Open Menu

De COMO VARIO-VOLANT – de cassette-zonwering voor hoge eisen

De COMO VARIO-VOLANT – de cassette-zonwering voor hoogste eisen

De oorspronkelijk voor extreme dimensies geconstrueerde en desondanks met een cassettehoogte van slechts 17 cm uitgevoerde LEINER-cassette-zonwering COMO beantwoordt aan de hoogste eisen. Het extreem belastbare armsysteem met zijn speciale geometrie zorgt voor een strak zonweringdoek. De standaarduitvoering met het LEINER-kantelscharnier sluit duurzaam en veilig; de geïntegreerde opwaaibeveiliging garandeert veiligheid en jarenlange, nauwkeurige werking.

 

Met VARIO-VOLANT biedt de COMO ook bescherming tegen inkijk en past zich met 'schaduw op maat' aan de stand van de zon aan – een onmisbaar detail bij balkons of terrassen op het westen of bij laagstaande zon. In de standaarduitvoering wordt het doek van de Vario-Volant handmatig bediend via een draaistang. Hier staan tal van combinatiemogelijkheden met diverse doeken en aandrijfvarianten ter beschikking.

 

Bijzonder sterk belaste delen van de zonwering, bijvoorbeeld de armhouders of knikarmelementen, worden bij ons vervaardigd van gehard aluminium. Deze speciale productiemethode maakt de zonweringelementen niet alleen sterker, maar verhoogt ook de veiligheid en de duurzaamheid van onze zonweringen. 

 

Optioneel is de COMO VARIO-VOLANT verkrijgbaar met een in de armen geïntegreerde LED-verlichting. Die is desgewenst dimbaar, ook via afstandsbediening. Met deze LEDs ontstaat een bijzonder gezellige sfeer onder de COMO VARIO-VOLANT.

 

knikarm zonescherm COMO geopendknikarm zonescherm COMO met geopend VARIO-VOLANTknikarm zonescherm cassette

details

LEINER LOUNGE kleurenDe COMO VARIO-VOLANT is verkrijgbaar in breedten van max. 650 cm en met een uitval van max. 400 cm; koppelinstallaties met tussenrol tot een breedte van max. 1.950 cm en met een uitval van max. 400 cm. In de standaarduitvoering is de zonwering uitgerust met een elektromotor.

 

De COMO VARIO-VOLANT is verkrijgbaar in de standaardkleur wit (RAL 9010) of in een van de achttien LEINER-LOUNGE-structuurkleuren. Tegen een meerprijs kunnen wij bovendien elke gewenste RAL-kleur realiseren – laat u daarover informeren door uw vakpartner!

uitvoeringen

Ontdek de vele speciale uitvoeringsmogelijkheden voor de cassettezonwering COMO VARIO-VOLANT:

 

manuele zonneluifel met wind-protectWind-Protect-Systeem

Het Wind-Protect-Systeem WPS is een innovatie van LEINER en werd oorspronkelijk ontwikkeld voor de aangescherpte eisen voor horecazonweringen. Nu is het Wind-Protect-Systeem WPS ook verkrijgbaar voor de COMO VARIO-VOLANT: door vastzetbare staanders aan het uitvalprofiel wordt de windstabiliteit van uw zonwering aanzienlijk verbeterd. Al naargelang de afmetingen van de zonwering biedt het WPS bescherming tot windkracht 8 – ook bij plotselinge windvlagen. Een windkanaaltest van het Wind-Protect-Systeem WPS ziet u in deze video.

 

afstandsbediening knikarm zonneschermAandrijving

In plaats van een elektromotor in de standaarduitvoering kunt u ook kiezen voor een op afstand bedienbare motor. Dankzij de Somfy io radiotechnologie functioneert het in- en uitsturen niet alleen via een afstandsbediening. U kunt desgewenst ook uw smartphone voor de bediening gebruiken. Door het io radiosysteem kunt u de bediening van uw zonwering ook in uw smartphone integreren.  Desgewenst kunt u de COMO VARIO-VOLANT ook handmatig via de draaistang bedienen (minderprijs). 

