Open Menu

PERGOLA SUNRAIN Q – het vrijstaande terrasvouwdak

PERGOLA SUNRAIN Q –  het vrijstaande terrasvouwdak

 

Bij de PERGOLA SUNRAIN Q zijn verschillende eisen wat betreft een modern, tijdloos design en een effectieve bescherming tegen zon, wind en regen constructief omgezet. Tegen deze verschillende weersinvloeden kunt u niet beter en stijlvoller beschermd zijn. Het kubistische frame sluit qua design perfect aan bij ieder modern gebouw. De installatie is vrijstaand mogelijk of halfvrijstaand aan de wand. Er kunnen tevens zonder problemen meerdere installaties naast elkaar worden gezet.

 

Als het terrasvouwdak horizontaal uitgestuurd is, bent u optimaal beschermd tegen de zon en dat ook bij hoge windsterktes en windvlagen. Bij regen kan de helling van het vouwdak met een druk op de knop worden aangepast. Het regenwater wordt dan door de schuine positie van het dak via de geïntegreerde regengoot aan de voorkant afgevoerd. Zelfs in deze schuine stand is de installatie bestand tegen maximale windbelastingen. De installatie is te bedienen via geïntegreerde op afstand bedienbare motoren.

 

Tot de standaarduitvoering behoort bovendien een waterdicht zonweringdoek van ultrasterk pvc-materiaal met de hoogste zonbeschermingsfactor 80. Het doek is verkrijgbaar in diverse kleuren. Tegen meerprijs kan de PERGOLA SUNRAIN Q ook worden uitgerust met het waterdichte netweefsel Soltis W96.

 

 zonneluifel vrijstaand pergola sunrain q met schuifwandenzonneluifel vrijstaand pergola sunrain q van binnen gezien WIL7505 WIL7546 WIL7549 HDR WIL7667 HDR WIL7673

Details

LEINER LOUNGE kleurenDe PERGOLA SUNRAIN Q is leverbaar met een uitval tot maximaal 650 cm.  Meerdere installaties kunnen vrijstaand of aan elkaar aan de wand worden gemonteerd.

 

De PERGOLA SUNRAIN Q is verkrijgbaar in de standaardkleuren verkeerswit (RAL 9016) of wit (RAL 9010); als alternatief in een van de 18 LEINER-LOUNGE-kleuren. Tegen een meerprijs is ook iedere gewenste RAL-kleur mogelijk – laat u adviseren door uw vakpartner!

 

Voor een windstabiele bescherming tegen de zon is de PERGOLA Q verkrijgbaar in de uitvoering SUNSHINE – deze heeft een opengewerkt weefsel en beschermt ook bij hoge windkrachten effectief tegen de zon.

uitvoeringen

Ontdek de vele speciale uitvoeringsmogelijkheden voor de PERGOLA SUNRAIN Q:

 

pergola zon en regenwering met led VerlichtingVerlichting

De LED-verlichting is in elke tweede dwarsprofiel geïntegreerd en zorgt onder het terrasvouwdak voor een gezellige sfeer. De verlichting is via een handzender dimbaar en kan zo aan iedere situatie worden aangepast.

 

pergola zon en regenwering met area slideAREA slide

Met de AREA slide - frameloze, lichtlopende schuifelementen maakt u uw serre gemakkelijk open en dicht.

 

pergola zon en regenwering met verticale zonweringVerticale zonweringen

Voor een nog flexibelere vormgeving van de textiele ruimte kunnen de zijkanten van uw PERGOLA SUNRAIN Q worden voorzien van windstabiele verticale zonweringen. Daarbij liggen de zonweringdoeken beschermd in een cassette. Ze kunnen desgewenst ook worden uitgevoerd met kijkramen van transparant pvc.

pergola zon en regenwering met warmtestralerWarmtestraler

Met een warmtestraler verlengt u mooie zomeravonden op uw terras en kunt u genieten van een aangename warmte onder uw pergola. De warmtestralers zijn ook passend bij uw pergola verkrijgbaar in een van onze 18 LEINER LOUNGE kleuren. Desgewenst kunt u de heater ook draadloos bedienen en de bediening in uw smartphone integreren.

