Open Menu

De verandazonweringen WGB 350 en 350 SZ – perfecte elegantie

De verandazonweringen WGB 350 en WGB 350 SZ – GROOTSCHALIGE BESCHERMING TEGEN DE HITTE

Glazen constructies neigen ertoe om in de zomer extreem warm te worden. Met de verandazonweringen WGB 350 en 350 SZ kunt u ook in hartje zomer genieten van een aangenaam klimaat. Op deze wijze kunt u afzien van een energie-intensieve koeltechniek.

De verandazonwering WGB 350 SZ is vooral zinvol in streken met veel wind. Dankzij de SZ-technologie wordt het doek opzij in de geleiders gehouden en over de hele lengte geleid. Door deze geleiding is de zonwering bijzonder belastbaar en windvast. Er ontstaan ook geen lichtspleten tussen het doek en de geleiders. 

 

 

 

Zonwering boven overkappingZonwering boven overkapping detailZonwering boven overkapping met SZ-techniek

details

LEINER LOUNGE kleurenZowel de WGB 350 als de WGB 350 SZ zijn verkrijgbaar als enkele installatie met een breedte van 6 m en een uitval tot 5 m. Als gekoppelde installatie kunt u met de WGB 350 een breedte van maximaal 10 m realiseren, grotere breedten bereikt u met plaatsing als tegen elkaar liggende systemen. De verandazonwering WGB 350 SZ daarentegen wordt vanaf 6 m breedte als tegen elkaar liggende systemen gebouwd. Elke afzonderlijke zonwering beschikt hierbij over een eigen motor, en vanaf maart 2022 zijn er tegen elkaar liggende systemen tot 18 meters mogelijk. Beide modellen zijn principieel uitgerust met een elektromotor.

 

Zowel de WGB 350 als de WGB 350 SZ zijn verkrijgbaar in de standaardkleuren verkeerswit (RAL 9016), LEINER LOUNGE donkergrijs, grijs en antracitegrijs; alternatief kunt u zonder meerprijs kiezen uit 15 andere fijne LEINER-LOUNGE-structuurkleuren. Tegen meerprijs kunnen wij bovendien elke RAL-kleur realiseren – vraag advies bij uw vakpartner!

Uitvoeringen

Ontdek de speciale uitvoeringsmogelijkheden voor de verandazonweringen WGB 350 en WGB 350 SZ:

 

overkapping zonwering motorAandrijving

In plaats van een elektromotor in de standaarduitvoering kunt u ook kiezen voor een op afstand bedienbare motor. Dankzij de Somfy io radiotechnologie functioneert het in- en uitsturen niet alleen via een afstandsbediening. Voor de bediening kunt u tevens uw smartphone of tablet gebruiken. Ook een bediening via apparaten zoals Alexa of Homekit is mogelijk. Door het io radiosysteem kunt u uw WGB 350 of WGB 350 SZ in uw smartphone integreren.

 

zonwering serre buiten windvastBesturing

Volautomatische besturingen completeren de elektrische aandrijving en bieden extra comfort en veiligheid als zon- en windwachter: al naargelang de zonnestraling of de windsterkte wordt uw verandazonwering automatisch in- en uitgestuurd, ook als u niet thuis bent. Wij willen u er wel op wijzen dat een elektronische besturing uw verandazonwering niet beschermt tegen plotselinge, heftige windvlagen.

 

Doeksteunrol en -draad

Het is een natuurwet dat grote doeken sterker doorhangen. Om dit fenomeen tegen te gaan, kunt u kiezen uit een doeksteunrol met 6 cm diameter of een doeksteundraad. 

 

Zonweringdoeken
LEINER ZonweringdoekenExclusieve zonweringdoeken voor iedere voorkeur

Een zonwering wordt pas een echt persoonlijk unicaat door de combinatie van hoogwaardige zonweringtechniek en een weerbestendig, maar toch edel zonweringdoek.

 

LEINER-stoffen zijn niet alleen bekend vanwege hun kwaliteit, maar ook vanwege de enorme keuze uit tal van dessins. Ons programma omvat meer dan 200 dessins uit allerlei kleurwerelden en speciale doekmaterialen met een hele scala aan patronen die reikt van klassieke blokstrepen en tijdloos elegante eenkleurige stoffen tot en met moderne strepen. Bovendien beschermen de LEINER-zonweringdoeken tegen uv-stralen tot maar liefst beschermingsfactor 80.