 

De VARIO-VOLANT kan met een draaistang eenvoudig in en uit worden gestuurd. Als de zonwering is uitgerust met een op afstand bedienbare motor, kan ook de VARIO-VOLANT worden voorzien van een op afstand bedienbare motor – voor maximaal comfort!

 

knikarm zonnescherm met ledverlichtingVerlichting

Optioneel is de COMO VARIO-VOLANT te verkrijgen met geïntegreerde LED verlichting in de armen, op wens is deze ook op afstand te dimmen. Door het indirekte licht ontstaat een sfeervolle atmosfeer onder de COMO VARIO-VOLANT.

Ervaart het hier

manuele zonneluifel met motorSAFETY MOTION

De noodhandbediening SAFETY MOTION is het concept voor noodgevallen – als de radiografisch bestuurbare motor van uw zonwering eens niet mocht functioneren, kan de COMO VARIO-VOLANT met de noodhandbediening handmatig worden gesloten met behulp van de draaistang.

 

warmtestralers vor manuele zonneluifel COMOTerras-heater

Met een terras-heater verlengt u mooie zomeravonden op uw terras en kunt u genieten van een aangename warmte onder uw terrasdak. De terras-heaters zijn ook passend bij uw terrasdak verkrijgbaar in een van onze 18 LEINER LOUNGE kleuren. Desgewenst kunt u de heater ook draadloos bedienen en de bediening in uw smartphone integreren.

 

manuele zonneluifel met zijdelingse zonweringZijdelingse zonwering CALYPSO ROLL

De zijdelingse zonwering CALYPSO ROLL beschermt u van opzij tegen zonnestraling en nieuwsgierige blikken – de perfecte aanvulling voor de COMO VARIO-VOLANT op uw terras of balkon. Bovendien biedt de zijdelingse zonwering bescherming tegen een lichte bries. 

Windbeveiliging zonnescherm 7 meterWindbeveiliging

Een windbeveiliging stabiliseert de VARIO-VOLANT bij een lichte bries.

 

3D-sensor zonnescherm 7 meter3D-sensor

De aandrijvingsvariant met radiografisch bestuurbare motor kan bovendien worden uitgebreid met een 3D-sensor. De sensor, die op het uitvalprofiel voorlijst wordt aangebracht, reageert op de bewegingsintensiteit van de zonwering en stuurt deze automatisch in bij te hoge windkracht. Wij willen u er wel op wijzen dat een elektronische besturing uw zonwering niet beschermt tegen plotselinge, heftige windvlagen. 

 

sensor volautomatisch zonnescherm 7 meterBesturing

Volautomatische besturingen completeren de elektrische aandrijving en bieden extra comfort en veiligheid als zon- en windwachters: al naargelang de zonnestraling of de windsterkte wordt uw zonwering automatisch in- en uitgestuurd, ook als u niet thuis bent. Wij willen u er wel op wijzen dat een elektronische besturing uw zonwering niet beschermt tegen plotselinge, heftige windvlagen. Als alternatief bieden wij het handmatig bediende Wind-Protect-Systeem WPS – deze speciale uitvoeringsvariant stabiliseert uw zonwering en vangt ook plotselinge belastingen door bijvoorbeeld windvlagen op. 

 

Uw vakpartner informeert u graag over alle speciale uitvoeringsmogelijkheden van de cassette-zonwering COMO VARIO-VOLANT!

zonweringdoeken
LEINER zonweringdoekenExclusieve zonweringdoeken voor iedere voorkeur

Een zonwering wordt pas een echt persoonlijk unicaat door de combinatie van hoogwaardige zonweringtechniek en een weerbestendig, maar toch edel zonweringdoek.

 

LEINER-stoffen zijn niet alleen bekend vanwege hun kwaliteit, maar ook vanwege de enorme keuze uit tal van dessins. Ons programma omvat meer dan 200 dessins uit allerlei kleurwerelden en speciale doekmaterialen met een hele scala aan patronen die reikt van klassieke blokstrepen en tijdloos elegante eenkleurige stoffen tot en met moderne strepen. Bovendien beschermen de LEINER-zonweringdoeken tegen uv-stralen tot maar liefst beschermingsfactor 80.

