Open Menu

De GASTRO SUNRAIN met VARIO-VOLANT – beschermt bij bijna elk weer

De GASTRO SUNRAIN met Vario-Volant – beschermt bij bijna elk weer


De GASTRO SUNRAIN met de door LEINER gepatenteerde SUNRAIN-technologie is de perfecte oplossing voor zon en regen: het mobiele, vrijstaande of vast geïnstalleerde zonweringsysteem biedt schaduw en kan worden uitgebreid tot een windstabiele oplossing. Dankzij de intelligente en stabiele constructie kan de GASTRO SUNRAIN zelfs bij zware regenval uitgestuurd blijven. Daarmee maakt het uw horecagelegenheid grotendeels onafhankelijk van het weer.

 

Tot de standaarduitvoering behoort een waterdicht zonweringdoek van ultrasterk pvc dat voor reclamedoeleinden heel eenvoudig kan worden bedrukt. Al vanaf een hellingshoek van 5° (bij koppelinstallaties vanaf 7,5°) is de waterafvoer gegarandeerd. De LED-verlichting die als speciale uitvoering in het dwarsprofiel integreerbaar en radiografisch dimbaar is, zorgt voor een aangename sfeer tot laat in de avond.

 

Het vrijstaande aluminiumframe wordt individueel en naar wens vervaardigd. De GASTRO SUNRAIN kan op een betonfundament worden geschroefd of veilig in een bodemhuls worden geplaatst. Als er geen fixatie op de bodem mogelijk is of als u de installatie flexibel wilt gebruiken, is als standaard ook een elegante sokkel met betongewichten en geïntegreerde afdekking verkrijgbaar. Hierdoor ontstaan twee extra zitplaatsen per zijde en de GASTRO SUNRAIN kan zo ook voor straatfeesten en andere evenementen worden gebruikt. Montage en demontage is eenvoudig en snel mogelijk. Zo worden vlakken van meer dan 40 m – bij een koppelinstallatie zelfs tot 135 m en per knopdruk in- en uitstuurbaar – optimaal tegen zon en regen beschermd.

 

Met de variabel uitstuurbare VARIO-VOLANT (aan een of beide zijden) verandert de GASTRO SUNRAIN in een zonwering die zich perfect aanpast aan de stand van de zon – ideaal voor op het westen gerichte horecagelegenheden bij avondzon. In de standaarduitvoering wordt het doek van de VARIO-VOLANT handmatig bediend via een draaistang. Hier zijn tal van combinatiemogelijkheden met diverse doeken en aandrijfvarianten mogelijk.

 

Bijzonder sterk belaste delen van de zonwering, bijvoorbeeld de armhouders of knikarmelementen, worden bij ons vervaardigd van gehard aluminium. Deze speciale productiemethode maakt de zonweringelementen niet alleen sterker, maar verhoogt ook de veiligheid en de duurzaamheid van onze zonweringen. 

 

 details

LEINER LOUNGE kleurenDe GASTRO SUNRAIN VARIO-VOLANT is verkrijgbaar in breedten van max. 650 cm en met een uitval van max. 700 cm of een breedte van max. 550 cm en met een uitval van max. 800 cm. Koppelinstallaties met tussenrol zijn verkrijgbaar in breedten van max. 1950 cm en met een uitval van max. 700 cm of een breedte van max. 1650 cm en een uitval van max. 800 cm. In de standaarduitvoering zijn de zonweringen uitgerust met elektromotoren.

