Open Menu

Knikarmzonwering CAPRI VARIO-VOLANT - het instapmodel met extra schaduw

De knikarmzonwering CAPRI VARIO-VOLANT – het instapmodel met extra schaduw

Het in vele varianten verkrijgbare instapmodel CAPRI VARIO-VOLANT overtuigt door hoge kwaliteit en duurzaamheid. Het belastbare knikarmsysteem zorgt voor een strak zonweringdoek en de zeer stabiele kiep-kantelscharnieren zorgen voor een duurzame werking. In deze prijsklasse een unieke uitvoering. 

 

Met een VARIO-VOLANT biedt de CAPRI ook bescherming tegen inkijk en de volant past zich met 'schaduw op maat' aan de stand van de zon aan – een belangrijk detail bij laagstaande zon of voor balkons of terrassen op het westen. In de standaarduitvoering wordt het doek van de VARIO-VOLANT handmatig bediend met een draaistang. Daarnaast zijn er talrijke combinatiemogelijkheden met verschillende doeken en aandrijfvarianten mogelijk.

 

Als de knikarmzonwering op een onbeschermde plaats wordt gemonteerd, is het zonweringdoek aan weer en wind blootgesteld. Het optioneel verkrijgbare, gepatenteerde beschermdak kan - aangepast aan de ingestelde hellingshoek - worden vastgezet, waardoor het doek beter beschermd is dan bij een vaststaand beschermdak.

 

Zwaar belaste zonweringonderdelen, zoals de armhouders of knikarmelementen, worden bij ons vervaardigd van gehard aluminium. Deze speciale productiemethode maakt de zonweringelementen niet alleen sterker, maar verhoogt ook de veiligheid en de duurzaamheid van onze zonweringen.

zonwering buiten knikarm, CAPRI VARIO-VOLANTzonwering buiten knikarm, CAPRI geopend

Details

LEINER LOUNGE kleurenDe CAPRI VARIO-VOLANT is verkrijgbaar in een breedte van max. 600 cm en met een uitval van max. 400 cm. Er zijn geen gekoppelde installaties mogelijk.


De CAPRI VARIO-VOLANT is verkrijgbaar in de standaardkleur wit (RAL 9010) of in de LEINER-LOUNGE-structuurlak donkergrijs en grijs. Tegen een meerprijs in een van de 16 andere LEINER-LOUNGE-structuurlakken of in ieder gewenste RAL-kleur. Laat u adviseren door uw vakpartner!

 

uitvoeringen

Ontdek de speciale uitvoeringsmogelijkheden voor de CAPRI VARIO-VOLANT:

zonwering buiten knikarm met windbeveiliging Wind-ProtectWind-Protect-System

Het Wind-Protect-Systeem (WPS) is een innovatie van LEINER en werd oorspronkelijk ontwikkeld vanwege de aangescherpte eisen voor horecazonweringen. Het systeem is nu ook verkrijgbaar voor de CAPRI VARIO-VOLANT. Door staanders aan het uitvalprofiel te bevestigen, wordt de windstabiliteit van uw zonwering aanzienlijk verbeterd. Afhankelijk van de afmetingen van de zonwering biedt WPS bescherming tot windkracht 8 en bij plotselinge windvlagen. Een windkanaaltest van het Wind-Protect-Systeem ziet u in deze video.

zonwering buiten knikarm beschermdak capriBeschermdak

Voor zo lang mogelijk plezier van de kleuren van uw zonweringdoek kan de CAPRI VARIO-VOLANT worden voorzien van een beschermdak. U kunt daarbij kiezen tussen een klassiek vast en een verstelbaar, gepatenteerd beschermdak. Het verstelbare beschermdak is geschikt voor enkelvoudige installaties en kan voor een optimale bescherming aan de desbetreffende hellingshoek van de zonwering worden aangepast.

zonwering buiten knikarm met motorAandrijving

 In plaats van een elektromotor in de standaarduitvoering kunt u ook kiezen voor een op afstand bedienbare motor. Dankzij de Somfy io radiotechnologie functioneert het in- en uitsturen niet alleen via een afstandsbediening. U kunt desgewenst ook uw smartphone voor de bediening gebruiken. Door het io radiosysteem kunt u de bediening van uw zonwering ook in uw smartphone integreren.  Desgewenst kunt u de CAPRI ook handmatig via de draaistang bedienen (minderprijs). 