 

Bekijk de LEINER-stofcollectie of vraag advies bij uw vakpartner!

Techniek
overkapping zonwering WGB 350 ZijaanzichtZijaanzicht WGB 350

 

       
Maat  A B C
max.   300 mm   1.750 mm   300 mm
min.   210 mm -    80 mm

 

overkapping zonwering WGB 350 vooraanzichtVooraanzicht WGB 350

 

zonwering serre buiten WGB 350 SZ ZijaanzichtZijaanzicht WGB 350 SZ

 

       
Maat  A B C
max.   300 mm   1.750 mm   300 mm
min.   210 mm -    80 mm

 

zonwering serre buiten WGB 350 SZ vooranzichtVooraanzicht WGB 350 SZ

 

De WGB 350 en 350 SZ worden met afstandhouders gemonteerd:

 

1.) Afstandhouder voor de WGB 350

2.) Afstandhouder voor de WGB 350 speciaal voor AREA 

3.) Afstandhouder voor de WGB 350 SZ

4.) Afstandhouder voor de WGB 350 SZ speciaal voor AREA 

 

serre zonnescherm WGB 350 Afstandhouder AREA2.) Afstandhouder voor de WGB 350 met de glassystemen AREA

 

 

serre zonnescherm WGB 350 SZ, afstandhouder AREA

4.) Afstandhouders voor de WGB 350 SZ speciaal met het glassysteem AREA

serre zonnescherm WGB 350, afstandhouder

3.) Afstandhouders voor de WGB 350 SZ

zonwering serre buiten WGB 350, afstandhouder

1.) Afstandhouder voor de WGB 350

download

Catalogus, veranda zonweringenVoor meer informatie over de verandazonwering WGB 350 en 350 SZ verwijzen wij u naar onze brochure of direct naar uw vakpartner.

 

Wat is...?

 • Waterdichtheid
  x

  Hoe waterdicht een zonweringdoek is, is afhankelijk van het gebruikte materiaal en de afwerking van de naden. De waterdichtheid wordt vaak aangegeven als hoogte van een waterkolom die de weerstand tegen doordringing van water aangeeft. Een normaal zonweringdoek heeft een waterkolom van ca. 300 millimeter; met een extra coating kan een waterkolom van ca. 1.000 millimeter worden bereikt. Bij het aaneenstikken ontstaan bij zonweringdoeken echter ondichte punten aan de naden – als de naden worden gelast, is het doek waterdicht, onafhankelijk van de hoeveelheid regen. Een ander, volledig waterdicht alternatief is het zonweringdoek van pvc.

 • Radiografisch bestuurbare motor
  x

  De radiografisch bestuurbare motor is een elektrische aandrijving met geïntegreerde ontvanger. Via een handzender kan de aandrijving eenvoudig en zonder schakelaar bediend worden. Een voordeel is de ongecompliceerde montage.

 • Breedte van de zonwering
  x

  De breedte van een zonwering is per definitie groter dan de breedte van het zonweringdoek.

 • LEINER LOUNGE KLEUREN
  xDe LEINER LOUNGE KLEUREN worden gebruikt op de zonweringelementen en onderscheiden zich door een zeer fijn gestructureerd oppervlak en een speciaal metallic-effect. De hoogwaardige poedercoating is in totaal 18 kleuren verkrijgbaar en bovendien extreem robuust.
 • Waterzak
  x

  Als een zonwering bij regen uitgestuurd is, bestaat het gevaar voor de vorming van een waterzak. Bij een te geringe hellingshoek van de zonwering en door het doorhangen van het doek kan het water niet weglopen en vormt zo de genoemde waterzak. Al naargelang de hoeveelheid water kan daardoor schade aan de zonwering ontstaan. Gewoonlijk moet de hellingshoek van een zonwering 15° bedragen – bij de gepatenteerde SUNRAIN-zonweringen van LEINER is 5° al voldoende voor een gecontroleerde waterafvoer.

LEINER-ABC

 • mogelijk tot 6m breedte
 • tot 5m uitval mogelijk
 • koppelbaar tot 10m breedte
 • met radiografische afstandsbediening mogelijk
 • io homecontroll mogelijk
 • met LED verlichting mogelijk

'