 

De GASTRO SUNRAIN VARIO-VOLANT is verkrijgbaar in de standaardkleuren wit (RAL 9010) LEINER-LOUNGE-structuurkleur grijs en de frameprofielen in eloxaal E6/EV1; alternatief tegen een meerprijs in een van de zventien LEINER-LOUNGE-structuurkleuren of elke gewenste RAL-kleur – vraag advies bij uw vakpartner!

 uitvoeringen

Ontdek de vele speciale uitvoeringsmogelijkheden voor de GASTRO SUNRAIN met VARIO-VOLANT:

 

zonnescherm grijs met windbeveiligingWind-Protect-Systeem

Het Wind-Protect-Systeem WPS is een innovatie van LEINER en werd oorspronkelijk ontwikkeld voor de aangescherpte eisen voor horecazonweringen. Nu is het Wind-Protect-Systeem WPS ook verkrijgbaar voor de GASTRO SUNRAIN met VARIO-VOLANT: door vastzetbare staanders aan het uitvalprofiel wordt de windstabiliteit van uw zonwering aanzienlijk verbeterd. Al naargelang de afmetingen van de zonwering biedt het WPS bescherming tot windkracht 8 – ook bij plotselinge windvlagen. Een windkanaaltest van het Wind-Protect-Systeem WPS ziet u in deze video.

 

zonnescherm grijs met afstandsbedieningAandrijving

In plaats van een elektromotor in de standaarduitvoering kunt u ook kiezen voor een op afstand bedienbare motor. Dankzij de Somfy io radiotechnologie functioneert het in- en uitsturen niet alleen via een afstandsbediening. U kunt desgewenst ook uw smartphone voor de bediening gebruiken. Door het io radiosysteem kunt u de bediening van uw zonwering ook in uw smartphone integreren. Desgewenst kunt u de GASTRO SUNRAIN ook handmatig via de draaistang bedienen (minderprijs). 

De VARIO-VOLANT kan met een draaistang eenvoudig in en uit worden gestuurd. 

knikarmscherm elektrisch met sensor3D-sensor

De aandrijvingsvariant met radiografisch bestuurbare motor kan bovendien worden uitgebreid met een 3D-sensor. De sensor, die op het uitvalprofiel wordt aangebracht, reageert op de bewegingsintensiteit van de zonwering en stuurt deze automatisch in bij te hoge windkracht. Wij willen u er wel op wijzen dat een elektronische besturing uw zonwering niet beschermt tegen plotselinge, heftige windvlagen.

 

verlichting van knikarmscherm elektrischleds van zonnescherm elektrisch 5 meterLichtsysteem

De GASTRO SUNRAIN VARIO-VOLANT is ook verkrijgbaar met halogeenverlichting die in het frameprofiel is geïntegreerd en die desgewenst dimbaar is, ook via afstandsbediening.

 

warmtestraler voor knikarmscherm elektrischTerras-heater

Met een terras-heater verlengt u mooie zomeravonden op uw terras en kunt u genieten van een aangename warmte onder uw terrasdak. De terras-heaters zijn ook passend bij uw terrasdak verkrijgbaar in een van onze 18 LEINER LOUNGE kleuren. Desgewenst kunt u de heater ook draadloos bedienen en de bediening in uw smartphone integreren.

zonnescherm elektrisch 5 meter besturingBesturing

Volautomatische besturingen completeren de elektrische aandrijving en bieden extra comfort en veiligheid als zon- en windwachters: al naargelang de zonnestraling of de windsterkte wordt uw zonwering automatisch in- en uitgestuurd, ook als u niet thuis bent. Wij willen u er wel op wijzen dat een elektronische besturing uw zonwering niet beschermt tegen plotselinge, heftige windvlagen. Als alternatief bieden wij het handmatig bediende Wind-Protect-Systeem WPS – deze speciale uitvoeringsvariant stabiliseert uw zonwering en vangt ook plotselinge belastingen door bijvoorbeeld windvlagen op.

 

zonnescherm elektrisch 5 meter met windbeveiligingWindbeveiliging

Een windbeveiliging stabiliseert de VARIO-VOLANT bij een lichte bries.

