Open Menu

RIVA – de flexibele kleine cassette-zonwering

RIVA – de flexibele kleine cassette-zonwering

De cassette-zonwering RIVA heeft ondanks haar compacte, maar toch filigrane bouwwijze en een cassettehoogte van slechts 12 cm veel te bieden. Het extreem belastbare armsysteem met zijn speciale geometrie zorgt voor een strak zonweringdoek. De hellingshoekinstelling van de RIVA van 0 tot 90° is uniek voor een cassette-zonwering. Bij een plafondmontage van de RIVA zijn de montageconsoles bijna onzichtbaar – daardoor komt de fraai gevormde cassette uitstekend tot zijn recht.

 

Bijzonder sterk belaste delen van de zonwering, bijvoorbeeld de zijlagers, worden bij ons vervaardigd van gehard aluminium. Deze speciale productiemethode maakt de zonweringelementen niet alleen sterker, maar verhoogt ook de veiligheid en de duurzaamheid van onze zonweringen.

 zonneluifel elektrischzonneschermen voor balkonzonwering knikarmschermzonnescherm 500x300zonnescherm 500x300, gesloten

details

LEINER LOUNGE kleurenDe RIVA is verkrijgbaar in breedten van max. 500 cm en met een uitval van max. 300 cm. In de standaarduitvoering is de zonwering uitgerust met een elektromotor. Koppelinstallaties zijn helaas niet verkrijgbaar.

 

De RIVA is verkrijgbaar in de standaardkleur wit (RAL 9010) of in een van de achttien LEINER-LOUNGE-structuurkleuren. Tegen een meerprijs kunnen wij bovendien elke gewenste RAL-kleur realiseren – laat u daarover informeren door uw vakpartner!

uitvoeringen

Ontdek de speciale uitvoeringsmogelijkheden voor de cassette-zonwering RIVA:

 

zonneschermen voor balkon windvastWind-Protect-Systeem

Het Wind-Protect-Systeem WPS is een innovatie van LEINER en werd oorspronkelijk ontwikkeld voor de aangescherpte eisen voor horecazonweringen. Nu is het Wind-Protect-Systeem WPS ook verkrijgbaar voor de RIVA: door vastzetbare staanders aan het uitvalprofiel voorlijst wordt de windstabiliteit van uw zonwering aanzienlijk verbeterd. Al naargelang de afmetingen van de zonwering biedt het WPS bescherming tot windkracht 8 – ook bij plotselinge windvlagen. Een windkanaaltest van het Wind-Protect-Systeem WPS ziet u in deze video.

 

zonneschermen voor balkon met motorAandrijving

In plaats van een elektromotor in de standaarduitvoering kunt u ook kiezen voor een op afstand bedienbare motor. Dankzij de Somfy io radiotechnologie functioneert het in- en uitsturen niet alleen via een afstandsbediening. U kunt desgewenst ook uw smartphone voor de bediening gebruiken. Door het io radiosysteem kunt u de bediening van uw zonwering ook in uw smartphone integreren. Desgewenst kunt u de RIVA ook handmatig via de draaistang bedienen (minderprijs).

 

zonneschermen voor balkon met warmtestralerWarmtestraler

Met een warmtestraler verlengt u mooie zomeravonden op uw terras en kunt u genieten van een aangename warmte onder uw zonwering. De warmtestralers zijn ook passend bij uw terrasdak verkrijgbaar in een van onze 18 LEINER LOUNGE kleuren. Desgewenst kunt u de heater ook draadloos bedienen en de bediening in uw smartphone integreren.

 

 

zonneluifel elektrisch met sensor3D-sensor

De aandrijvingsvariant met radiografisch bestuurbare motor kan bovendien worden uitgebreid met een 3D-sensor. De sensor, die op het uitvalprofiel wordt aangebracht, reageert op de bewegingsintensiteit van de zonwering en stuurt deze automatisch in bij te hoge windkracht. Wij willen u er wel op wijzen dat een elektronische besturing uw zonwering niet beschermt tegen plotselinge, heftige windvlagen.

 

zonneluifel elektrisch en volautomatischBesturing

Volautomatische besturingen completeren de elektrische aandrijving en bieden extra comfort en veiligheid als zon- en windwachters: al naargelang de zonnestraling of de windsterkte wordt uw zonwering automatisch in- en uitgestuurd, ook als u niet thuis bent. Wij willen u er wel op wijzen dat een elektronische besturing uw zonwering niet beschermt tegen plotselinge, heftige windvlagen. Als alternatief bieden wij het handmatig bediende Wind-Protect-Systeem WPS – deze speciale uitvoeringsvariant stabiliseert uw zonwering en vangt ook plotselinge belastingen door bijvoorbeeld windvlagen op.