De VARIO-VOLANT kan met een draaistang eenvoudig in en uit worden gestuurd. Als de zonwering is uitgerust met een op afstand bedienbare motor, kan ook de VARIO-VOLANT worden voorzien van een op afstand bedienbare motor – voor maximaal comfort!

 

zonwering knikarm met windbeveiliging3D-sensor

De aandrijvingsvariant met een radiografisch bestuurbare motor kan bovendien worden uitgebreid met een 3D-sensor. De sensor die op het uitvalprofiel wordt aangebracht, reageert op de bewegingsintensiteit van de zonwering en stuurt deze automatisch in bij een te hoge windkracht. Wij willen u er wel op wijzen dat een elektronische besturing uw zonwering niet beschermt tegen plotselinge, heftige windvlagen. 

zonwering knikarm volautomatischBesturing

Volautomatische besturingen zoals zon- en windwachters completeren de elektrische aandrijving en bieden extra comfort en veiligheid. Afhankelijk van de zonnestraling of de windsterkte wordt uw zonwering automatisch in- en uitgestuurd, ook als u niet thuis bent. Wij willen u er wel op wijzen dat een elektronische besturing uw zonwering niet beschermt tegen plotselinge, heftige windvlagen. Als alternatief bieden wij het handmatig te bedienen Wind-Protect-Systeem. Deze speciale uitvoeringsvariant stabiliseert uw zonwering en vangt ook plotselinge belastingen door bijvoorbeeld windvlagen op.

Aandrijving

warmtestralers voor zonwering knikarmWarmtestralers

Met een warmtestraler verlengt u mooie zomeravonden op uw terras en kunt u genieten van een aangename warmte onder uw zonwering. De warmtestralers zijn ook passend bij uw zonwering verkrijgbaar in een van onze 18 LEINER LOUNGE kleuren. Desgewenst kunt u de heater ook draadloos bedienen en de bediening in uw smartphone integreren.

 

zonwering knikarm met zijdelingse schermZijdelingse zonwering CALYPSO ROLL

De zijdelingse zonwering CALYPSO ROLL beschermt u van opzij tegen zonnestraling en nieuwsgierige blikken. Het is de perfecte aanvulling voor de CAPRI VARIO-VOLANT op uw terras of balkon. Bovendien biedt de zijdelingse zonwering bescherming tegen een lichte bries. 

Uw vakpartner informeert u graag over alle speciale uitvoeringsmogelijkheden van de CAPRI VARIO-VOLANT!

Uw vakpartner informeert u graag over alle speciale uitvoeringsmogelijkheden van de CAPRI VARIO-VOLANT!

zonweringdoeken
LEINER zonweringdoekenExclusieve zonweringdoeken voor ieders voorkeur

Een zonwering wordt pas een echt persoonlijk product door de combinatie van hoogwaardige zonweringtechniek en een weerbestendig, maar toch edel zonweringdoek.

LEINER-stoffen zijn niet alleen bekend vanwege hun kwaliteit, maar ook vanwege de enorme keuze uit dessins. Ons assortiment omvat meer dan 200 dessins uit allerlei kleurwerelden en speciale doekmaterialen met een heel scala aan patronen, van klassieke blokstrepen en tijdloos elegante eenkleurige stoffen t/m moderne strepen. Bovendien beschermen de LEINER-zonweringdoeken tegen uv-stralen tot maar liefst beschermingsfactor 80.

