Open Menu

De PIANO VARIO-VOLANT - de kubusvormige cassette-zonwering

De PIANO VARIO-VOLANT – de kubusvormige cassette-zonwering

De PIANO VARIO-VOLANT overtuigt niet alleen dankzij het uitstekende design. In gesloten toestand worden het zonweringdoek en de -armen  in de cassette optimaal beschermd tegen weersinvloeden. De belastbare en duurzame cassette-zonwering is dan ook een topproduct onder de zonweringssystemen.

 

Duurzaamheid en veiligheid vormen de kenmerken van een hoogwaardige zonwering. Componenten van speciaal gehard aluminium zijn bij de PIANO VARIO-VOLANT de basis voor een hoge belastbaarheid en optimale veiligheid.  De succesvolle stabiele kantelscharnieren zorgen ervoor dat de cassette goed sluit.

 

Een zonwering dient zich aan te passen aan de rechtlijnige en tijdloze vormgeving van uw huis. Kies daarom bij uw zonwering voor een uniform kubusvormig design.

 

De VARIO-VOLANT beschermt uw privacy. Schuin invallende zonnestraling wordt betrouwbaar afgeweerd. De licht- en zichtwering is een echte must op balkons en terrassen op het westen. Het in het uitvalprofiel gerolde doek kan variabel worden uitgestuurd. Dit gebeurt door middel van een draaistang of bijzonder comfortabel met een op afstand bedienbare motor. Dankzij de speciaal geharde armdelen bedraagt de maximale uitval hier 3,50 m.

PIANO zonnescherm elektrisch, geslotenPIANO zonnescherm elektrisch, geopend

Details NL

LEINER LOUNGE kleurenDe PIANO met VARIO-VOLANT is verkrijgbaar in breedten van max. 600 cm en met een uitval van max. 350 cm. In de standaarduitvoering is de zonwering uitgerust met een elektromotor.

 

De PIANO VARIO-VOLANT is verkrijgbaar in de standaardkleur wit (RAL 9010) of in een van de achttien LEINER-LOUNGE-structuurkleuren. Tegen een meerprijs kunnen wij bovendien elke gewenste RAL-kleur realiseren – laat u daarover informeren door uw vakpartner!

uitvoering

Ontdek de speciale uitvoeringsmogelijkheden voor de cassette-zonwering PIANO VARIO-VOLANT:

 

elektrische zonwering met windbeveiligingWind-Protect-System

Het Wind-Protect-Systeem WPS is een innovatie van LEINER en werd oorspronkelijk ontwikkeld voor de aangescherpte eisen voor horecazonweringen. Het Wind-Protect-Systeem WPS is nu ook verkrijgbaar voor de PIANO VARIO-VOLANT door vastzetbare staanders aan het uitvalprofiel voorlijst wordt de windstabiliteit van uw zonwering aanzienlijk verbeterd. Al naargelang de afmetingen van de zonwering biedt het systeem bescherming tot windkracht 8 – ook bij plotselinge windvlagen. Bekijk de video van een windkanaaltest van het Wind-Protect-Systeem.

 

afstandsbedeining voor elektrische zonweringAandrijving

In plaats van een elektromotor in de standaarduitvoering kunt u ook kiezen voor een op afstand bedienbare motor. Dankzij de Somfy io radiotechnologie functioneert het in- en uitsturen niet alleen via een afstandsbediening. U kunt desgewenst ook uw smartphone voor de bediening gebruiken. Door het io radiosysteem kunt u de bediening van uw zonwering ook in uw smartphone integreren. Desgewenst kunt u de PIANO ook handmatig via de draaistang bedienen (minderprijs). 

De VARIO-VOLANT kan met een draaistang eenvoudig in en uit worden gestuurd. Als de zonwering uitgerust is met een op afstand bedienbare motor, kan ook de VARIO-VOLANT worden voorzien van een op afstand bedienbare motor met zonnepaneel – voor maximaal comfort!