 

zonneluifel elektrisch met motor en handbedieningSAFETY MOTION

De noodhandbediening SAFETY MOTION is het concept voor noodgevallen – als de radiografisch bestuurbare motor van uw zonwering eens niet mocht functioneren, kan de RIVA met de noodhandbediening handmatig worden gesloten met behulp van de draaistang.

zonwering knikarmscherm met zijdelingse zonweringZijdelingse zonwering CALYPSO ROLL

De zijdelingse zonwering CALYPSO ROLL beschermt u van opzij tegen zonnestraling en nieuwsgierige blikken – de perfecte aanvulling voor de RIVA op uw terras of balkon. Bovendien biedt de zijdelingse zonwering bescherming tegen een lichte bries.

 

Uw vakpartner informeert u graag over alle speciale uitvoeringsmogelijkheden van de cassette-zonwering RIVA!

zonweringdoeken
LEINER zonweringdoekenExclusieve zonweringdoeken voor iedere voorkeur

 

Een zonwering wordt pas een echt persoonlijk product door de combinatie van hoogwaardige zonweringtechniek en een weerbestendig, maar toch edel zonweringdoek.

 

LEINER-stoffen zijn niet alleen bekend vanwege hun kwaliteit, maar ook vanwege de enorme keuze uit dessins. Ons assortiment omvat meer dan 200 dessins uit allerlei kleurwerelden en speciale doekmaterialen met een heel scala aan patronen,van klassieke blokstrepen en tijdloos elegante eenkleurige stoffen t/m moderne strepen. Bovendien beschermen de LEINER-zonweringdoeken tegen uv-stralen tot maar liefst beschermingsfactor 80.

 

Blader door de doekcollectie van LEINER en vindt uw doek in de LEINER doekplanner comfortabel van thuis.

techniek

zonwering knikarmscherm, wandDe RIVA kan aan de wand, het plafond, een plafond vanaf 5 m of aan dakspanten worden gemonteerd.

 

Afbeelding: wandmontage

zonwering knikarmscherm, plafondmontageDe RIVA kan aan de wand, het plafond, een plafond vanaf 5 m of aan dakspanten worden gemonteerd.

 

Afbeelding: plafondmontage

zonwering knikarmscherm, plafondDe RIVA kan aan de wand, het plafond, een plafond vanaf 5 m of aan dakspanten worden gemonteerd.

 

Afbeelding: plafondmontage vanaf 5 m

zonnescherm 500x300 aan de dakspantenDe RIVA kan aan de wand, het plafond, een plafond vanaf 5 m of aan dakspanten gemonteerd worden.

 

Afbeelding: montage aan de dakspanten

 download

catalogus cassette-zonweringenVoor meer informatie over het model RIVA verwijzen wij u naar onze brochure of direct naar uw vakpartner.

 

Wat is...?

 • Knikvouwen
  x

  Knikvouwen ontstaan bij de confectie van het zonweringdoek en zijn helaas niet helemaal te vermijden. In het tegenlicht zijn ze herkenbaar als dunne, donkere strepen die echter geen enkele invloed hebben op de werking en de levensduur van een zonweringdoek.

 • Wind-Protect-Systeem (WPS)
  x

  Het Wind-Protect-Systeem WPS is een innovatie van LEINER en is oorspronkelijk ontwikkeld voor de aangescherpte eisen voor de horecazonweringen. Door vastzetbare steunen aan het uitvalprofiel wordt de windstabiliteit van uw zonwering aanzienlijk verhoogd. Al naargelang de afmetingen van de zonwering biedt WPS bescherming tot windkracht 8 – ook bij plotselinge windvlagen. Een windkanaaltest van het Wind-Protect-Systeem ziet u in deze video.

 • LEINER LOUNGE KLEUREN
  xDe LEINER LOUNGE KLEUREN worden gebruikt op de zonweringelementen en onderscheiden zich door een zeer fijn gestructureerd oppervlak en een speciaal metallic-effect. De hoogwaardige poedercoating is in totaal 18 kleuren verkrijgbaar en bovendien extreem robuust.
 • Breedte van de zonwering
  x

  De breedte van een zonwering is per definitie groter dan de breedte van het zonweringdoek.

 • Gehard aluminium
  x

  Een speciale legering die door middel van een later plaatsvindend thermisch proces extra gehard wordt. Dit materiaal heeft een lange levensduur, is robuust en voldoet aan de strengste veiligheidseisen. Door de speciale LEINER-productiemethode wordt de krachtweerstand verdubbeld en een trekvastheid van maar liefst 350 N/mm² bereikt. Ook zonweringen met een uitval van 4 meter of extra VARIO-VOLANTS met zware profielen kunnen daarmee probleemloos worden gerealiseerd.

LEINER-ABC

Vakpartners zoeken

LEINER-vakpartner bij u

in de buurt

 

meer informatie

Welke zonwering is
voor mij het
meest geschikt?

naar de zonweringplanner

 • tot 5m breedte mogelijk
 • tot 3m uitval mogelijk
 • 0-90¡ hellingshoek mogelijk
 • Veiligheid door gehard aluminium
 • met radiografische afstandsbediening mogelijk
 • noodhandbediening mogelijk
 • io homecontroll mogelijk
 • Wind Protect Systeem optioneel