 

zonnescherm elektrisch 5 meter met zijdelingse zonweringZijdelingse zonwering CALYPSO ROLL

De zijdelingse zonwering CALYPSO ROLL beschermt u van opzij tegen zonnestraling en nieuwsgierige blikken – de perfecte aanvulling voor de GASTRO SUNRAIN VARIO-VOLANT. Bovendien biedt de zijdelingse zonwering bescherming tegen een lichte bries.

zonnescherm grijs beschermhoesBeschermhoes

Een waterdampdoorlatende beschermhoes beschermt de GASTRO SUNRAIN VARIO-VOLANT ook 's winters tegen weersinvloeden.

 

Uw vakpartner informeert u graag over alle speciale uitvoeringsmogelijkheden van de GASTRO SUNRAIN VARIO-VOLANT!

 zonweringdoeken
Zonweringdoek voor regenbestendige zonweringenExclusieve zonweringdoeken voor iedere voorkeur

Een zonwering wordt pas een echt persoonlijk product door de combinatie van hoogwaardige zonweringtechniek en een weerbestendig, maar toch edel zonweringdoek.

 

LEINER-stoffen zijn niet alleen bekend vanwege hun kwaliteit, maar ook vanwege de enorme keuze uit dessins. Bovendien beschermen de LEINER-zonweringdoeken tegen uv-stralen tot maar liefst beschermingsfactor 80.

 

Bekijk de LEINER-stofcollectie of vraag advies bij uw vakpartner!

 techniek

zonnescherm tuin elektrisch voetelementDe GASTRO SUNRAIN VARIO-VOLANT kan op verschillende manieren worden gemonteerd: via een met betongewichten verzwaard voetelement dat de zonwering een stevige stand verleent en niet in de bodem gefixeerd hoeft te worden of via een aanschroefplaat waarmee het frame op een fundament geschroefd en zo veilig geborgd wordt.

 

Bij enkele installaties is bij de montage met bodemhulzen ook regelmatige demontage mogelijk. Alternatief kan de GASTRO SUNRAIN aan een of beide zijden aan de wand gemonteerd worden.

 

Afbeelding: met betongewichten verzwaard voetelement

zonnescherm grijs aanschroefplaatDe GASTRO SUNRAIN VARIO-VOLANT kan op verschillende manieren worden gemonteerd: via een met betongewichten verzwaard voetelement dat de zonwering een stevige stand verleent en niet in de bodem gefixeerd hoeft te worden of via een aanschroefplaat waarmee het frame op een fundament geschroefd en zo veilig geborgd wordt.

 

Bij enkele installaties is bij de montage met bodemhulzen ook regelmatige demontage mogelijk. Alternatief kan de GASTRO SUNRAIN aan een of beide zijden aan de wand gemonteerd worden.

 

Afbeelding: aanschroefplaat

zonnescherm tuin elektrisch bodemhulzenDe GASTRO SUNRAIN VARIO-VOLANT kan op verschillende manieren worden gemonteerd: via een met betongewichten verzwaard voetelement dat de zonwering een stevige stand verleent en niet in de bodem gefixeerd hoeft te worden of via een aanschroefplaat waarmee het frame op een fundament wordt geschroefd en zo veilig wordt geborgd.

 

Bij enkele installaties is bij de montage met bodemhulzen ook regelmatige demontage mogelijk. Alternatief kan de GASTRO SUNRAIN aan een of beide zijden aan de wand worden gemonteerd.

 

Afbeelding: montage met bodemhulzen

zonnescherm tuin elektrisch wandmontageDe GASTRO SUNRAIN VARIO-VOLANT kan op verschillende manieren worden gemonteerd: via een met betongewichten verzwaard voetelement dat de zonwering een stevige stand verleent en niet in de bodem gefixeerd hoeft te worden of via een aanschroefplaat waarmee het frame op een fundament geschroefd en zo veilig geborgd wordt.

 

Bij enkele installaties is bij de montage met bodemhulzen ook regelmatige demontage mogelijk. Alternatief kan de GASTRO SUNRAIN aan een of beide zijden aan de wand gemonteerd worden.

 

Afbeelding: wandmontage

 download

Catalogus GASTRO SUNRAINCatalogus horeca

In de referentielijst vindt u een aantal voorbeelden van onze GASTRO SUNRAIN projecten. 

