Open Menu

De PERGOLA SUNRAIN XLM – het terrasvouwdak voor bijzondere afmetingen

LEINER Stoerer InArbeit

 

De PERGOLA SUNRAIN XLM – het terrasvouwdak voor bijzondere afmetingen

Grote terrassen bieden wel veel comfort, maar het is hier extra belangrijk dat zij goed zijn beschermd tegen zon, wind en regen. De PERGOLA SUNRAIN XLM biedt optimale voorwaarden voor grote terrassen. Het geslaagde, moderne design is een van de bijzondere kenmerken van dit model. De ruim bemeten profieldiameters verlenen de PERGOLA SUNRAIN XLM bovendien extreme stabiliteit. Zelfs bij een maximale uitval kan het terrasvouwdak bij windkrachten van acht tot negen Beaufort uitgestuurd blijven.

 

Door de hellingshoek van de installatie loopt het water weg via de regengoot en de voorste staanders. Een comfortabele radiografisch bestuurbare motor behoort tot de standaarduitvoering en u kunt kiezen uit verschillende hand- of wandzenders.

 

Tot de standaarduitvoering behoort bovendien een waterdicht zonweringdoek van ultrasterk pvc-materiaal met de hoogste zonbeschermingsfactor 80. Het doek is verkrijgbaar in diverse kleuren. Tegen een meerprijs kan de PERGOLA SUNRAIN XLM ook worden uitgerust met het waterdichte netweefsel Soltis W96.

 

vrijstaande zonwering terras openvrijstaande zonwering terras van benedenstaande zonneschermstaande zonnescherm 's nachtsstaande zonnescherm met led lichtvrijstaande zonwering terras met leds

details

LEINER LOUNGE kleurenDe PERGOLA SUNRAIN XLM is verkrijgbaar met een uitval van max. 850 cm. Bij eenveld installaties bedraagt de maximale breedte 500 cm; bij tweeveld installaties max. 900 cm en bij drieveld installaties max. 1300 cm.

 

De PERGOLA SUNRAIN XLM is verkrijgbaar in de standaardkleuren verkeerswit (RAL 9016); wit (RAL 9010) of in een van de achttien LEINER-LOUNGE-structuurkleuren. Tegen een meerprijs kunnen wij bovendien elke gewenste RAL-kleur realiseren – laat u daarover informeren door uw vakpartner!

 

Voor een windstabiele bescherming tegen de zon is de PERGOLA XLM ook verkrijgbaar in de uitvoering SUNSHINE – deze heeft een netweefsel en beschermt ook bij hoge windkrachten effectief tegen de zon.

uitvoeringen

Ontdek de speciale uitvoeringsmogelijkheden voor de PERGOLA SUNRAIN XLM:

 

Verlichting

De LED-verlichting die in elke tweede dwarsgording is geïntegreerd, zorgt onder het terrasvouwdak voor een gezellige sfeer. De leds zijn via een handzender dimbaar en kunnen zo aan iedere lichtsituatie worden aangepast.

 

aluminium pergola zonwering met beschermdakBeschermdak

Een beschermdak voor uw terrasvouwdak is optioneel. Het beschermt het gevouwen doek in ingestuurde stand tegen verontreiniging en is (al naargelang de uitval) verkrijgbaar in verschillende afmetingen.

 

aluminium pergola zonwering met verticale schermVerticale zonweringen

Voor een nog flexibelere vormgeving van de textiele ruimte kunnen de zijkanten van uw PERGOLA SUNRAIN L worden voorzien van windstabiele verticale zonweringen. Daarbij liggen de zonweringdoeken beschermd in een cassette. Ze kunnen desgewenst ook worden uitgevoerd met kijkramen van transparant pvc.

veranda met zonwering en warmtestralerTerras-heater

Met een terras-heater verlengt u mooie zomeravonden op uw terras en kunt u genieten van een aangename warmte onder uw terrasdak. De terras-heaters zijn ook passend bij uw terrasdak verkrijgbaar in een van onze 18 LEINER LOUNGE kleuren. Desgewenst kunt u de heater ook draadloos bedienen en de bediening in uw smartphone integreren.

 

veranda met zonwering windvastBesturing

Volautomatische besturingen completeren de elektrische aandrijving en bieden extra comfort en veiligheid als zon- en windwachter: al naargelang de zonnestraling of de windsterkte wordt uw terrasvouwdak automatisch in- en uitgestuurd, ook als u niet thuis bent. Bij terrasvouwdaken is de windwachter vanwege de windgevoeligheid slechts beperkt bruikbaar. De gebruikelijke windwachters zijn berekend op een windkracht van maximaal 6 Beaufort.

veranda met zonwering ook zijdelingsZijdelingse zonwering CALYPSO ROLL

De zijdelingse zonwering CALYPSO ROLL beschermt u van opzij tegen zonnestraling en nieuwsgierige blikken – de perfecte aanvulling voor de PERGOLA SUNRAIN XLM. Bovendien biedt de zijdelingse zonwering bescherming tegen een lichte bries.