 

PIANO elektrisch zonnescherm met ledverlichting in de cassette en de armenVerlichting

Optioneel is de PIANO VARIO-VOLANT met twee sfeervolle LED-verlichtingen verkrijgbaar. De dimbare LED-verlichting aan de onderkant van de cassette zorgt ook bij een gesloten zonwering voor een aangename verlichting op het terras. Bovendien kan de verlichting worden uitgebreid met een in de scharnierarmen geïntegreerd LED-verlichtingssysteem. Beide lichtbronnen kunnen afzonderlijk van elkaar aangestuurd worden. Het indirecte licht schept een atmosferische atmosfeer onder de PIANO VARIO-VOLANT.

Ervaart het hier

warmtestraler voor elektrische zonweringTerras-heater

Met een terras-heater verlengt u mooie zomeravonden op uw terras en kunt u genieten van een aangename warmte onder uw terrasdak. De terras-heaters zijn ook passend bij uw terrasdak verkrijgbaar in een van onze 18 LEINER LOUNGE kleuren. Desgewenst kunt u de heater ook draadloos bedienen en de bediening in uw smartphone integreren.

 

zijdelingse zonwering voor elektrische zonweringZijdelingse zonwering CALYPSO ROLL

De zijdelingse zonwering CALYPSO ROLL beschermt u van opzij tegen zonnestraling en nieuwsgierige blikken – de perfecte aanvulling voor de COMO op uw terras of balkon. Bovendien biedt de zijdelingse zonwering bescherming tegen een lichte bries.

 

motor met noodhandbediening voor elektrische zonweringSAFETY MOTION

De noodhandbediening SAFETY MOTION is het concept voor noodgevallen – als de radiografisch bestuurbare motor van uw zonwering eens niet mocht functioneren, kan de PIANO VARIO-VOLANT handmatig met behulp van de draaistang worden gesloten.

sensor voor elektrische zonwering3D-sensor

De aandrijvingsvariant met radiografisch bestuurbare motor kan bovendien worden uitgebreid met een 3D-sensor. De sensor, die op het uitvalprofiel wordt aangebracht, reageert op de bewegingsintensiteit van de zonwering en stuurt deze automatisch in bij te hoge windkracht. Wij willen u er wel op wijzen dat een elektronische besturing uw zonwering niet beschermt tegen plotselinge, heftige windvlagen. 

 

elektrische zonwering volautomatischBesturing

Volautomatische besturingen completeren de elektrische aandrijving en bieden extra comfort en veiligheid als zon- en windwachters: al naargelang de zonnestraling of de windsterkte wordt uw zonwering automatisch in- en uitgestuurd, ook als u niet thuis bent. Wij willen u er wel op wijzen dat een elektronische besturing uw zonwering niet beschermt tegen plotselinge, heftige windvlagen. Als alternatief bieden wij het handmatig bediende Wind-Protect-Systeem WPS – deze speciale uitvoeringsvariant stabiliseert uw zonwering en vangt ook plotselinge belastingen door bijvoorbeeld windvlagen op.

 

Uw vakpartner informeert u graag over alle speciale uitvoeringsmogelijkheden van de cassette-zonwering PIANO VARIO-VOLANT!

zonweringdoeken NL
LEINER zonweringdoekenExclusieve zonweringdoeken voor iedere voorkeur

Een zonwering wordt pas een echt persoonlijk product door de combinatie van hoogwaardige zonweringtechniek en een weerbestendig, maar toch edel zonweringdoek.

 

LEINER-stoffen zijn niet alleen bekend vanwege hun kwaliteit, maar ook vanwege de enorme keuze uit dessins. Ons assortiment omvat meer dan 200 dessins uit allerlei kleurwerelden en speciale doekmaterialen met een heel scala aan patronen, van klassieke blokstrepen en tijdloos elegante eenkleurige stoffen t/m moderne strepen. Bovendien beschermen de LEINER-zonweringdoeken tegen uv-stralen tot maar liefst beschermingsfactor 80.