 

Voor meer informatie over het model GASTRO SUNRAIN VARIO-VOLANT verwijzen wij u naar onze GASTRO SUNRAIN-brochure of direct naar uw vakpartner.

 

 

Wat is...?

 • Gording
  x

  Dit is het belangrijkste onderdeel van de gepatenteerde LEINER SUNRAIN-zonwering. Twee gordingen die beweeglijk op de stabiele knikarmen gelagerd zijn, steunen het zonweringdoek van de SUNRAIN-zonwering en voorkomen dat het doek doorhangt. Het op deze wijze gespannen doek laat het regenwater aflopen.

 • Gehard aluminium
  x

  Een speciale legering die door middel van een later plaatsvindend thermisch proces extra gehard wordt. Dit materiaal heeft een lange levensduur, is robuust en voldoet aan de strengste veiligheidseisen. Door de speciale LEINER-productiemethode wordt de krachtweerstand verdubbeld en een trekvastheid van maar liefst 350 N/mm² bereikt. Ook zonweringen met een uitval van 4 meter of extra VARIO-VOLANTS met zware profielen kunnen daarmee probleemloos worden gerealiseerd.

 • Wind-Protect-Systeem (WPS)
  x

  Het Wind-Protect-Systeem WPS is een innovatie van LEINER en is oorspronkelijk ontwikkeld voor de aangescherpte eisen voor de horecazonweringen. Door vastzetbare steunen aan het uitvalprofiel wordt de windstabiliteit van uw zonwering aanzienlijk verhoogd. Al naargelang de afmetingen van de zonwering biedt WPS bescherming tot windkracht 8 – ook bij plotselinge windvlagen. Een windkanaaltest van het Wind-Protect-Systeem ziet u in deze video.

 • Precontraint 302
  x

  Het speciale, ultrasterke pvc-materiaal werd speciaal ontwikkeld voor het gebruik als zonweringdoek. Het wordt gebruikt voor LEINER-SUNRAIN-zonweringen, is 100 % waterdicht, geurneutraal en moeilijk ontvlambaar (B1); bovendien is het lengtestabiel, robuust en eenvoudig te reinigen. Precontraint 302-doek heeft in elke kleur – ook in wit – de hoogste zonbeschermingsfactor 80.

 • SUNRAIN
  x

  Gebruikelijke zonweringen met normale zonweringdoeken zijn slechts in beperkte mate geschikt voor gebruik bij regen. SUNRAIN-zonweringen zijn een gepatenteerde innovatie van LEINER en als merk geregistreerd. Ze zijn speciaal ontwikkeld voor het gebruik bij zon en regen en zijn uitgerust met een 100% waterdicht, ultrasterk pvc-materiaal (zie precontraint 302). Al vanaf een hellingshoek van vijf graden – normaal gesproken hebben zonweringen minimaal 15 graden nodig – loopt het regenwater gecontroleerd weg. Dankzij de speciale geometrie van de knikarm is bovendien meer »ruimte« onder de zonwering beschikbaar.

LEINER-ABC

Vakpartners zoeken

LEINER-vakpartner bij u

in de buurt

 

meer informatie

Welke zonwering is
voor mij het
meest geschikt?

naar de zonweringplanner

LICHT ERVAREN IN HET ECHT

LED-knikarmen

 

ERVARING HIER

 • mogelijk tot 6,5m breedte
 • tot 7m uitval mogelijk
 • min. 5¡ hellingshoek vereist
 • min.7,5¡ hellingshoek vereist
 • tot 19,5m breedte met 7 m uitval koppelbaar
 • tot 16,75m breedte met 8m uitval koppelbaar
 • met Vario-Volant min. 7,5¡ hellingshoek
 • Veiligheid door gehard aluminium
 • met radiografische afstandsbediening mogelijk
 • noodhandbediening mogelijk
 • io homecontroll mogelijk
 • Wind Protect Systeem optioneel