 

Blader door de doekcollectie van LEINER en vindt uw doek in de LEINER doekplanner comfortabel van thuis.

techniek

zonnescherm 7 meter, wandmontage COMODe COMO VARIO-VOLANT kan aan de wandhet plafond of aan de dakspanten gemonteerd worden.

 

Afbeelding: wandmontage

zonnescherm 7 meter, COMO plafondDe COMO VARIO-VOLANT kan aan de wandhet plafond of aan de dakspanten gemonteerd worden.

 

Afbeelding: plafondmontage

knikarm zonescherm aan de dakspantenDe COMO VARIO-VOLANT kan aan de wandhet plafond of aan de dakspanten gemonteerd worden.

 

Afbeelding: montage aan de dakspanten

download

catalogus LEINER cassette zonweringenVoor meer informatie over het model COMO VARIO-VOLANT verwijzen wij u naar onze brochure over cassette-zonweringen of direct naar uw vakpartner.

 

Wat is...?

 • Energiebesparing
  x

  Zonweringen helpen ook om energie te besparen. Door het vroegtijdige uitsturen van zonweringen worden vertrekken beschermd tegen oververhitting. Vooral in vertrekken met een airco kan het vereiste koelvermogen van de airco hierdoor aanzienlijk worden verminderd.

 • Radiografisch bestuurbare motor
  x

  De radiografisch bestuurbare motor is een elektrische aandrijving met geïntegreerde ontvanger. Via een handzender kan de aandrijving eenvoudig en zonder schakelaar bediend worden. Een voordeel is de ongecompliceerde montage.

 • Wind-Protect-Systeem (WPS)
  x

  Het Wind-Protect-Systeem WPS is een innovatie van LEINER en is oorspronkelijk ontwikkeld voor de aangescherpte eisen voor de horecazonweringen. Door vastzetbare steunen aan het uitvalprofiel wordt de windstabiliteit van uw zonwering aanzienlijk verhoogd. Al naargelang de afmetingen van de zonwering biedt WPS bescherming tot windkracht 8 – ook bij plotselinge windvlagen. Een windkanaaltest van het Wind-Protect-Systeem ziet u in deze video.

 • Gehard aluminium
  x

  Een speciale legering die door middel van een later plaatsvindend thermisch proces extra gehard wordt. Dit materiaal heeft een lange levensduur, is robuust en voldoet aan de strengste veiligheidseisen. Door de speciale LEINER-productiemethode wordt de krachtweerstand verdubbeld en een trekvastheid van maar liefst 350 N/mm² bereikt. Ook zonweringen met een uitval van 4 meter of extra VARIO-VOLANTS met zware profielen kunnen daarmee probleemloos worden gerealiseerd.

 • LEINER LOUNGE KLEUREN
  xDe LEINER LOUNGE KLEUREN worden gebruikt op de zonweringelementen en onderscheiden zich door een zeer fijn gestructureerd oppervlak en een speciaal metallic-effect. De hoogwaardige poedercoating is in totaal 18 kleuren verkrijgbaar en bovendien extreem robuust.

LEINER-ABC

Vakpartners zoeken

LEINER-vakpartner bij u

in de buurt

 

meer informatie

Welke zonwering is
voor mij het
meest geschikt?

naar de zonweringplanner

LICHT ERVAREN IN HET ECHT

LED-knikarmen

 

ERVARING HIER

 • mogelijk tot 6,5m breedte
 • tot 4m uitval mogelijk
 • 0-25¡ hellingshoek mogelijk
 • koppelbaar tot 19,5m breedte
 • Vario-Volant
 • Veiligheid door gehard aluminium
 • met radiografische afstandsbediening mogelijk
 • noodhandbediening mogelijk
 • io homecontroll mogelijk
 • Wind Protect Systeem optioneel
 • met verlichting mogelijk