Open Menu

PERGOLA SUNRAIN L – het terrasvouwdak voor zon, wind en regen

LEINER Stoerer InArbeit

 

PERGOLA SUNRAIN L – het terrasvouwdak voor zon, wind en regen

PERGOLA SUNRAIN L overtuigt met het gewelfde, moderne design en installatieafmetingen tot 84,5 m. Mooie en extreem robuuste profielen zorgen ervoor dat het terrasvouwdak al naargelang de afmeting ook bij hoge windkrachten tot negen Beaufort kan worden gebruikt. Door de hellingshoek van de installatie loopt het water via de regengoot  of door de voorste staanders af. Een comfortabele radiografisch bestuurbare motor behoort tot de standaarduitvoering en u kunt kiezen uit verschillende hand- of wandzenders.

 

Tot de standaarduitvoering behoort bovendien een waterdicht zonweringdoek van ultrasterk pvc-materiaal met de hoogste zonbeschermingsfactor 80. Het doek is verkrijgbaar in diverse kleuren. Tegen meerprijs kan de PERGOLA SUNRAIN L ook worden uitgerust met het waterdichte netweefsel Soltis W96.

pergola met zonweringzonnescherm op potenzonnescherm op poten 's nachtszonnescherm op poten met leds

details

LEINER LOUNGE kleurenDe PERGOLA SUNRAIN L is verkrijgbaar met een uitval van max. 650 cm. Bij eenvaks installaties bedraagt de max. breedte 500 cm; bij tweevaks installaties max. 900 cm en bij drievaks installaties max. 1300 cm.

 

De PERGOLA SUNRAIN L is verkrijgbaar in de standaardkleuren verkeerswit (RAL 9016); wit (RAL 9010) of in een van de achttien fijne LEINER-LOUNGE-structuurkleuren. Tegen meerprijs kunnen wij bovendien elke gewenste RAL-kleur realiseren – laat u daarover informeren door uw vakpartner!

 

Voor een windstabiele bescherming tegen de zon is de PERGOLA L verkrijgbaar in de uitvoering SUNSHINE – deze heeft een netweefsel en beschermt ook bij hoge windkrachten effectief tegen de zon.

uitvoeringen

Ontdek de vele speciale uitvoeringsmogelijkheden voor de PERGOLA SUNRAIN L:

 

Pergola L met verlichtingVerlichting

De LED-verlichting die in elke tweede dwarsgording is geïntegreerd, zorgt onder het terrasvouwdak voor een gezellige sfeer. De leds zijn via een handzender dimbaar en kunnen zo aan iedere lichtsituatie worden aangepast.

 

pergola met zonwering en beschermdakBeschermdak

Een beschermdak voor uw terrasvouwdak is optioneel. Het beschermt het gevouwen doek in ingestuurde stand tegen verontreiniging en is (al naargelang de uitval) verkrijgbaar in verschillende afmetingen.

 

zonnescherm op poten met verticale zonweringVerticale zonweringen

Voor een nog flexibelere vormgeving van de textiele ruimte kunnen de zijkanten van uw PERGOLA SUNRAIN L worden voorzien van windstabiele verticale zonweringen (zie CANTO SZ). Daarbij liggen de zonweringdoeken beschermd in een cassette. Ze kunnen desgewenst ook worden uitgevoerd met kijkramen van transparant pvc.

pergola met zonwering, warmtestralerWarmtestraler

Met een warmtestraler verlengt u mooie zomeravonden op uw terras en kunt u genieten van een aangename warmte onder uw pergola. De warmtestralers zijn ook passend bij uw pergola verkrijgbaar in een van onze 18 LEINER LOUNGE kleuren. Desgewenst kunt u de heater ook draadloos bedienen en de bediening in uw smartphone integreren.

zonnescherm op poten besturingBesturing

Volautomatische besturingen completeren de elektrische aandrijving en bieden extra comfort en veiligheid als zon- en windwachter: al naargelang de zonnestraling of de windsterkte wordt uw terrasvouwdak automatisch in- en uitgestuurd, ook als u niet thuis bent. Bij terrasvouwdaken is de windwachter vanwege de windgevoeligheid slechts beperkt bruikbaar. De gebruikelijke windwachters zijn berekend op een windkracht van maximaal zes Beaufort.

 

zonnescherm op poten met zijdelingse zonweringZijdelingse zonwering CALYPSO ROLL

De zijdelingse zonwering CALYPSO ROLL beschermt u van opzij tegen zonnestraling en nieuwsgierige blikken – de perfecte aanvulling voor de PERGOLA SUNRAIN L voor uw terras. Bovendien biedt de zijdelingse zonwering bescherming tegen een lichte bries.

pergola met zonweringPERGOLA DUO

Twee PERGOLA SUNRAIN L's kunt u met een GASTRO-frame combineren voor de beschaduwing van grote oppervlakken – de afmetingen zijn flexibel en kunnen aan de individuele terrassituatie worden aangepast.

