Open Menu

De smalle zonwering TREND – geschikt bij weinig ruimte

De smalle zonwering TREND – geschikt bij weinig ruimte 

Bij krappe montageruimten zijn de gebruikelijke zonweringen al snel te groot. Voor deze situaties is de smalle zonwering TREND zeer geschikt – ze combineert de voordelen van de VENTURA TREND met speciale, elkaar kruisende knikarmen. Hierdoor is een grotere uitval dan breedte mogelijk. De ideale oplossing als er bij weinig ruimte wel een zonwering nodig is. 

 

Bijzonder sterk belaste delen van de zonwering, bijvoorbeeld de armhouders of knikarmelementen, worden bij ons vervaardigd van gehard aluminium. Deze speciale productiemethode maakt de zonweringelementen niet alleen sterker, maar verhoogt ook de veiligheid en de duurzaamheid van onze zonweringen. 

 

details

De smalle zonwering TREND is verkrijgbaar met een uitval van max. 400 cm. In de standaarduitvoering is de zonwering uitgerust met een elektromotor. Koppelinstallaties zijn helaas niet verkrijgbaar.

De smalle zonwering TREND is verkrijgbaar in de standaardkleur wit (RAL 9010); alternatief in de LEINER-LOUNGE-structuurkleur donkergrijs of tegen meerprijs in een van de 17 andere LEINER-LOUNGE-structuurkleuren. Tegen meerprijs kunnen wij bovendien elke gewenste RAL-kleur realiseren – laat u daarover informeren door uw vakpartner!

uitvoeringen

Ontdek de vele speciale uitvoeringsmogelijkheden voor de smalle zonwering TREND:

 

Wind-Protect-Systeem

Het Wind-Protect-Systeem WPS is een innovatie van LEINER en werd oorspronkelijk ontwikkeld voor de aangescherpte eisen voor horeca-zonweringen. Nu is het Wind-Protect-Systeem WPS ook verkrijgbaar voor de smalle zonwering TREND: door vastzetbare staanders aan het uitvalprofiel voorlijst wordt de windstabiliteit van uw zonwering aanzienlijk verbeterd. Al naargelang de afmetingen van de zonwering biedt WPS bescherming tot windkracht 8 – ook bij plotselinge windvlagen. Een windkanaaltest van het Wind-Protect-Systeem WPS ziet u in deze video.

 

Beschermdak

Voor zo lang mogelijk plezier van de kleuren van uw zonweringdoek kan de smalle zonwering TREND worden voorzien van een vast beschermdak.

Aandrijving

In plaats van de elektromotor in de standaarduitvoering is ook een radiografisch bestuurbare motor als speciale uitvoering verkrijgbaar. In deze variant is het in- en uitsturen comfortabel mogelijk via een afstandsbediening. Desgewenst kan men de smalle zonwering TREND ook handmatig via de draaistang bedienen (minderprijs).

 

3D-sensor

De aandrijvingsvariant met radiografisch bestuurbare motor kan bovendien worden uitgebreid met een 3D-sensor. De sensor, die op het uitvalprofiel wordt aangebracht, reageert op de bewegingsintensiteit van de zonwering en stuurt deze automatisch in bij een te hoge windkracht. Wij willen u er wel op wijzen dat een elektronische besturing uw zonwering niet beschermt tegen plotselinge, heftige windvlagen.

 

SAFETY MOTION

De noodhandbediening SAFETY MOTION is het concept voor noodgevallen – als de radiografisch bestuurbare motor van uw zonwering eens niet mocht functioneren, kan de smalle zonwering TREND met de noodhandbediening handmatig worden gesloten met behulp van de draaistang.

Besturing

Volautomatische besturingen completeren de elektrische aandrijving en bieden extra comfort en veiligheid als zon- en windwachters: al naargelang de zonnestraling of de windsterkte wordt uw zonwering automatisch in- en uitgestuurd, ook als u niet thuis bent. Wij willen u er wel op wijzen dat een elektronische besturing uw zonwering niet beschermt tegen plotselinge, heftige windvlagen. Als alternatief bieden wij het handmatig bediende Wind-Protect-Systeem WPS – deze speciale uitvoeringsvariant stabiliseert uw zonwering en vangt ook plotselinge belastingen door bijvoorbeeld windvlagen op.

 

Terras-heater

Een eenvoudig aan de wand of de draagbuis te monteren terras-heater zorgt voor aangename warmte onder uw zonwering, bijvoorbeeld 's avonds of op iets koelere herfstdagen (desgewenst ook met afstandsbediening).