 

Blader door de doekcollectie van LEINER en vindt uw doek in de LEINER doekplanner comfortabel van thuis.

techniek

elektrisch zonnescherm PIANO, wandmontageDe PIANO VARIO-VOLANT kan aan de wand, het plafond of aan dakspanten gemonteerd worden.

 

Afbeelding rechts: wandmontage

elektrisch zonnescherm PIANO, plafondmontageDe PIANO VARIO-VOLANT kan aan de wand, het plafond of aan dakspanten gemonteerd worden.

 

Afbeelding rechts: plafondmontage

zonnescherm elektrisch PIANO, aan de dakspantenDe PIANO VARIO-VOLANT kan aan de wand, het plafond of aan dakspanten gemonteerd worden.

 

Afbeelding rechts: montage aan de dakspanten

Download NL

catalogus PIANO zonnescherm elektrischVoor meer informatie over het model PIANO VARIO-VOLANT verwijzen wij u naar onze brochure of direct naar uw vakpartner.

 

Wat is...?

 • Gehard aluminium
  xEen speciale legering die door middel van een later plaatsvindend thermisch proces extra gehard wordt. Dit materiaal heeft een lange levensduur, is robuust en voldoet aan de strengste veiligheidseisen. Door de speciale LEINER-productiemethode wordt de krachtweerstand verdubbeld en een trekvastheid van maar liefst 350 N/mm² bereikt. Ook zonweringen met een uitval van 4 meter of extra VARIO-VOLANTS met zware profielen kunnen daarmee probleemloos worden gerealiseerd.
 • Noodhandbediening motoren (SAFETY MOTION)
  xDe noodhandbediening SAFETY MOTION is het concept voor noodgevallen – als de radiografisch bestuurbare motor van uw zonwering eens niet mocht functioneren, kan de zonwering met de noodhandbediening worden gesloten met behulp van de draaistang.
 • Gording
  xDit is het belangrijkste onderdeel van de gepatenteerde LEINER SUNRAIN-zonwering. Twee gordingen die beweeglijk op de stabiele knikarmen gelagerd zijn, steunen het zonweringdoek van de SUNRAIN-zonwering en voorkomen dat het doek doorhangt. Het op deze wijze gespannen doek laat het regenwater aflopen.
 • Open knikarmzonwering
  xEen open knikarmzonwering heeft geen profielen die het zonweringdoek en de techniek tegen weersinvloeden beschermen. Daarom zijn ze vooral geschikt voor de montage onder balkonplafonds of dakoverstekken. Als aanvullende accessoire is echter een regenbeschermdak verkrijgbaar (zie regenbeschermdak).
 • Kantelscharnierhouder
  xDoor de kantelfunctie van de armhouder (zie armhouder) is juist bij cassette-zonweringen een duurzaam betrouwbaar sluitgedrag gewaarborgd. Eenvoudig ontworpen armhoudersystemen sluiten vaak niet duurzaam, terwijl bovendien het doek sneller vuil wordt. De geïntegreerde opwaaibeveiliging in de kantelscharnierhouder stabiliseert bovendien de knikarmen bij een lichte bries.

LEINER-ABC

Vakpartners zoeken

LEINER-vakpartner bij u

in de buurt

 

meer informatie

Welke zonwering is
voor mij het
meest geschikt?

naar de zonweringplanner

LICHT ERVAREN IN HET ECHT

LED-knikarmen

 

ERVARING HIER

 • PRODUCT_ICON_ID_70
 • 0-20¡ hellingshoek mogelijk
 • Vario-Volant
 • Veiligheid door gehard aluminium
 • met radiografische afstandsbediening mogelijk
 • noodhandbediening mogelijk
 • io homecontroll mogelijk
 • Wind Protect Systeem optioneel
 • met LED verlichting mogelijk