 

vrijstaande pergola zonwering windvastBesturing

Volautomatische besturingen completeren de elektrische aandrijving en bieden extra comfort en veiligheid als zon- en windwachter: al naargelang de zonnestraling of de windsterkte wordt uw terrasvouwdak automatisch in- en uitgestuurd, ook als u niet thuis bent. Bij terrasvouwdaken is de windwachter vanwege de windgevoeligheid slechts beperkt bruikbaar. De gebruikelijke windwachters zijn berekend op een windkracht van maximaal zes Beaufort.

 

Doekstabiliseringsprofiel (TSP)

Op plaatsen met veel wind kan het doek bij het insturen door de wind omhoog worden gedrukt. Om dit naar mogelijkheid te vermijden, is tegen een meerprijs het doekstabiliseringsprofiel TSP verkrijgbaar dat direct op het zonweringdoek worden genaaid. 

 

Uw vakpartner informeert u graag over alle speciale uitvoeringsmogelijkheden van de PERGOLA SUNRAIN Q!

zonweringdoeken
Zonweringdoek voor regenbestendige zonweringenExclusieve zonweringdoeken voor ieders voorkeur

Een zonwering wordt pas een echt persoonlijk unicaat door de combinatie van hoogwaardige zonweringtechniek en een weerbestendig, maar toch edel zonweringdoek.

LEINER-stoffen zijn niet alleen bekend vanwege hun kwaliteit, maar ook vanwege de enorme keuze uit tal van dessins. Bovendien beschermen de LEINER-zonweringdoeken tegen uv-stralen tot maar liefst beschermingsfactor 80. 

 

Bekijk de LEINER-stofcollectie of vraag advies bij uw vakpartner!

Techniek

pergola zonwering PERGOLA SUNRAIN Q vooraanzichtDe PERGOLA SUNRAIN Q kan vrijstaand of aan de wand worden gemonteerd. Ze kunnen naast elkaar worden geplaatst en de PERGOLA SUNRAIN Q kan met ritsscreens aan de voor- en zijkant worden gesloten.

 

afbeelding: vooraanzicht

h.o.h. = hart op hart
minimale breedte = 2300 mm
minimale diepte = 2000 mm
maximale hoogte = 3000 mm

pergola zonwering, PERGOLA SUNRAIN Q zijaanzichtDe PERGOLA SUNRAIN Q kan vrijstaand of aan de wand worden gemonteerd. Ze kunnen naast elkaar worden geplaatst en de PERGOLA SUNRAIN Q kan met ritsscreens aan de voor- en zijkant worden gesloten.

 

afbeelding: vrijstaand - zijaanzicht

h.o.h. = hart op hart
minimale breedte = 2300 mm
minimale diepte = 2000 mm
maximale hoogte = 3000 mm
maximaal verstelbare hoogte A = zie tabel

diepte/cm A/cm   diepte/cm A/cm
250 43   500 69
300 48   550 74
350 53   600 79
400 58   650 84
450 63      


psq technik anbau freistehend


pergola zonwering PERGOLA SUNRAIN Q zijaanzicht wandmontageDe PERGOLA SUNRAIN Q kan vrijstaand of aan de wand worden gemonteerd. Ze kunnen naast elkaar worden geplaatst en de PERGOLA SUNRAIN Q kan met ritsscreens aan de voor- en zijkant worden gesloten.

 

afbeelding: wandmontage-zijaanzicht

h.t.w. = hart tot wand
minimale breedte = 2300 mm
minimale diepte = 2000 mm
maximale hoogte = 3000 mm
maximaal verstelbare hoogte A = zie tabel

 

diepte/cm A/cm   diepte/cm A/cm
250 43   500 69
300 48   550 74
350 53   600 79
400 58   650 84
450 63      

 

 

 

psq technik anbau wandanschluss

 

pergola zonwering PERGOLA SUNRAIN Q met 2 veldenDe PERGOLA SUNRAIN Q kan vrijstaand of aan de wand worden gemonteerd. Ze kunnen naast elkaar worden geplaatst en de PERGOLA SUNRAIN Q kan met ritsscreens aan de voor- en zijkant worden gesloten.

