comfortabel van thuis.

techniek

zwart zonnescherm montage wandDe PIANO kan aan de wand, het plafond of aan dakspanten gemonteerd worden.

 

Afbeelding rechts: wandmontage

zwart zonnescherm, Plafond montageDe PIANO kan aan de wand, het plafond of aan dakspanten gemonteerd worden.

 

Afbeelding rechts: plafondmontage

zonnescherm zwart, aan plafondDe PIANO kan aan de wand, het plafond of aan dakspanten gemonteerd worden.

 

Afbeelding rechts: montage aan de dakspanten

Download

catalogus zonnescherm zwartVoor meer informatie over het model PIANO verwijzen wij u naar onze brochure of direct naar uw vakpartner.

 

Wat is...?

 • Cassettezonwering
  x

  De cassette-zonwering bestaat uit geëxtrudeerde aluminiumprofielen. Bij een gesloten cassette verdwijnt de complete zonweringtechniek in de binnenruimte van deze profielen. Het zonweringdoek en de -techniek worden zo beschermd door de profielen.

 • Radiografisch bestuurbare motor
  x

  De radiografisch bestuurbare motor is een elektrische aandrijving met geïntegreerde ontvanger. Via een handzender kan de aandrijving eenvoudig en zonder schakelaar bediend worden. Een voordeel is de ongecompliceerde montage.

 • VARIO-VOLANT
  x

  VARIO-VOLANT is een in het uitvalprofiel variabel oprolbaar zonweringdoek dat kan worden gebruikt als bescherming tegen inkijk vanaf naburige grondstukken of balkons. De belangrijkste taak is echter de aanpassing van de zonwering aan de stand van de zon. Vooral bij terrassen op het westen – die vaak zijn blootgesteld aan de laagstaande zon – heeft een zonwering zonder VARIO-VOLANT maar een beperkte werking. Door het eenvoudig uitsturen van de VARIO-VOLANT, waarvoor naast de normale zonweringdoeken ook speciale materialen ter beschikking staan, wordt het schaduwgedeelte groter. Alle VARIO-VOLANTS van LEINER zijn desgewenst ook automatisch bestuurbaar via radiografische afstandsbediening.

 • Hellingshoek
  x

  De hellingshoek wordt bij de montage van de zonwering ingesteld.

 • Gehard aluminium
  x

  Een speciale legering die door middel van een later plaatsvindend thermisch proces extra gehard wordt. Dit materiaal heeft een lange levensduur, is robuust en voldoet aan de strengste veiligheidseisen. Door de speciale LEINER-productiemethode wordt de krachtweerstand verdubbeld en een trekvastheid van maar liefst 350 N/mm² bereikt. Ook zonweringen met een uitval van 4 meter of extra VARIO-VOLANTS met zware profielen kunnen daarmee probleemloos worden gerealiseerd.

LEINER-ABC

Vakpartners zoeken

LEINER-vakpartner bij u

in de buurt

 

meer informatie

Welke zonwering is
voor mij het
meest geschikt?

naar de zonweringplanner

LICHT ERVAREN IN HET ECHT

LED-knikarmen

 

ERVARING HIER

 • tot 6,5m breedte is een uitval van 2,5m mogelijk
 • PRODUCT_ICON_ID_70
 • 0-20¡ hellingshoek mogelijk
 • Vario-Volant
 • Veiligheid door gehard aluminium
 • met radiografische afstandsbediening mogelijk
 • noodhandbediening mogelijk
 • io homecontroll mogelijk
 • Wind Protect Systeem optioneel
 • met LED verlichting mogelijk