 

Doekstabiliseringsprofiel (TSP)

Op plaatsen met veel wind kan het doek bij het insturen door de wind omhoog worden gedrukt. Om dit (zover mogelijk) te vermijden, is tegen een meerprijs het doekstabiliseringsprofiel TSP verkrijgbaar dat direct op het zonweringdoek worden genaaid.

 

Uw vakpartner informeert u graag over alle speciale uitvoeringsmogelijkheden van de PERGOLA SUNRAIN XLM!

zonweringdoeken
Zonweringdoek voor regenbestendige zonweringenExclusieve zonweringdoeken voor iedere voorkeur

Een zonwering wordt pas een echt persoonlijk product door de combinatie van hoogwaardige zonweringtechniek en een weerbestendig, maar toch edel zonweringdoek.

 

LEINER-stoffen zijn niet alleen bekend vanwege hun kwaliteit, maar ook vanwege de enorme keuze uit dessins. Bovendien beschermen de LEINER-zonweringdoeken tegen uv-stralen tot maar liefst beschermingsfactor 80.

 

Bekijk de LEINER-stofcollectie of vraag advies bij uw vakpartner!

techniek

PERGOLA SUNRAIN XLM TechniekDe PERGOLA SUNRAIN XLM kunnen aan een wand of aan een vaste constructie worden gemonteerd.

 

Afbeelding: Pergola Sunrain XLM

download

catalogus PERGOLA SUNRAINVoor meer informatie over de PERGOLA SUNRAIN XLM verwijzen wij u naar onze PERGOLA SUNRAIN-brochure of direct naar uw vakpartner.

 

Wat is...?

 • Terrasvouwdak
  x

  Bij de extra windstabiele beschaduwingsinstallatie van LEINER (PERGOLA SUNRAIN of SUNSHINE) wordt het zonweringdoek niet opgerold, maar 'gevouwen'. De stabiliteit van de installatie wordt verkregen door meerdere dwarsgordingen. Omdat windkrachten tot 9 Beaufort (afhankelijk van de grootte) het terrasvouwdak niet beschadigen, is het een interessant alternatief voor een vaste terrasbeschaduwing.

 • SZ
  x

  De SZ is een windstabiel zonweringsysteem met een ritsgeleiding in de zijdelingse geleiders, het zogenaamde ZIP-systeem. De maximale windbelastbaarheid is afhankelijk van de grootte en de montagesituatie.

 • IO-RADIOTECHNOLOGIE
  xHet bidirectionele radioprotocol is een betrouwbare en veilige technologie met een datafeedbackfunctie. Zo kunnen gebruikers de status van het 'verzendende toestel' te allen tijde en overal vandaan controleren. De bediening is ontwikkeld voor de mobiele afstandsbediening per smartphone. De io-radiotechnologie vormt de basis voor een smart home en kan te allen tijde uitgebreid en achteraf uitgerust worden.
 • Precontraint 302
  x

  Het speciale, ultrasterke pvc-materiaal werd speciaal ontwikkeld voor het gebruik als zonweringdoek. Het wordt gebruikt voor LEINER-SUNRAIN-zonweringen, is 100 % waterdicht, geurneutraal en moeilijk ontvlambaar (B1); bovendien is het lengtestabiel, robuust en eenvoudig te reinigen. Precontraint 302-doek heeft in elke kleur – ook in wit – de hoogste zonbeschermingsfactor 80.

 • LEINER LOUNGE KLEUREN
  xDe LEINER LOUNGE KLEUREN worden gebruikt op de zonweringelementen en onderscheiden zich door een zeer fijn gestructureerd oppervlak en een speciaal metallic-effect. De hoogwaardige poedercoating is in totaal 18 kleuren verkrijgbaar en bovendien extreem robuust.

LEINER-ABC

Vakpartners zoeken

LEINER-vakpartner bij u

in de buurt

 

meer informatie

Welke zonwering is
voor mij het
meest geschikt?

naar de zonweringplanner

 • mogelijk tot 13 m breedte
 • tot 8,5m uitval mogelijk
 • met radiografische afstandsbediening mogelijk
 • met LED verlichting mogelijk
 • Maximale windkracht 8-9 bft