 

Doekstabiliseringsprofiel (TSP)

Op plaatsen met veel wind kan het doek bij het insturen door de wind omhoog worden gedrukt. Om dit naar mogelijkheid te vermijden, is tegen een meerprijs het doekstabiliseringsprofiel TSP verkrijgbaar dat direct op het zonweringdoek worden genaaid.

 

Uw vakpartner informeert u graag over alle speciale uitvoeringsmogelijkheden van de PERGOLA SUNRAIN L!

zonweringdoeken
Zonweringdoek voor regenbestendige zonweringenExclusieve zonweringdoeken voor iedere voorkeur

Een zonwering wordt pas een echt persoonlijk unicaat door de combinatie van hoogwaardige zonweringtechniek en een weerbestendig, maar toch edel zonweringdoek.

 

LEINER-stoffen zijn niet alleen bekend vanwege hun kwaliteit, maar ook vanwege de enorme keuze uit tal van dessins. Bovendien beschermen de LEINER-zonweringdoeken tegen uv-stralen tot maar liefst beschermingsfactor 80.

 

Neus rond in de   LEINER-stofcollectie of vraag advies bij uw  vakpartner!

techniek

pergola met zonwering, PERGOLA SUNRAIN L TechniekDe PERGOLA SUNRAIN L kan aan een wand of aan een vaste constructie worden gemonteerd.

download

catalogus PERGOLA SUNRAINVoor meer informatie over het model PERGOLA SUNRAIN L verwijzen wij u naar onze PERGOLA SUNRAIN-brochure of direct naar uw vakpartner.

 

Wat is...?

 • SZ
  x

  De SZ is een windstabiel zonweringsysteem met een ritsgeleiding in de zijdelingse geleiders, het zogenaamde ZIP-systeem. De maximale windbelastbaarheid is afhankelijk van de grootte en de montagesituatie.

 • Precontraint 302
  x

  Het speciale, ultrasterke pvc-materiaal werd speciaal ontwikkeld voor het gebruik als zonweringdoek. Het wordt gebruikt voor LEINER-SUNRAIN-zonweringen, is 100 % waterdicht, geurneutraal en moeilijk ontvlambaar (B1); bovendien is het lengtestabiel, robuust en eenvoudig te reinigen. Precontraint 302-doek heeft in elke kleur – ook in wit – de hoogste zonbeschermingsfactor 80.

 • Waterdichtheid
  x

  Hoe waterdicht een zonweringdoek is, is afhankelijk van het gebruikte materiaal en de afwerking van de naden. De waterdichtheid wordt vaak aangegeven als hoogte van een waterkolom die de weerstand tegen doordringing van water aangeeft. Een normaal zonweringdoek heeft een waterkolom van ca. 300 millimeter; met een extra coating kan een waterkolom van ca. 1.000 millimeter worden bereikt. Bij het aaneenstikken ontstaan bij zonweringdoeken echter ondichte punten aan de naden – als de naden worden gelast, is het doek waterdicht, onafhankelijk van de hoeveelheid regen. Een ander, volledig waterdicht alternatief is het zonweringdoek van pvc.

 • Terrasvouwdak
  x

  Bij de extra windstabiele beschaduwingsinstallatie van LEINER (PERGOLA SUNRAIN of SUNSHINE) wordt het zonweringdoek niet opgerold, maar 'gevouwen'. De stabiliteit van de installatie wordt verkregen door meerdere dwarsgordingen. Omdat windkrachten tot 9 Beaufort (afhankelijk van de grootte) het terrasvouwdak niet beschadigen, is het een interessant alternatief voor een vaste terrasbeschaduwing.

 • LEINER LOUNGE KLEUREN
  xDe LEINER LOUNGE KLEUREN worden gebruikt op de zonweringelementen en onderscheiden zich door een zeer fijn gestructureerd oppervlak en een speciaal metallic-effect. De hoogwaardige poedercoating is in totaal 18 kleuren verkrijgbaar en bovendien extreem robuust.

LEINER-ABC

Vakpartners zoeken

LEINER-vakpartner bij u

in de buurt

 

meer informatie

Welke zonwering is
voor mij het
meest geschikt?

naar de zonweringplanner

 • mogelijk tot 13 m breedte
 • tot 6,5m uitval mogelijk
 • met radiografische afstandsbediening mogelijk
 • met LED verlichting mogelijk
 • Maximale windkracht 7-9 bft