 

Zijdelingse zonwering CALYPSO ROLL

De zijdelingse zonwering CALYPSO ROLL beschermt u van opzij tegen zonnestraling en nieuwsgierige blikken – de perfecte aanvulling voor de smalle zonwering TREND op uw terras of balkon. In de basisuitvoering biedt de zijdelingse zonwering bescherming tegen een lichte bries, maar in combinatie met het Wind-Protect-Systeem kan ze ook worden gebruikt als een echt windscherm.

 

 

Uw vakpartner informeert u graag over alle speciale uitvoeringsmogelijkheden van de smalle zonwering TREND!

zonweringdoeken
Exclusieve zonweringdoeken voor iedere voorkeur

Een zonwering wordt pas een echt persoonlijk product door de combinatie van hoogwaardige zonweringtechniek en een weerbestendig, maar toch edel zonweringdoek.

 

LEINER-stoffen zijn niet alleen bekend vanwege hun kwaliteit, maar ook vanwege de enorme keuze uit dessins. Ons assortiment omvat meer dan 200 dessins uit allerlei kleurwerelden en speciale doekmaterialen met een heel scala aan patronen, van klassieke blokstrepen en tijdloos elegante eenkleurige stoffen t/m moderne strepen. Bovendien beschermen de LEINER-zonweringdoeken tegen uv-stralen tot maar liefst beschermingsfactor 80.

 

Blader door de doekcollectie van LEINER en vindt uw doek in de LEINER doekplanner comfortabel van thuis.

techniek

De smalle zonwering TREND kan aan de wandhet plafond, aan dakspanten of aan een wand met beschermdak gemonteerd worden.

 

Afbeelding: wandmontage

De smalle zonwering TREND kan aan de wandhet plafond, aan dakspanten of aan een wand met beschermdak gemonteerd worden.

 

Afbeelding: plafondmontage

De smalle zonwering TREND kan aan de wandhet plafond, aan dakspanten of aan een wand met beschermdak gemonteerd worden.

 

Afbeelding: montage aan de dakspanten

De smalle zonwering TREND kan aan de wandhet plafond, aan dakspanten of aan een wand met beschermdak gemonteerd worden.

 

Afbeelding: wandmontage met beschermdak

download NL

Voor nadere informatie over de smalle zonwering TREND verwijzen wij naar onze brochure voor knikarmzonweringen die u (als PDF) kunt downloaden of direct naar uw vakpartner.

 

Wat is...?

 • Knikarmdelen
  xDe knikarmdelen zijn de zwaarst belaste onderdelen aan de knikarm en worden dus bij LEINER gemaakt van gehard aluminium.
 • Noodhandbediening motoren (SAFETY MOTION)
  xDe noodhandbediening SAFETY MOTION is het concept voor noodgevallen – als de radiografisch bestuurbare motor van uw zonwering eens niet mocht functioneren, kan de zonwering met de noodhandbediening worden gesloten met behulp van de draaistang.
 • Smalle zonwering
  xZij is de ideale oplossing voor krap bemeten bouwsituaties. De smalle zonwering heeft elkaar kruisende knikarmen en biedt daarmee op stabiele wijze meer uitval dan breedte.
 • Gehard aluminium
  xEen speciale legering die door middel van een later plaatsvindend thermisch proces extra gehard wordt. Dit materiaal heeft een lange levensduur, is robuust en voldoet aan de strengste veiligheidseisen. Door de speciale LEINER-productiemethode wordt de krachtweerstand verdubbeld en een trekvastheid van maar liefst 350 N/mm² bereikt. Ook zonweringen met een uitval van 4 meter of extra VARIO-VOLANTS met zware profielen kunnen daarmee probleemloos worden gerealiseerd.
 • Radiografische bediening
  xEen elektrische aandrijving kan ook via een externe (extra) radiografische ontvanger worden aangedreven. Bij een latere uitrusting is dat ook aanbevolen.

LEINER-ABC

Vakpartners zoeken

LEINER-vakpartner bij u

in de buurt

 

meer informatie

Welke zonwering is
voor mij het
meest geschikt?

naar de zonweringplanner

 • tot 4,49m breedte mogelijk
 • tot 4m uitval mogelijk
 • Veiligheid door gehard aluminium
 • met radiografische afstandsbediening mogelijk
 • io homecontroll mogelijk
 • Wind Protect Systeem optioneel