 

Blader door de doekcollectie van LEINER en vindt uw doek in de LEINER doekplanner comfortabel van thuis.

techniek

zonnewering terras CAPRI wand met beschermdakDe montage van de CAPRI VARIO-VOLANT is op de volgende manieren mogelijk:

 

 

Afbeelding: wandmontage met vast beschermdak

zonnewering terras muur met beschermdakDe montage van de CAPRI VARIO-VOLANT is op de volgende manieren mogelijk:

 

 

Afbeelding: wandmontage met verstelbaar beschermdak

zonnewering terras, aan de dakspantenDe montage van de CAPRI VARIO-VOLANT is op de volgende manieren mogelijk:

 

 

Afbeelding: montage aan de dakspanten

zonnewering terras, montage plafond met beschermdakDe montage van de CAPRI VARIO-VOLANT is op de volgende manieren mogelijk:

 

 

Afbeelding: Plafondmontage met verstelbaar beschermdak

Download

catalogus knikarmzonweringenVoor meer informatie over het model CAPRI VARIO-VOLANT verwijzen wij u naar onze brochure knikarmzonweringen (PDF) of direct naar uw vakpartner.

Voor meer informatie over het model CAPRI VARIO-VOLANT verwijzen wij u naar onze brochure knikarmzonweringen (PDF) of direct naar uw vakpartner.

 

Wat is...?

 • Gehard aluminium
  x

  Een speciale legering die door middel van een later plaatsvindend thermisch proces extra gehard wordt. Dit materiaal heeft een lange levensduur, is robuust en voldoet aan de strengste veiligheidseisen. Door de speciale LEINER-productiemethode wordt de krachtweerstand verdubbeld en een trekvastheid van maar liefst 350 N/mm² bereikt. Ook zonweringen met een uitval van 4 meter of extra VARIO-VOLANTS met zware profielen kunnen daarmee probleemloos worden gerealiseerd.

 • VARIO-VOLANT
  x

  VARIO-VOLANT is een in het uitvalprofiel variabel oprolbaar zonweringdoek dat kan worden gebruikt als bescherming tegen inkijk vanaf naburige grondstukken of balkons. De belangrijkste taak is echter de aanpassing van de zonwering aan de stand van de zon. Vooral bij terrassen op het westen – die vaak zijn blootgesteld aan de laagstaande zon – heeft een zonwering zonder VARIO-VOLANT maar een beperkte werking. Door het eenvoudig uitsturen van de VARIO-VOLANT, waarvoor naast de normale zonweringdoeken ook speciale materialen ter beschikking staan, wordt het schaduwgedeelte groter. Alle VARIO-VOLANTS van LEINER zijn desgewenst ook automatisch bestuurbaar via radiografische afstandsbediening.

 • Wind-Protect-Systeem (WPS)
  x

  Het Wind-Protect-Systeem WPS is een innovatie van LEINER en is oorspronkelijk ontwikkeld voor de aangescherpte eisen voor de horecazonweringen. Door vastzetbare steunen aan het uitvalprofiel wordt de windstabiliteit van uw zonwering aanzienlijk verhoogd. Al naargelang de afmetingen van de zonwering biedt WPS bescherming tot windkracht 8 – ook bij plotselinge windvlagen. Een windkanaaltest van het Wind-Protect-Systeem ziet u in deze video.

 • Armhouder
  x

  Armhouders behoren tot de sterkst belaste elementen van een zonwering en worden bij LEINER vervaardigd van gehard aluminium. De armhouders moeten extreme hefboomkrachten kunnen weerstaan, omdat zij het bevestigingspunt zijn voor de knikarmen van de zonwering.

 • AREA classic
  x

  AREA classic is het kubusvormige terrasbeglazingssysteem met dakoverstek en desgewenst met ervoor gehangen regengoot.

LEINER-ABC

Vakpartners zoeken

LEINER-vakpartner bij u

in de buurt

 

meer informatie

Welke zonwering is
voor mij het
meest geschikt?

naar de zonweringplanner

 • mogelijk tot 6m breedte
 • tot 4m uitval mogelijk
 • 5-45¡ hellingshoek mogelijk
 • Vario-Volant
 • Veiligheid door gehard aluminium
 • met radiografische afstandsbediening mogelijk
 • Wind Protect Systeem optioneel