 

afbeelding: meerdere velden

pergola zonwering PERGOLA SUNRAIN Q met QSZ zijkantDe PERGOLA SUNRAIN Q kan vrijstaand of aan de wand worden gemonteerd. Ze kunnen naast elkaar worden geplaatst en de PERGOLA SUNRAIN Q kan met ritsscreens aan de voor- en zijkant worden gesloten.

Bekijk de verschillende aanzichten voor de technische details.

 

afbeelding: met CANTO QSZ aan de zijkant

pergola zon en regenwering, PERGOLA SUNRAIN Q met QSZ, voorkantDe PERGOLA SUNRAIN Q kan vrijstaand of aan de wand worden gemonteerd. Ze kunnen naast elkaar worden geplaatst en de PERGOLA SUNRAIN Q kan met ritsscreens aan de voor- en zijkant worden gesloten. 

Bekijk de verschillende aanzichten voor de technische details.

 

Afbeelding: met CANTO QSZ aan de voorkant onder het dwarsprofiel

Opmerking: 

Montage aan de voorkant van het dwarsprofiel vanwege revisiedeksel niet mogelijk.

download

PERGOLA SUNRAIN catalogusVoor meer informatie over het model PERGOLA SUNRAIN Q verwijzen wij u naar onze PERGOLA SUNRAIN-brochure of direct naar uw vakpartner.

 

PERGOLA SUNRAIN Q
HET VRIJSTAANDE TERRASVOUWDAK

zum Video

Wat is...?

 • Vrijstaande zonwering
  x

  Vrijstaande zonweringen zijn aan een frame gemonteerde zonweringen die op grote terrassen of vrije vlakken geïnstalleerd worden. Zij worden ingezet als montage aan de wand niet mogelijk is of grote oppervlakken beschaduwd moeten worden. De frames van de vrijstaande zonweringen van LEINER zijn aluminiumconstructies (bijv. GASTRO SUNRAIN).

 • IO-RADIOTECHNOLOGIE
  xHet bidirectionele radioprotocol is een betrouwbare en veilige technologie met een datafeedbackfunctie. Zo kunnen gebruikers de status van het 'verzendende toestel' te allen tijde en overal vandaan controleren. De bediening is ontwikkeld voor de mobiele afstandsbediening per smartphone. De io-radiotechnologie vormt de basis voor een smart home en kan te allen tijde uitgebreid en achteraf uitgerust worden.
 • Precontraint 302
  x

  Het speciale, ultrasterke pvc-materiaal werd speciaal ontwikkeld voor het gebruik als zonweringdoek. Het wordt gebruikt voor LEINER-SUNRAIN-zonweringen, is 100 % waterdicht, geurneutraal en moeilijk ontvlambaar (B1); bovendien is het lengtestabiel, robuust en eenvoudig te reinigen. Precontraint 302-doek heeft in elke kleur – ook in wit – de hoogste zonbeschermingsfactor 80.

 • Terrasvouwdak
  x

  Bij de extra windstabiele beschaduwingsinstallatie van LEINER (PERGOLA SUNRAIN of SUNSHINE) wordt het zonweringdoek niet opgerold, maar 'gevouwen'. De stabiliteit van de installatie wordt verkregen door meerdere dwarsgordingen. Omdat windkrachten tot 9 Beaufort (afhankelijk van de grootte) het terrasvouwdak niet beschadigen, is het een interessant alternatief voor een vaste terrasbeschaduwing.

 • LEINER LOUNGE KLEUREN
  xDe LEINER LOUNGE KLEUREN worden gebruikt op de zonweringelementen en onderscheiden zich door een zeer fijn gestructureerd oppervlak en een speciaal metallic-effect. De hoogwaardige poedercoating is in totaal 18 kleuren verkrijgbaar en bovendien extreem robuust.

LEINER-ABC

Vakpartners zoeken

LEINER-vakpartner bij u

in de buurt

 

meer informatie

Welke zonwering is
voor mij het
meest geschikt?

naar de zonweringplanner

 • PRODUCT_ICON_ID_69
 • tot 6,5m uitval mogelijk
 • tot 4m uitval mogelijk
 • met radiografische afstandsbediening mogelijk
 • io homecontroll mogelijk
 • met verlichting mogelijk
 • Maximale windkracht 8-9 bft
 • PRODUCT_ICON_ID_80
 • PRODUCT_ICON_ID_81